Μαθηματικός Διαγωνισμός «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»

Μαθηματικός Διαγωνισμός «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»

Τα Eκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου, όπως και πέρσι, αναλαμβάνουν ως εξεταστικό κέντρο τη διεξαγωγή του μαθηματικού διαγωνισμού ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου 2021, ο οποίος από φέτος είναι εγκεκριμένος από το υπουργείο παιδείας (Φ.14/106234/ΦΔ/11073/Δ1/27-08-2020). Είναι ένας νέος διαγωνισμός που αφορά μαθητές Β’-Γ’-Δ’-Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού και Α’-Β’-Γ’ Γυμνασίου. Δεν ελέγχει τη σχολική επίδοση και τις γνώσεις των μαθητών, αλλά στοχεύει στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και σκέψης και την αναγνώριση της σημασίας των Μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα.

Ειδικά για τη φετινή χρονιά ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών (COVID 19), όχι στα εξεταστικά κέντρα, αλλά σε χώρο που θα επιλεγεί από τον ίδιο τον μαθητή/τρια (στην οικία του/της ή όπου αλλού επιλέξει). Ο μαθητής / μαθήτρια θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του ένα ψηφιακό μέσον (pc, laptop, tablet κ.λ.π) το οποίο θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται 26 Μαρτίου 2021 και αφορούν μαθητές όλων των Δημοτικών και Γυμνασίων του νομού Κυκλάδων. Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στις εγγραφές, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Ευγενία Γούλα (Μαθηματικός Βαμβακάρειου Γυμνασίου) μέσω email: egoula@sgschool.gr  ή με τη Γραμματεία του Βαμβακάρειου Γυμνασίου στο 2281087713.

Κόστος συμμετοχής: 10€

Απαραίτητη συμπλήρωση εντύπου γονικής συναίνεσης.

Για επιπλέον λεπτομέρειες που αφορούν στον διαγωνισμό, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.hms.gr/pythagoras/