Βρεφονηπιακός Σταθμός «Η Φωλιά»

Η ιστορική «ΦΩΛΙΑ» των εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου είναι ο πρώτος παιδικός σταθμός στην Ελλάδα και λειτουργεί από το 1882. Σήμερα αναβαθμισμένος και πιστοποιημένος αποτελεί ένα σύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό με θαυμάσιους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που δημιουργούν ένα μοναδικό παιδαγωγικό περιβάλλον.Στόχος μας είναι η ισορροπημένη και ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, που θα του παρέχει τα απαραίτητα εφόδια για να καλλιεργήσει μια υγιή, αυτόνομη προσωπικότητα.

Οι στόχοι Μ.Α.Σ.

Οι στόχοι φροντίδας και ασφάλειας συνδυάζονται με στόχους αγωγής και εκπαίδευσης:

  • μάθηση μέσα από τη συμμετοχική δραστηριότητα και εμπειρία
  • παρακίνηση για έρευνα
  • καλλιέργεια των αισθήσεων
  • ανάληψη πρωτοβουλίας
  • καλλιέργεια αυτοπειθαρχίας, ομαδικού πνεύματος και αλληλεγγύης
  • κοινωνικοποίηση
  • καλλιέργεια σύγχρονων ηθικών αξιών
  • ανάπτυξη δεξιοτήτων με στόχο την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησής.

Οι καινοτομίες Μ.Α.Σ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ο βρεφονηπιακός σταθμός λειτουργεί με συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που βασίζεται σε ένα εποικοδομητικό, εξερευνητικό μαθησιακό μοντέλο, και έχει στόχο τη συνεχή εξέλιξη των παιδιών. Τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους παρακολουθούν και ερευνούν θεματικές ενότητες όπως τα ζώα του δάσους, η διατροφή, ο τρύγος, τα μέσα μεταφοράς, οι εποχές, τα συναισθήματα, το περιβάλλον. Οι παραπάνω θεματικές ενότητες και οι δραστηριότητες είναι προσεκτικά επιλεγμένες από τις εκπαιδευτικούς ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, στα ερεθίσματα και στην ηλικία των παιδιών. Οι δραστηριότητες είναι ως επί το πλείστoν βιωματικές και διαθεματικές ώστε τα παιδιά να αναπτύσσονται ολόπλευρα. Στα προγράμματα αυτά, περιέχεται ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε όλους τους τομείς (γλώσσα, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες, αισθητική αγωγή, περιβάλλον και τεχνολογία). Το παιχνίδι στην ηλικία αυτή είναι το κατάλληλο εργαλείο για να μάθουν και να αφομοιώσουν καινούριες πληροφορίες. Τα παιδιά μας θέλουμε να έρχονται και να φεύγουν χαρούμενα από το σχολείο μας και να είναι ευτυχισμένα στο σχολικό περιβάλλον τους.

ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ από έμπειρους καθηγητές, με στόχο την ολόπλευρη και υγιή, σωματικά και ψυχικά, ανάπτυξη των παιδιών.
Φυσική αγωγή: απλές κινητικές ασκήσεις, ανάπτυξη σωματογνωσίας και αθλητική παιδεία.
Θεατρικό παιχνίδι (μουσικοκινητικά δρώμενα, αυτοσχεδιασμός, ελεύθερο ή δομημένο παιχνίδι) με στόχο τη σωματική έκφραση, την καλλιέργεια της φαντασίας, της δημιουργικότητάς και του αισθητικού κριτηρίου.
Μουσική (μέσα από παιχνίδια, τραγούδια και εικαστικές δραστηριότητες), ώστε να γίνει η πρώτη επαφή των παιδιών με τον κόσμο της μουσικής, τις νότες και το πεντάγραμμο.
Νέες τεχνολογίες: ενασχόληση με δραστηριότητες εκπαιδευτικής ρομποτικής, με στόχο την καλλιέργεια της αλγοριθμικής σκέψης και το χειρισμό τεχνολογικών εργαλείων για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Κηπουρική: επαφή και ενασχόληση με τη φύση.
Κυκλοφοριακή Αγωγή: υλοποίηση δράσεων στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Σκοπός είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων οδηγικής συμπεριφοράς και η καλλιέργεια της σημασίας της οδικής ασφάλειας.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Εκμάθηση της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας. Η διδασκαλία πραγματοποιείται μέσα από δραστηριότητες, ανάλογες με την ηλικία των παιδιών. Η εκμάθηση των ξένων γλωσσών στις μικρές ηλικίες συμβάλει στη διεύρυνση του γνωστικού ορίζοντα του παιδιού. Τα παιδιά που μαθαίνουν μία ξένη γλώσσα αντιλαμβάνονται  καλύτερα τους άλλους πολιτισμούς, αλλά και τον δικό τους. Η διδασκαλία των ξένων γλωσσών γίνεται κυρίως βιωματικά.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ
Το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι έμπειρο και επιστημονικά καταρτισμένο για να ανταποκριθεί στον απαιτητικό ρόλο της προσχολικής αγωγής.  Στόχος είναι το παιδί να νιώθει ασφάλεια και οικεία στο σχολικό του περιβάλλον και να περιτριγυρίζεται από εκπαιδευτικούς που του προσφέρουν αγάπη και εξατομικευμένη φροντίδα.

ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ
Η προσχολική αγωγή αποτελεί τη βάση της κοινωνικοποίησης και σχολικής εξέλιξης των παιδιών και για το λόγο αυτό η συνεργασία με τους γονείς αποτελεί τη σημαντικότερη παράμετρο της ολιστικής παιδαγωγικής προσέγγισης που εφαρμόζεται στη ΦΩΛΙΑ. Οι γονείς ενημερώνονται συστηματικά για την εξέλιξη των παιδιών τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καθώς και δια ζώσης, σε συστηματικές συναντήσεις με το προσωπικό. 

Οι ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ του βρεφονηπιακού σταθμού περιλαμβάνουν  οργανωμένες αίθουσες απασχόλησης και δραστηριοτήτων που διαθέτουν την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για την ασφαλή και ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού: ιατρείο, ειδικό χώρο ανάπαυσης και ύπνου, χώρο συναντήσεων με γονείς, αίθουσα εκδηλώσεων και θεατρικού παιχνιδιού, παιδική χαρά με πιστοποιημένα παιχνίδια και στεγασμένη ώστε να χρησιμοποιείται κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, εκπαιδευτικό κήπο, γήπεδα για παιχνίδι, mini πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, χώρο στάθμευσης, γραμματεία. 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
Ο βρεφονηπιακός  σταθμός λειτουργεί από τις 7:30 έως και τις 15:30. Υπάρχει καθημερινή ενημέρωση και επικοινωνία της σχολικής κοινότητας, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του σχολείου. Προσφέρεται μηνιαία παιδιατρική εξέταση, σχολικό λεωφορείο και μεσημεριανό φαγητό από εταιρία catering. Τον Αύγουστο, τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν το Summer Camp ΑΝΑΣΑ του σχολείου Μ.Α.Σ.

Πρόγραμμα - Ανακοινώσεις

Βρεφονηπιακός Σταθμός

Υμνώντας την ειρήνη

Με αφορμή τον εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου τα παιδιά του προνηπίου αφού ερμήνευσαν ένα τραγούδι για την Ειρήνη,  σχεδίασαν και αποτύπωσαν το σήμα της σε

Περισσότερα »
Βρεφονηπιακός Σταθμός

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – βρεφονηπιακός

Από την Πέμπτη 2/11, ξεκινούν οι ειδικότητες των ξένων γλωσσών. Οι ειδικότητες πραγματοποιούνται ανά τμήματα. Το πρόγραμμα των ειδικοτήτων έχει διαμορφωθεί ως εξής:   ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ(γεν. 2020) – ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙA(γεν. 2020)

Περισσότερα »
Βρεφονηπιακός Σταθμός

Τα Σπουργιτάκια στον κήπο ΜΑΣ!

