Διαδικτυακή επίσκεψη στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαδικτυακή επίσκεψη στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Την Παρασκευή 15, Δεκεμβρίου οι μαθητές του Βαμβακάρειου Λυκείου είχαν την τιμή να κάνουν μία εξ αποστάσεως επίσκεψη στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης https://curia.europa.eu/jcms/jcms/j_6/el/.

Μετά από την θερμότατη υποδοχή της κ.Ευαγγελίας Λύκου, Υπαλλήλου Διοίκησης στην Διεύθυνση Επικοινωνίας, οι μαθητές μέσα από την προβολή βίντεο, αντιλήφθηκαν γιατί το Δικαστήριο της Ευρώπης αποτελεί εγγυητή της προστασίας του δικαίου της Ένωσης για 450 εκατομμύρια πολίτες. Στη συνέχεια από την κ. Ελένη Παπαδοπούλου Τiessen, Γλωσσομαθή Νομικό στην Γενική Διεύθυνση Πολυγλωσσίας, παρουσιάστηκε η νομολογία, αλλά και η διαδικασία εκδίκασης μίας υποθέσης.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις. Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δικαστηρίου και ολοκληρώνοντας την επίσκεψη μας στο Δικαστήριο είχαν την τιμή να συνομιλήσουν με τον Ανώτατο Δικαστή κ.Δημήτριο Γρατσία. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να εκθέσουν τις απόψεις τους και να κάνουν μία γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση μαζί του. Ευχαριστούμε θερμά για αυτή τη μοναδική εμπειρία!!