Βράβευση Βαμβακάρειου Λυκείου - πρόγραμμα "σχολεία-πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου"

Βράβευση Βαμβακάρειου Λυκείου - πρόγραμμα "σχολεία-πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου"

Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για το Βαμβακάρειο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου, καθώς βραβεύτηκε ως πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον κ. Κούντουρο, Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Προγράμματος Σχολεία Πρέσβεις ΕΚ, καθώς και τον κ. Σαμουηλίδη, υπεύθυνο ψηφιακών μέσων.

Η διάκριση αυτή αναγνωρίζει την αφοσίωση, την προσπάθεια και τη δέσμευση της σχολικής μας κοινότητας στην προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών και του διαπολιτισμικού διαλόγου. Σκοπός του προγράμματος είναι η αναβάθμιση της γνώσης των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό και τις αξίες της δημοκρατίας προωθώντας ταυτόχρονα τη συμμετοχή των νέων στο δημόσιο βίο.

Το σχολείο μας, το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα τον Οκτώβριο του 2022, έχει υιοθετήσει αυτήν την προοπτική και έχει ενθαρρύνει τους μαθητές και τις μαθήτριες του, να εξερευνήσουν τον πλούτο της ευρωπαϊκής κουλτούρας και να συμμετάσχουν σε δράσεις που βοηθούν στη διεύρυνση των ορίζοντών τους.

Αυτή η βράβευση ανήκει σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, καθηγητή και εκπαιδευτικό που προσπάθησαν μέσα από διάφορες δράσεις και εργαστήρια να μεταφέρουν την Ευρώπη στις τάξεις τους.
Συγχαρητήρια σε όλους!

Τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου θα  συνεχίσουν να εμπνέουν τις νέες γενιές να αντιμετωπίζουν το μέλλον με ανοιχτό μυαλό, καρδιά και ψυχή, ως πρέσβεις της ενότητας και της κοινότητας στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν.