Μαζί στο «Σχέδιο Ζωής» σας. Η Α’ Λυκείου είναι γεγονός.

Μαζί στο «Σχέδιο Ζωής» σας. Η Α’ Λυκείου είναι γεγονός.

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι ιδρύθηκε και θα λειτουργήσει από τη σχολική χρονιά 2021-2022 στα εκπαιδευτήριά μας η Α’ Λυκείου.

Η Α’ Λυκείου αποτελεί μια βασική τάξη για την πρόοδο και εξέλιξη των εφήβων.

Τα παιδιά στην ηλικία της εφηβείας βρίσκονται στην  τελευταία φάση της ανάπτυξης στην πορεία τους προς την ωριμότητα.

Είναι η ηλικία που πραγματοποιείται το πέρασμα από τον κόσμο της ανεμελιάς και της εξάρτησης, στον κόσμο των ενηλίκων με την αύξηση της υπευθυνότητας και της αυτοδιαχείρισης.

Το πέρασμα αυτό γίνεται βαθμιαία σε διάστημα 5-6 ετών και για τον λόγο αυτό η ηλικία αυτή χαρακτηρίζεται ως μεταβατική.

Στη μετάβαση αυτή σημαντικό ρόλο παίζουν το οικογενειακό, το σχολικό και το κοινωνικό περιβάλλον.

Το κοινωνικό περιβάλλον στις μέρες μας παρουσιάζει πρωτόγνωρες μεταβολές και ιδιαίτερες καταστάσεις που δημιουργούν ανασφάλεια και κλονίζουν την οικογένεια και το σχολείο.

Τη χρονική αυτή περίοδο επιβάλλεται να κρατηθεί δυνατή και η οικογένεια και το σχολείο ώστε τα παιδιά μας οι έφηβοι, να χτίσουν τα όνειρά τους σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και θετικού δημιουργικού κλίματος.

Παράλληλα οι έφηβοί μας τη χρονική αυτή περίοδο αναλαμβάνουν να σηκώσουν ένα μεγάλο βάρος που συνδυάζεται με τις επιδιώξεις και τους στόχους τους για μια ευτυχισμένη ζωή.

Βρίσκονται ενώπιον πολλών υποχρεώσεων για να δυναμώσουν τις γνώσεις τους, τις δεξιότητές τους, τις στάσεις τους και τις συμπεριφορές τους.

Έχουν να αντιμετωπίσουν πολύπλοκες καταστάσεις, να πάρουν αποφάσεις, να ανταγωνιστούν, να πετύχουν μικρές και μεγάλες νίκες, να κάνουν επιλογές σε δύσκολα σταυροδρόμια της ζωής.

Η χρονική περίοδος της εφηβείας είναι πολύ βασική για το μέλλον των παιδιών μας.

Η Α’ Λυκείου αποτελεί συνέχεια των τριών τάξεων του Γυμνασίου με ισχυρό γνωστικό και μαθησιακό υπόβαθρο.

Στην τάξη αυτή οι έφηβοι μαθητές και μαθήτριές μας ωριμάζουν και αποκτούν βάσεις για να αντιμετωπίσουν την προετοιμασία για τις Ανώτατες Σχολές, η οποία κυρίως γίνεται στην Β’ και Γ’ Λυκείου.

Στα Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου αποφασίσαμε να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να βιώσουν ακόμα μια σχολική χρονιά σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και άριστου εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού σχεδιασμού.

Με την ευθύνη που μας χαρακτηρίζει ιδρύσαμε και θα λειτουργήσουμε από τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022 μια ακόμη τάξη, την Α’ Λυκείου.

Αυτή τη χρονική περίοδο σχεδιάζουμε ένα ποιοτικό αναλυτικό και ωρολόγιο πρόγραμμα ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στους μαθητές και μαθήτριες που θα το παρακολουθήσουν, να πλησιάσουν ή και να ξεπεράσουν τον άριστο εαυτό τους, χωρίς να χρησιμοποιήσουν εξωσχολική βοήθεια.

Το νέο μας πρόγραμμα θα στηρίζεται στους βασικούς άξονες:

  1. Έμφαση στα ενδιαφέροντα και τις κατευθύνσεις επιλογής των παιδιών.
  2. Προετοιμασία για την αντιμετώπιση της «Τράπεζας Θεμάτων» στην οποία θα εξεταστούν στις τελικές εξετάσεις της Α’ Λυκείου.
  3. Ενισχυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα με περισσότερες ώρες στα μαθήματα, τα οποία απαιτείται μεγαλύτερη εμβάθυνση και σε συνδυασμό με την Τράπεζα Θεμάτων.
  4. Συμβουλευτική και ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων με σκοπό την αγωγή σταδιοδρομίας και τη δημιουργία του «Σχεδίου Ζωής» για κάθε μαθητή και μαθήτριά μας.
  5. Επιπλέον ενισχυτική διδασκαλία μετά την ολοκλήρωση του υποχρεωτικού προγράμματος σε μαθητές και μαθήτριες που κατά την κρίση των εκπαιδευτικών χρειάζονται στήριξη σε καθορισμένα μαθήματα.
  6. Ενίσχυση της Αυτοεκτίμησης των παιδιών μέσω της συμμετοχής τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα και της απόκτησης δεξιοτήτων στη μεθοδολογία μελέτης.
  7. Σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθοδολογίες και τεχνικές που προάγουν την κριτική σκέψη και την ανακαλυπτική ικανότητα όπως καταιγισμός ιδεών, μελέτες πεδίου, problem-solving, project based learning, μελέτες περίπτωσης, φύλλα εργασίας κλπ.
  8. Αναγνώριση και εκτίμηση δεξιοτήτων με τη συνεχή προσομοίωση εξετάσεων σε γνωστικά αντικείμενα και ξένες γλώσσες.
  9. Κατάρτιση εξατομικευμένου προγραμματισμού για κάθε παιδί συνυφασμένο με τις δυνατότητες και επιδιώξεις του.
  10. Συνδυασμένη χρήση των νέων τεχνολογιών στα μαθησιακά αντικείμενα για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας στην κατάκτηση και εφαρμογή της γνώσης.

Προσφέρουμε μια καλά σχεδιασμένη Α΄ Λυκείου, η οποία θα αποτελέσει σημαντικό εφαλτήριο και σταυροδρόμι για το «Σχέδιο Ζωής» του κάθε παιδιού.

Δώστε και εσείς την ευκαιρία στο παιδί σας να ανακαλύψει το δικό του δρόμο, να δυναμώσει και να διεκδικήσει τα όνειρά του.

«Όσοι είναι οι άνθρωποι τόσοι κι οι δρόμοι».

Για οποιαδήποτε πληροφορία και ενημέρωση επιθυμείτε είμαστε στη διάθεσή σας κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.