Μαθαίνοντας να φροντίζουμε και να αγαπάμε τα ζώα

Μαθαίνοντας να φροντίζουμε και να αγαπάμε τα ζώα

Με τη χθεσινή μας επίσκεψη ολοκληρώσαμε το σχέδιο εργασίας που κέρδισε το ενδιαφέρον των παιδιών με τίτλο: «Μαθαίνοντας να φροντίζουμε και να αγαπάμε τα ζώα».

Πρώτος μας «σταθμός» ήταν ο Ιππικός Όμιλος.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν πολλές πληροφορίες για την τροφή, τον χώρο που ζουν αλλά και τον τρόπο καθημερινής φροντίδας των αλόγων.

Από την θεωρία περνώντας στην πράξη με την βοήθεια της εκπαιδεύτριας τα παιδιά βούρτσισαν το πόνυ «Δούκα» το σέλωσαν και έκαναν ιππασία μαζί του. Έπειτα κάνοντας πικ νικ κάτω απ΄τα δέντρα την εμφάνισή του έκανε ένα μεγάλο άσπρο άλογο που μας εντυπωσίασε με το μέγεθος και τον καλπασμό του. Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις με επόμενο σταθμό το κτηνιατρείο του κ. Μαραγκού.

Στον χώρο αυτό τα παιδιά είδαν από κοντά και πήραν πληροφορίες για τα αδέσποτα και τα τραυματισμένα ζώα. Ώσπου ξαφνικά ένα «παράξενο» ιατρικό εργαλείο τράβηξε το ενδιαφέρον τους. Δεν ήταν άλλο από ένα μικροσκόπιο. Ο κ. Μαραγκός μας έδωσε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε μέσα απ΄αυτό το εσωτερικό του αυτιού ενός σκύλου! Τέλος επιστρέψαμε στο σχολείο μας γεμάτοι από νέες εμπειρίες και τεράστια χαμόγελα !

Ευχαριστούμε πολύ και τους δύο χώρους που μας φιλοξένησαν.