Ενημερωτικό Βρεφονηπιακού Ιανουάριος 2024

Ενημερωτικό Βρεφονηπιακού Ιανουάριος 2024
  • Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, το κάθε τμήμα θα πραγματοποιήσει κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
  • Την Τετάρτη  17 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί εξέταση των παιδιών από την παιδίατρο κ. Μάρθα Σαρίδου. Παρακαλούμε να τοποθετήσετε στην τσάντα του παιδιού σας το βιβλιάριο υγείας του. Σε περίπτωση που δεν προσκομίζεται το βιβλιάριο υγείας, το παιδί δεν θα μπορεί να λάβει σχετική ιατρική βεβαίωση, αλλά θα εξετάζεται κανονικά.

 

Λόγω έξαρσης του κορονοϊού και της γρίπης Α, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή εάν κάποιο παιδί παρουσιάζει συμπτώματα όπως πονόλαιμο, έντονο βήχα και καταρροή ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης Α  ή RSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα. Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον  2 εικοσιτετραώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων). Παρακαλούμε πολύ, στην περίπτωση που καποιος/α μαθητής/τρια νοσήσει  είτε με κορονοϊό είτε με γρίπη, όπως μας ενημερώσετε.

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι καλό θα είναι οι αντιβιώσεις, τα τυχόν προβιοτικα ή οποιαδήποτε άλλο φάρμακο των παιδιών, αν είναι εφικτό, να τους χορηγείται εκτός του σχολικού ωραρίου, ώστε να μην δημιουργηθούν τυχόν παραλείψεις από τις εκπαιδευτικους. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Τέλος, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται ξαφνικές και συχνές αλλαγές στην επιλογή του δρομολογίου, που έχετε επιλέξει από την αρχή της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με την αίτηση σχολικού λεωφορείου. Η εύρυθμη λειτουργία του σχολικού λεωφορείου είναι πολύ σημαντική. Με σκοπό να μην δημιουργούνται τυχόν προβλήματα ή καθυστερήσεις στα ήδη προκαθορισμένα δρομολόγια θα θέλαμε την αμέριστη συνεργασία και κατανόηση σας.