headerimg

Μία καρδιά, μία δέσμευση, μία ζωή

image
image image image

Μία καρδιά, μία δέσμευση, μία ζωή

Στοιχεία από το κοινωνικό-ιστορικό πλαίσιο της εποχής που έζησε ο Δελασάλ, την κατάσταση που επικρατούσε τότε στην εκπαίδευση, αλλά και τη ζωή του ιδρυτή των λασαλιανών σχολείων παρουσίασε ο Συντονιστής του Συμβουλίου Λασαλιανής Εμψύχωσης & Επιμόρφωσης στην Ελλάδα, Μάρκος Βαρθαλίτης.

Εκτός από τη θητεία του στην Ελληνογαλλική Σχολή Saint-Paul στον Πειραιά ως καθηγητής γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας, διευθυντής Γαλλικών Σπουδών (1988-1994), διευθυντής Γυμνασίου (1996-2002), γενικός υποδιευθυντής της Σχολής (2006-2009) και γενικός διευθυντής (2009-2014), ο κ. Βαρθαλίτης έχει επίσης συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίων για τα γαλλικά διπλώματα, τη γαλλική γλώσσα και βιβλίων για την προπαρασκευή στην εισαγωγή στο Γαλλικό Τμήμα των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Το 2012 βραβεύτηκε από το γαλλικό κράτος για την προσφορά του στη διάδοση της γαλλικής γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού στη χώρα μας και είναι μέλος του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα Γαλλίας.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Βαρθαλίτης σημείωσε πως η επέτειος των 300 χρόνων από τον θάνατο του Ιωάννη-Βαπτιστή Δελασάλ αποτελεί για όλα τα λασαλιανά σχολεία του κόσμου μία ευκαιρία να γιορτάσουν τρεις αιώνες ζωής, δημιουργίας, εξέλιξης και επέκτασης του έργου που θεμελίωσε ο ιδρυτής τους. Το μήνυμα με το οποίο Φρερ και λαϊκοί επικοινωνούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019 είναι «Μία καρδιά, μία δέσμευση, μία ζωή».

Ο πραγματικός πλούτος βρίσκεται στο πνεύμα και στη χαρά της ζωής

Κεντρικό σημείο της χθεσινής εκδήλωσης αποτέλεσε η προβολή της ταινίας «Οι δικοί μου άνθρωποι», παραγωγής 1960, που αναφέρεται στη ζωή και το έργο του Ι-Β. Δελασάλ. Την ταινία προλόγισε ο κ. Βαρθαλίτης, ο οποίος επεσήμανε πως στόχος τόσο του σεναριογράφου όσο και του σκηνοθέτη ήταν να καταδείξουν πόσο μεγάλη σημασία είχαν για τον Δελασάλ οι ανθρώπινες σχέσεις. «Πράγματι το όλο έργο του στηρίχτηκε πρωτίστως στον Θεό αλλά και σε όσους ακολούθησαν και μοιράστηκαν το όραμά του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρθαλίτης ολοκλήρωσε την ομιλία του με μία σκέψη του Δελασάλ, που περικλείει το όραμά του για την εκπαίδευση και ακούγεται στο τέλος της ταινίας. «Ο πραγματικός πλούτος βρίσκεται στο πνεύμα και στη χαρά της ζωής. Δε βρίσκεται στην ικανοποίηση που νιώθουν κάποιοι, νομίζοντας ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους. Το νόημα της ζωής κρύβεται σε τρεις απλές λέξεις: πρώτον, να ξέρει να δίνει, δεύτερον, να ξέρει να δέχεται και τρίτον, να ξέρει να μοιράζεται. Τα παιδιά γνωρίζουν πολύ καλά αυτό το μυστικό και αντίθετα με τους ενήλικες δεν υπάρχει γι’ αυτά ταξικός διαχωρισμός».

 

Αμέσως μετά την προβολή της ταινίας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου με τους προέδρους τους Θάνο Αρβανίτη και Λεονάρδο Ρούσσο να εύχονται καλή χρονιά, αλλά και καλή συνέχεια στο αξιοθαύμαστο έργο των εκπαιδευτικών του «Αγίου Γεωργίου».

 

(απόσπασμα από "ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ")

Εορταστική Χοροεσπερίδα

Το σχολείο μας, ο Σύλλογος Αποφοίτων και Φίλων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, διοργανώνουν  Εορταστική Χοροεσπερίδα με σκοπό τη σύσφιγξη των σχέσεων των μελών αλλά και την οικονομική ενίσχυση των ταμείων των Συλλόγων, ενόψει των επόμενων εκδηλώσεων που προγραμματίζουν.

Η χοροεσπερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 9.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΟΛΥΜΠΙΑ, στον Φοίνικα.

Θα υπάρχει πλούσιο μενού ,  ΖΩΝΤΑΝΗ μουσική και λαχειοφόρος με πολλά δώρα.

 

MENU ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑΣ

Σαλάτες ανά 4 άτομα

Αγγουροντομάτα

σαλάτα μαρούλι – ρόκα – παρμεζάνα  

πατατοσαλάτα

Κυρίως πιάτο επιλογής από :

μοσχάρι (νουά) ψητό φούρνου

γουρουνόπουλο ψητό

κοτόπουλο σουβλάκι

ψαρονέφρι αλά κρέμ

 

Συμπληρωματικά :

Πιατέλες με  τυροπιτάκια, κρεπάκια, τυροκροκέτες, κεφτέδες, σνίτσελ κοτόπουλο.

