Παγκόσμια ημέρα μεγαλόφωνης ανάγνωσης

Παγκόσμια ημέρα μεγαλόφωνης ανάγνωσης

Η Παγκόσμια Ημέρα Μεγαλόφωνης Ανάγνωσης (World Read Aloud Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Τετάρτη του Φεβρουαρίου για να τονίσει τη σημασία του να διαβάζει κάποιος μεγαλόφωνα και να μοιράζεται ιστορίες με άλλους ανθρώπους.

Με αφορμή αυτήν την ημέρα, τα παιδιά της Β’ τάξης του Δημοτικού διάβασαν μεγαλόφωνα και με ενθουσιασμό μια σύντομη ιστορία από το βιβλίο των αγγλικών. Ο χωρισμός σε ομάδες έκανε τη δράση ακόμη πιο διασκεδαστική!

Οι μαθητές/τριες της Γ’ Δημοτικού διάβασαν με την καρδιά τους, στους συμμαθητές τους το παραμύθι του «Μικρού Πρίγκιπα» και δημιούργησαν το εξώφυλλο του δικού τους παραμυθιού.

“Εγώ μπαίνω στη θέση του άλλου;” ήταν η ερώτηση που απασχόλησε τους μαθητές της Δ’ τάξης, οι οποίοι με αφορμή την Ημέρα διάβασαν ο ένας στον άλλον την ιστορία της “ενσυναίσθησης”. Με τα δικά τους χειροποίητα βιβλία στα χέρια, ζωγράφισαν και σχεδίασαν πράξεις ενσυναίσθησης εμπνευσμένοι από την ιστορία: “Το τσαμπί από σταφύλι” του Λέοντα Τολστόι.

Τα μεγάλα παιδιά της Στ’ δημοτικού διάβασαν παραμυθάκια στα αδελφάκια τής Α’ δημοτικού. Έπειτα τα μικρότερα διάβασαν και αυτά στα μεγαλύτερα δείχνοντας ότι έχουν αποκτήσει αυτή την ικανότητα.