Τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου συμμετέχουν στο έργο WOMENTORS

Τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου συμμετέχουν στο έργο WOMENTORS

Τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου αγκαλιάζουν όλους τους πολίτες μέσα από την τυπική και άτυπη εκπαίδευση και δίνουν ευκαιρίες δια βίου μάθησης στις Τοπικές Κοινωνίες (Community education).

H φιλοσοφία μας αυτή εκφράζεται καθημερινά με τη δημιουργία σχέσεων συνεργασίας με φορείς και άτομα για   την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων που αποσκοπούν στη βελτίωση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των στάσεων όλων των συμμετεχόντων.

Το σχολείο Μ.Α.Σ. ανοίγει στην κοινότητα και αλληλεπιδρά δίνοντας  περιεχόμενο στο «Κοινωνικό Σχολείο», σχολείο ανοιχτό στη ζωή και τη δράση που κάνει πράξη το 

Μαθαίνουμε

Αλλάζουμε

Συνεργαζόμαστε

Το έργο WOMENTORS υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Ίδρυμα Λαμπράκη και εταίρο την οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος».

Tο πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Είσαι νέα γυναίκα και θέλεις να έχεις καλύτερο έλεγχο της ζωής σου, να παίρνεις σημαντικές αποφάσεις που σε αφορούν και να κάνεις στρατηγικές επιλογές; Θέλεις να βοηθηθείς να ανακαλύψεις και να αναπτύξεις τη δυναμική σου; Να ενισχύσεις την αυτοεκτίμησή σου, να καλλιεργήσεις την ενσυναίσθησή σου, την παρρησία σου και άλλα soft skills; Θέλεις να μάθεις πώς να μετατρέψεις την ιδέα σου σε επιχείρηση, πώς να σταθείς σε μια επαγγελματική συνέντευξη, πώς να φροντίζεις την ψυχική και σωματική σου υγεία, πώς να συμμετέχεις στις αποφάσεις που λαμβάνονται για σένα χωρίς εσένα; Θέλεις να μάθεις ποιες δεξιότητες ζητούν σήμερα οι εταιρείες; Θέλεις να μεταφέρεις το όραμά σου στον πολιτικό στίβο; Το ξέρεις ότι μπορείς εσύ να κάνεις τη διαφορά για τον περίγυρό σου; Θέλεις να πετύχεις την εναρμόνιση της προσωπικής με την επαγγελματική σου ζωή; Θέλεις να αναγνωρίσεις και να υπερβείς τα στερεότυπά σου; Θέλεις να μεγαλώσεις παιδιά χωρίς στερεότυπα φύλου; Θέλεις να γνωρίζεις και να προασπίζεσαι τα δικαιώματά σου; Θέλεις να σπάσεις τη «γυάλινη οροφή»;

Αυτά και πολλά ακόμα θα σου προσφέρουν τα δωρεάν σεμινάρια ενδυνάμωσης νέων γυναικών του WOMENTORS!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης απευθύνεται σε γυναίκες 18-35 ετών και περιλαμβάνει μια σειρά 10 διαδραστικών σεμιναρίων τα οποία, λόγω της πανδημίας, θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως στη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς 2020-21, ξεκινώντας από τον ερχόμενο Νοέμβριο. Αν ενδιαφέρεσαι να είσαι μία από τις συνολικά 10.000 γυναίκες της χώρας που θα ζήσουν την εμπειρία του WOMENTORS, δήλωσε συμμετοχή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020.

Το περιεχόμενο των σεμιναρίων καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που συνδέονται με τη συμμετοχή της γυναίκας στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή και με την άρση διακρίσεων και στερεοτύπων φύλου.

Η ροή των σεμιναρίων θα λαμβάνει υπόψη της τις υποχρεώσεις γυναικών που διανύουν τις σπουδές τους (π.χ. εξεταστικές περιόδους) ή εργάζονται, και το χρονοδιάγραμμα θα διαμορφωθεί με τρόπο ευέλικτο, ώστε να συνδυάζει τις ποικίλες υποχρεώσεις των συμμετεχουσών. Ο αριθμός των σεμιναρίων που θα προσφέρονται ανά μήνα θα κυμαίνεται μεταξύ 1 και 2.

Τα σεμινάρια αποτελούν μέρος ενός ενιαίου προγράμματος πολύπλευρης ενδυνάμωσης της γυναίκας. Για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατό να τα παρακολουθήσει κάποια γυναίκα επιλεκτικά. Προϋπόθεση εγγραφής στα σεμινάρια είναι η δέσμευση για συνεπή παρακολούθηση όλων ανελλιπώς των σεμιναρίων, με την ολοκλήρωση των οποίων θα λάβετε βεβαίωση συμμετοχής.

Σας προτρέπουμε να υποβάλετε την αίτησή σας άμεσα, διότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την πλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.

Υπεύθυνη επικοινωνίας:

Μελπομένη Γαβριήλ

Εμψυχώτρια (Leader) Έργου WOMENTORS

Mail επικοινωνίας: mgavriil@sgschool.gr

Τηλ. Επικοινωνίας : 22810 87713