25ο Συνέδριο της ASSEDIL

25ο Συνέδριο της ASSEDIL
H ASSEDIL είναι η Ένωση των Διευθυντών των Λασαλιανών Ιδρυμάτων της Ευρώπης, η οποία, κάθε χρόνο, πραγματοποιεί συνέδριο σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.
 
Το φετινό συνέδριο είχε θέμα: Μεγαλώνοντας μαζί μέσα στο λασαλιανό όνειρο και πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 20 Απριλίου, στο σχολείο “Saint- Joseph” της Κωνσταντινούπολης, με τη συμμετοχή 140 διευθυντών. Μαζί τους, 8 Λασαλιανοί διευθυντές της Ελλάδας παρακολούθησαν τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις έμπειρων
ομιλητών του δικτύου και μοιράστηκαν τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες του έργου τους με ανθρώπους διαφορετικών χωρών και νοοτροπιών, που όμως τους ενώνει μια κοινή αποστολή και μια κοινή ταυτότητα.
 
Χάρη στη ζεστή υποδοχή και φιλοξενία όλου του προσωπικού του “Saint-Joseph”, βιώσαμε μοναδικές στιγμές αδελφοσύνης, φιλίας, συνεργασίας και ανθρώπινης επικοινωνίας. Το πρόγραμμα του συνεδρίου, εκτός από τις εργασίες, περιελάμβανε ξεναγήσεις στα ιστορικά μνημεία της Πόλης, κρουαζιέρα στον Βόσπορο, επίσκεψη στο “Saint-Michel”, το άλλο λασαλιανό σχολείο της Κωνσταντινούπολης, καθώς και Θεία λειτουργία στον καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πνεύματος.
 
Για μια ακόμα φορά, επιστρέψαμε στα σχολεία μας πιο δυνατοί και πιο αισιόδοξοι, διότι σε αυτό το τετραήμερο που μοιραστήκαμε ενισχύθηκε το αίσθημα του ανήκειν σε μια τόσο μεγάλη και ισχυρή εκπαιδευτική οικογένεια!