 

Επιδόρπιο

Φρούτο, γλυκό (γαλακτομπούρεκο – μπακλαβάς).

 

κρασί (χωρίς περιορισμό)

μπύρα, αναψυκτικό (τα επιπλέον χρεώνονται)

ποτά (με χρέωση)

 

Η τιμή κατ΄ άτομο είναι 18,00 €  .

Λόγω περιορισμένων θέσεων, φροντίστε να κάνετε έγκαιρα την κράτησή σας στα παρακάτω τηλέφωνα από τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου :

 

Γραμματεία σχολείου     2281087713

Βιδάλη Ελένη                 6936714900

Μαίρη Παπουτσάκη       6977408395

 

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου και

τα ΔΣ. των Συλλόγων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

Αγαπητά μας Μέλη, 
 
Σας υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, στις 6:00 μμ, στην αίθουσα  «Δελασάλ»  του Δημοτικού σχολείου Άγιος Γεώργιος θα πραγματοποιηθούν : 
 
1. H Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών  του Συλλόγου ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ  και ΦΙΛΩΝ . 
2. Οι ΕΚΛΟΓΕΣ για την ανάδειξη του Νέου Δ.Σ. και της εξελεγκτικής επιτροπής του συλλόγου μας 
3. Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας .
 
 
 
Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη
 
 
              Φιλικά 
 
Το  Διοικητικό συμβούλιο 

Δημιουργία Ένωσης Αποφοίτων La Salle Ελλάδας

H Ένωση Αποφοίτων La Salle Ελλάδας αποτελεί την Ένωση των Συλλόγων Αποφοίτων όλων των Λασαλιανών Σχολείων της Ελλάδας.

Δημιουργήθηκε το 2017, κατά το πρότυπο της Παγκόσμιας Ένωσης Αποφοίτων La Salle. Σκοπός της Ένωσης είναι να φέρει σε επαφή τους αποφοίτους μας, να ενισχύσει τους μεταξύ τους δεσμούς, να τους επανασυνδέσει με τα σχολεία τους. Επιθυμία μας είναι να λαμβάνουν όλοι οι απόφοιτοι ενημέρωση και πληροφορίες για ό,τι συμβαίνει στους Συλλόγους Αποφοίτων των Λασαλιανών Σχολείων Ελλάδας, να ανταλλάσσουν ιδέες, να οργανώνουν συναντήσεις και να συμμετέχουν σε παρόμοιες εθνικές ή παγκόσμιες. Γι’ αυτόν τον λόγο, έχει δημιουργηθεί σχετικός λογαριασμός στο Facebook και στο Twitter.

Για το facebook: https://www.facebook.com/AlumniLaSalleGreece
Για το twitter: https://twitter.com/ AlumniLaSalleGR
Για την ιστοσελίδα: lasallegrecealumni@gmail.com

Ελληνική Ένωση Αποφοίτων των Σχολείων La Salle

image

Η Ελληνική Ένωση Αποφοίτων των Σχολείων La Salle αποτελεί την ένωση των Αποφοίτων των σχολείων La Salle Ελλάδας. Μέσα από τις
δράσεις της, δηλώνει την πίστη της στις αξίες του ιδρυτή μας, Αγίου Ιωάννη-Βαπτιστή de La Salle, και οι συνεχιστές του έργου
του, οι Αδελφοί των Χριστιανικών Σχολείων (Frères) και οι συνεργάτες τους εκπαιδευτικοί και παιδαγωγοί λαικοί: πίστη, υπηρεσία, αφιέρωση στο δικαίωμα της εκπαίδευσης όλων των παιδιών και ειδικότερα των πιο φτωχών.
Η ένωση έχει σκοπό:
Να βοηθήσει τους συλλόγους αποφοίτων στην προσπάθειά τους να δημιουργηθούν και να ενδυναμωθούν οι δεσμοί φιλίας και υποστήριξης μεταξύ των αποφοίτων των σχολείων La Salle.
Να στηρίξει τους μαθητές στη σχολική τους ζωή και στον επαγγελματικό προσανατολισμό τους.
Να υποστηρίξει τα σχολεία στις δράσεις τους.
Να υποστηρίξει επίσης, την εκπαιδευτική δράση των Frères των Χριστιανικών Σχολείων και των συνεργατών τους στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
Για αυτούς τους λόγους, η Ένωση:
Δημιουργεί έναν διαδικτυακό χώρο ανταλλαγών, διάχυσης και μετάδοσης των ιδεών, των καλών πρακτικών και των πληροφοριών μεταξύ των συλλόγων: έναν χώρο σκέψης και ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών.
Συμβάλει στην καλλιέργεια και ανάπτυξη της λασαλιανής ταυτότητας μεταξύ των αποφοίτων.
Επιθυμεί να προτείνει πρακτικά εργαλεία στους αποφοίτους.
Προτείνει κοινά σχέδια και δράσεις στους συλλόγους.
Υποστηρίζει και ενδυναμώνει τους συλλόγους.
Φέρνει σε επαφή τους συλλόγους με τους λασαλιανούς θεσμούς, τους εθνικούς θεσμούς και την Παγκόσμια Ένωση των αποφοίτων La Salle (Union Mondiale des Anciens Élèves Lasaliens UMAEL).

logo bottom