Βαμβακάρειο Λύκειο

Το  Βαμβακάρειο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου είναι ένα σύγχρονο, επικοινωνιακό κι εξωστρεφές σχολείο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης και εφοδιάζει τους μαθητές και τις μαθήτριές του με τις αξίες, τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις στάσεις που απαιτούνται για τη διαμόρφωση ενεργών πολιτών. Παράλληλα, προετοιμάζει τους μαθητές/ριες του για όλες τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν τόσο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όσο και στον μετέπειτα εργασιακό τους βίο. 

Οι στόχοι Μ.Α.Σ.

  • περαιτέρω εμβάθυνση σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα
  • επιτυχής ανταπόκριση στις απαιτήσεις του Λυκείου
  • μεθοδική, συστηματική και οργανωμένη μελέτη, αυτονομία
  • καλλιέργεια κλίσεων και ενδιαφερόντων
  • κοινωνικές δεξιότητες
  • στόχοι και όνειρα.

Οι καινοτομίες Μ.Α.Σ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα σπουδών που ακολουθείται είναι αυτό που ορίζεται από το Υπουργείο, εμπλουτισμένο με πρόσθετες ώρες διδασκαλίας. Για κάθε εκπαιδευτικό αντικείμενο υπάρχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών  και δίνεται συμπληρωματικό εκπαιδευτικό υλικό. Παράλληλα, οι μαθητές/ ριες συμμετέχουν σε προγράμματα και δράσεις που αφορούν : την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την Αειφορία, την τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά, τον Αθλητισμό και  την Αγωγή Υγείας, τις Νέες Τεχνολογίες και την Ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, την Επιχειρηματικότητα,  τον Εθελοντισμό, την Επιχειρηματολογία – Ρητορική. Στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης, πραγματοποιούνται συχνά εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκδρομές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Χτίζουμε στα παιδιά τη συνείδηση του υποψηφίου που απολαμβάνει και αποζητά τη μάθηση και έχοντας επίγνωση των δυσκολιών της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής περιόδου, φροντίζουμε στη δημιουργία ενός ευχάριστου κλίματος. Από την Β΄ Λυκείου προετοιμαζόμαστε στα μαθήματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για τις εξετάσεις με την Τράπεζα Θεμάτων. Ξεκινάμε οργανωμένα και μεθοδικά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προετοιμασίας για τα μαθήματα προσανατολισμού της Γ’ Λυκείου που σκοπό έχει την έγκαιρη και ουσιαστική κάλυψη της εξεταστέας ύλης, αλλά και την εξασφάλιση του απαιτούμενου χρόνου για συνεχείς επαναλήψεις, κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές/ριες  θα καλύπτουν τα κενά και θα ανταποκρίνονται σε πιο σύνθετες μαθησιακές απαιτήσεις. Προσφέρεται  εξατομικευμένη στήριξη (ιδιαίτερα μαθήματα) όπου απαιτείται, αλλά και συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός, σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ & ΓΟΝΕΙΣ
Θέτουμε τις βάσεις ώστε οι μαθητές/ ριες να οργανώνουν και να επεξεργάζονται την απαιτητική ύλη. Τους μαθαίνουμε πώς να μαθαίνουν αποτελεσματικά. Τους κατευθύνουμε στην ορθή αξιοποίηση των πληροφοριών, ώστε να επιλέγουν τις προσφορότερες, να αφαιρούν τις περιττές, να τις ερμηνεύουν και να τις ενσωματώνουν στις ήδη προσληφθείσες. Τους καθοδηγούμε στη βέλτιστη διαχείριση του χρόνου τους και τους εκπαιδεύουμε σε μεθοδολογίες επίλυσης απλών ή σύνθετων γνωστικών προβλημάτων καθώς και στην αντιμετώπιση των μαθησιακών προκλήσεων, με αυτοκυριαρχία και αυτοπεποίθηση. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί εμπιστοσύνης έχουν την ευθύνη της συνεχούς επικοινωνίας με μικρό αριθμό μαθητών, ενώ με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού οργανώνουμε σεμινάρια αλλά και ατομικές συναντήσεις για μαθητές, γονείς και καθηγητές, προκειμένου να προλαμβάνονται, να διερευνούνται και να αντιμετωπίζονται οι ανάγκες.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ
Το εκπαιδευτικό προσωπικό που στελεχώνει το Βαμβακάρειο Λύκειο επιμορφώνεται συνεχώς σε σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές διδασκαλίας, σε παιδαγωγικά θέματα και διαδικασίες αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου. Επιμορφώνεται σε θέματα επικοινωνίας, συνεργασίας, ομαδικής εργασίας, λήψης αποφάσεων, διαχείρισης κρίσεων, σχεδιασμού και υλοποίησης έργου. Σχεδιάζει και προετοιμάζει βιωματικές δράσεις και καινοτόμα προγράμματα.