Τα μικρά μας Σπουργιτάκια επισκέφθηκαν τους κήπους του σχολείου ΜΑΣ. Το φθινόπωρο καταφθάνει και εμείς παρατηρήσαμε τις αλλαγές που αρχίζουν σιγά σιγά να φαίνονται στη

Περισσότερα »
Βρεφονηπιακός Σταθμός

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με αφορμή την ημέρα σχολικού αθλητισμού στις 29/9/2023, τα μικρά ΜΑΣ Σπουργιτάκια με το δικό τους μοναδικό τρόπο συμμετείχαν σε δραστηριότητες που είχαν κύριο στόχο

Περισσότερα »
Βρεφονηπιακός Σταθμός

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

4 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ζώων. Τα “παπαγαλάκια” και οι “κουκουβάγιες” γιόρτασαν την παγκόσμια ημέρα φέρνοντας από το σπίτι τους ένα λούτρινο ζωάκι! Αφού το παρουσίασαν

Περισσότερα »

Εκδηλώσεις - Εκδρομές

Open Day Βρεφονηπιακός σταθμός

Μια ανέμελη Κυριακή, με παιχνίδια, μουσικοκινητική, μπογιές, ανοιξιάτικες κατασκευές και messy play – που έκλεψε την παράσταση – απόλαυσαν οι σημερινοί μας μικροί φίλοι, αλλά

Περισσότερα »

Θεατρικό: ο Λαίμαργος Βασιλιάς

Σήμερα, στα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός μας και το Νηπιαγωγείο μας, υποδέχτηκαν το 6ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ερμούπολης.Οι παιδαγωγοί των εκπαιδευτηρίων μας είχαν ετοιμάσει

Περισσότερα »

Εκδρομή στο δάσος!

Τα παπαγαλάκια κι οι κουκουβάγιες άφησαν για λίγο την τάξη τους για να πάνε στο “δάσος”. Εκεί τους περίμενε μια έκπληξη…η κ. Ελένη Βουτσίνου, θεατρολόγος

Περισσότερα »

Γνωρίστε τον παιδικό μας σταθμό
"Η φωλιά"

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΕΛΑΣΑΛ ΣΥΡΟΥ

Ανδρέα Κάργα 12-14, 84100 Ερμούπολη Σύρου

Τηλ: 22810 87713

email: sgschool@sgschool.gr
logo_syros

Εκπαιδευτήρια “ΔΕΛΑΣΑΛ” 
ΣΥΡΟΥ 

Ανδρέα Κάργα 12-14
Τ.Θ. 841 00 Έρμούπολη
Σύρος
Τηλ: 22810 87713
Fax: 22810 82208
email: sgschool@otenet.gr

delasalle_th

Ελληνογαλλικό Κολέγιο
“ΔΕΛΑΣΑΛ”

T.Θ. 6,57010 Πεύκα
Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 673252
Fax: 2310 673348
email: info@delasalle.gr

Δημοτικό Σχολείο
“ΔΕΛΑΣΑΛ” 

Κυβέλης 19
Τ.Θ. 174 56 Άλιμος
Τηλ: 210 99 04 010-3
Fax: 210 99 04 014
email: delasalle@saintpaul.gr

Ελληνογαλλική Σχολή
“Ο Άγιος Παύλος”

Χαρ.Τρικούπη 36
Τ.Θ. 185 36 Πειραιάς
Τηλ: 210 45 11 954
Fax: 210 45 37 721
email: fec@saintpaul.gr

oursoulines

Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών

Μαρούσι: Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείο
Τηλ: 210 8020285
e-mail:info_nipio1@ursulines.gr
e-mail:info_dimotiko@ursulines.gr
Ν.Ψυχικό: Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο
Τηλ.: 210 6712 228
e-mail: info_gimnasio@ursulines.gr
e-mail: ecole@ursulines.gr