Το φασουλοδοχείο του αστροναύτη

Το φασουλοδοχείο του αστροναύτη

Κατά τη διάρκεια του Γ΄ τριμήνου, οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης μελέτησαν το βιβλίο της κ. Ελισάβετ Κρίπα «Το φασουλοδοχείο του αστροναύτη». Διάβαζαν το βιβλίο και έκαναν συζητήσεις και δραστηριότητες με αφορμή περιστατικά και δράσεις που αναφέρονταν σε αυτό. Όταν τελείωσε έστειλαν τις εντυπώσεις τους στη συγγραφέα και εξέφρασαν την επιθυμία να γνωριστούν μαζί της.

Εκείνη αποδέχτηκε την πρόσκληση και επισκέφτηκε το νησί μας. Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκαν όλη μέρα ομαδικές δράσεις και παιχνίδια με κεντρικό άξονα τον Βασίλη, κεντρικό ήρωα του βιβλίου, οργανωμένες από την κ. Κρίπα σε συνεργασία με τη δασκάλα της τάξης κ. Μαίρη Ίρση.

Τα παιδιά έγραψαν προσδοκίες και εντυπώσεις, ζωγράφισαν, έπαιξαν, μάζεψαν θησαυρούς της φύσης και εξέφρασαν απορίες και προβληματισμούς. Η μέρα έκλεισε με αναμνηστικά δώρα έκπληξη από την κ. Κρίπα προς τα παιδιά. Ήταν μια αξέχαστη μέρα, την οποία απόλαυσαν τα παιδιά.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Κρίπα για την επίσκεψη, καθώς και τον Φρερ Νικολά Πρίντεζη για την πολύτιμη βοήθειά του στον κήπο και τις όμορφες ιστορίες που μοιράστηκε μαζί μας.