Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου:
Σχολείο-πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου​

Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου:<br>Σχολείο-πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου​

Το σχολείο μας, αφού αξιολογήθηκε για τη δράση του στο πλαίσιο του προγράμματος European Parliament School Ambassadors, συγκαταλέγεται φέτος για πρώτη φορά στα σχολεία από όλη την Ελλάδα που αναγορεύονται Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου!
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές, αλλά και τις εκπαιδευτικούς Σταυρούλα Γιαννάκου, Ιωάννα Καλοξύλου, Μαργαρίτα Τζουβελέκη και Μέλπως Γαβριήλ, που σχεδίασαν και υλοποίησαν στοχευμένες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Κάνουν και εμάς και το νησί μας υπερήφανους!

Το πρόγραμμα Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απευθύνεται σε Λύκεια Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών σχολείων, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2016 και η συμμετοχή σε αυτό είναι εθελοντική. Οι πρωταρχικοί στόχοι του είναι η προβολή των αξιών του κοινοβουλευτισμού και της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, η βασική εκμάθηση θεμάτων που αφορούν στη δομή, στη λειτουργία και στο ρόλο των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα δε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και η κατανόηση του πολιτικού και νομοθετικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών. 
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ: https://youth.europarl.europa.eu/el/more-information/ambassador-school.html, αλλά και εδώ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100087782353261