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Το Βαμβακάρειο Λύκειο διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες και σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας. Εργαστήρια φυσικής, χημείας, βιολογίας, υπολογιστών, ρομποτικής, και εικαστικών. Πλήρως ανανεωμένους και λειτουργικούς αθλητικούς χώρους, αλλά και αίθουσα εκδηλώσεων και χώρο για την ανάπτυξη ποικίλων πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων.

υλικά σχολικής χρονιάς 2024-2025

Πρόγραμμα - Ανακοινώσεις

Βράβευση Βαμβακάρειου Λυκείου – πρόγραμμα “σχολεία-πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”

Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για το Βαμβακάρειο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου, καθώς βραβεύτηκε ως πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και είχαμε την τιμή να

Περισσότερα »

Πρόγραμμα Πανελληνίων Εξετάσεων 2024

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2024. Πρόγραμμα Πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ,

Περισσότερα »

Εγκαίνια νέου Λυκείου

Η ίδρυση και η λειτουργία ενός σχολείου αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός για μία κοινωνία. 110 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΛΑΣΑΛ ΣΥΡΟΥ Το νέο κτίριο του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων

Περισσότερα »

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΕΛΑΣΑΛ ΣΥΡΟΥ

Ανδρέα Κάργα 12-14, 84100 Ερμούπολη Σύρου

Τηλ: 22810 87713

email: sgschool@sgschool.gr
logo_syros

Εκπαιδευτήρια “ΔΕΛΑΣΑΛ” 
ΣΥΡΟΥ 

Ανδρέα Κάργα 12-14
Τ.Θ. 841 00 Έρμούπολη
Σύρος
Τηλ: 22810 87713
Fax: 22810 82208
email: sgschool@otenet.gr

delasalle_th

Ελληνογαλλικό Κολέγιο
“ΔΕΛΑΣΑΛ”

T.Θ. 6,57010 Πεύκα
Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 673252
Fax: 2310 673348
email: info@delasalle.gr

Δημοτικό Σχολείο
“ΔΕΛΑΣΑΛ” 

Κυβέλης 19
Τ.Θ. 174 56 Άλιμος
Τηλ: 210 99 04 010-3
Fax: 210 99 04 014
email: delasalle@saintpaul.gr

Ελληνογαλλική Σχολή
“Ο Άγιος Παύλος”

Χαρ.Τρικούπη 36
Τ.Θ. 185 36 Πειραιάς
Τηλ: 210 45 11 954
Fax: 210 45 37 721
email: fec@saintpaul.gr

oursoulines

Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών

Μαρούσι: Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείο
Τηλ: 210 8020285
e-mail:info_nipio1@ursulines.gr
e-mail:info_dimotiko@ursulines.gr
Ν.Ψυχικό: Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο
Τηλ.: 210 6712 228
e-mail: info_gimnasio@ursulines.gr
e-mail: ecole@ursulines.gr