Λειτουργία Ολοκληρωμένου Λυκείου Λειτουργία Φροντιστηριακής Δομής (ΣΥΝ Δελασάλ) Πρόγραμμα Υποτροφιών

Λειτουργία Ολοκληρωμένου Λυκείου Λειτουργία Φροντιστηριακής Δομής         (ΣΥΝ Δελασάλ)                            Πρόγραμμα Υποτροφιών

Αυξάνουμε το αποτύπωμα στην κοινωνία των εκπαιδευτηρίων Δελασάλ.

Δεν επιδιώκουμε τη μεγέθυνση αλλά την αύξηση του κοινωνικού αξιακού αποτυπώματός μας.

Κάποτε, τα εκπαιδευτήριά μας δημιουργήθηκαν για αναγκεμένα παιδιά κυρίως μίας μη προνομιούχου τάξης που δεν είχε καμία δυνατότητα πρόσβασης στην εκπαίδευση.

Σήμερα, μετά από 120 χρόνια στη Σύρο και 350 χρόνια σε όλο τον κόσμο, τα εκπαιδευτήριά μας συνεχίζουν ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός προσπαθώντας να βρίσκονται στην πρωτοπορία της εκπαίδευσης. Λειτουργούμε αξιοποιώντας τις πρακτικές και τις διαδικασίες ολικής ποιότητας δίνοντας ευκαιρίες:

 • κριτικής σκέψης
 • ανάπτυξης δεξιοτήτων, στάσεων και συμπεριφορών
 • προσωπικής αριστείας
 • αξιακής παιδείας και ποιοτικής εκπαίδευσης
 • δημιουργικότητας και καινοτομίας

ώστε όλοι οι μαθητές και μαθήτριες να βελτιώνουν την αυτοεκτίμησή τους και να πετυχαίνουν μικρές καθημερινές νίκες μέχρι και τους μεγάλους και σημαντικούς στόχους της ζωής τους.

Βασική μας επιδίωξη είναι να είμαστε συνοδοιπόροι με τα παιδιά και τις οικογένειές τους στο Δέντρο της ζωής τους:

Έδαφος

Το περιβάλλον και οι συνθήκες που μεγαλώνει το παιδί

Ρίζα

Το σύστημα τροφοδοσίας με όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του παιδιού συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτηρίων που φοιτά, στην τυπική και  άτυπη εκπαίδευση

Κορμός

Η ενδυνάμωση των αξιών, των γνώσεων, των δεξιοτήτων, των ικανοτήτων, του σώματος και της ψυχικής ισορροπίας, που σμιλεύουν την αυτοεκτίμηση και τη δημιουργικότητα του παιδιού

Φύλλωμα

Η λήψη αποφάσεων, η αποτελεσματικότητα, η κριτική ικανότητα, η προσωπική αριστεία, η πρωτοβουλία, η δημιουργικότητα, η αυτοπειθαρχία και η καινοτομία

Καρποί

Τα αποτελέσματα στην καθημερινότητα και στη ζωή των παιδιών που τους δίνουν την ευκαιρία να εξελιχθούν να βιώσουν τα όνειρά τους και να ζήσουν μια ευτυχισμένη ζωή ως επαγγελματίες πολίτες, οικογενειάρχες και άνθρωποι με αξίες

Η πορεία αυτή πραγματοποιείται σε μία κοινωνία με πολλές παγίδες και εύκολους δρόμους.

Στη σημερινή εποχή, όσο και αν εκτιμούμε ότι τα παιδιά μας είναι πιο ώριμα από παλαιότερα, ο κόσμος είναι περισσότερο σύνθετος, η πληροφορία χρειάζεται επεξεργασία και οι καταστροφικές συνήθειες βρίσκονται γύρω μας.

Το στοίχημα λοιπόν είναι:

στη δύσκολη αλλά και όμορφη περίοδο της ζωής τους από τον παιδικό σταθμό, μέχρι να ενηλικιωθούν και να επιλέξουν τον δρόμο τους, να βρισκόμαστε κοντά τους για να δημιουργούμε μαζί τον κορμό που θα ανθίσει, θα βγάλει φύλλωμα και καρπούς.

 Όπως λοιπόν συνάγεται, βασικός σκοπός μας είναι ευτυχισμένα παιδιά και αυριανοί ευτυχισμένοι πολίτες που βρίσκουν τον δρόμο τους μέσα στην κοινωνία.

Εύκολη ευτυχία δεν υπάρχει διότι η πραγματική ωρίμανση, ισορροπία, αυτονομία, αυτοεκτίμηση, κοινωνική και εργασιακή ένταξη περνάει μέσα από δύσκολους δρόμους που χρειάζονται στήριξη, υπομονή και επιμονή στον στόχο.

Για όλα όσα προεἰπαμε, σημαντική παράμετρο αποτελεί η ποιότητα και το περιβάλλον εκπαίδευσης. Έχουμε εξασφαλίσει ένα ποιοτικό σχολείο μέχρι και την Α’Λυκείου, το οποίο συνεχώς βελτιώνεται βάζοντας νέους και υψηλότερους στόχους.

Τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε βιώσει την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, η οποία δημιούργησε πολλά προβλήματα στην εκπαιδευτική και κοινωνική συνέχεια της καθημερινότητας.

Σήμερα καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε δύο επίπεδα:

Α) στην επανένταξη των παιδιών στη μαθησιακή διαδικασία και στην ανάκτηση της αυτοεκτίμησής τους μέσω της κάλυψης γνωστικών ελλειμάτων,

Β) στην προετοιμασία τους, ώστε να ανταποκριθούν σε ένα νέο σύστημα εισαγωγής στις ανώτατες σχολές, το οποίο είναι πιεστικό και δαιδαλώδες.

Σημαντική καθίσταται η λειτουργία ενός ποιοτικού λυκείου το οποίο συμπληρώνεται με μια ολοκληρωμένη υποστηρικτική φροντιστηριακή δομή.

Δεν αρκεί η επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά η στήριξη και ενδυνάμωση κάθε μαθητή και μαθήτριας, ώστε να πλησιάσουν τον άριστο εαυτό τους.

Η διαδρομή μέχρι την ενηλικίωση των παιδιών περιλαμβάνει πολλά στάδια μέχρι να ανακαλύψουν και να δώσουν κατεύθυνση στις επαγγελματικές τους αναζητήσεις, να συνειδητοποιήσουν το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται σε κάθε εκπαιδευτικό αντικείμενο, να ανακαλύψουν τη μεθοδολογία μελέτης και βελτίωσης, ώστε να πετύχουν τα όνειρά τους.

Τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Ελλάδος σας ανακοινώνουν τη δημιουργία του ολοκληρωμένου Λυκείου.

Σύγχρονο-ποιοτικό Λύκειο το οποίο θα αλλάξει το τοπίο της εκπαίδευσης στη Σύρο.

Τολμάμε σε δύσκολη εποχή ένα πανέμορφο εγχείρημα.

Να συνοδεύσουμε τα παιδιά στην εφηβεία τους και μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Να τροφοδοτούμε τα όνειρά τους με ιδέες και να ανάβουμε σπίθες στις ψυχές τους.

Να τα στηρίξουμε να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους και να δημιουργήσουν τη δική τους ζωή.

Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι

ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.

Δημιουργούμε ένα μοναδικό Λύκειο που θα καλύψει όλες τις μαθησιακές και συμβουλευτικές ανάγκες των μαθητών και των μαθητριών μας.

 • Συμβουλευτική και εμψύχωση με ομάδα έμπειρων εκπαιδευτικών.
 • Λειτουργία Α,Β,Γ Λυκείου με ενισχυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα στα βασικά μαθήματα.
 • Συνεργασία με άριστο και έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό.
 • Ενισχυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα για την προετοιμασία των εξετάσεων στην τράπεζα θεμάτων.
 • Παροχή νέου κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού.
 • Προετοιμασία για τις εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 • Συνδυασμός Σχολικής δομής και φροντιστηριακής δομής ώστε κάθε ώρα να είναι αποτελεσματική , αποδοτική και ποιοτική.
 • Αξιοποίηση όλων των ωρών με συγκεκριμένα σχέδια μαθημάτων εντσγμένων στο συνολικό εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό προγραμματισμό μας.

Επίσης διαθέτουμε θαυμάσιους πιστοποιημένους εκπαιδευτικούς χώρους και αίθουσες εξοπλισμένες με κάθε σύγχρονο μέσο διδασκαλίας, καθώς και άνετο χώρο πάρκινγκ για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών και τη διευκόλυνση των γονέων.

Στο ΣΥΝΔελασάλ έχουμε καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών εμπλουτισμένο με διαγνωστικά τεστ, αντικειμενική αξιολόγηση, εξατομικευμένη στήριξη και μεθοδολογία, που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε στην ύλη της επόμενης τάξης και να εργαστούμε αποτελεσματικά για τις αδυναμίες που τυχόν θα εντοπίσουμε.

Θα είμαστε μαζί σε κάθε βήμα. Η μεγάλη αυτή διαδρομή αρχίζει με το πρώτο βήμα, δηλαδή την επιλογή του κατάλληλου εκπαιδευτικού οργανισμού που θα στηρίξει τα όνειρα των παιδιών σας. Επιδίωξή μας  το κάθε παιδί και κάθε έφηβος να πλησιάσει τον άριστο εαυτό του.

Επίσης θα δίνεται η ευκαιρία χαλάρωσης στις θαυμάσιες και μοναδικές για το νησί εγκαταστάσεις μας. Τα όνειρα για να πραγματοποιηθούν χρειάζονται προσήλωση, επιμονή, σκληρή δουλειά και μέθοδο.

Τα Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ θα προσφέρουν στην κοινωνία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική δομή από βρεφονηπιακό σταθμό μέχρι και Λύκειο, φροντιστήριο, κέντρο ξένων γλωσσών και θερινό σχολείο.

 Βασικοί άξονες υποστήριξης των μαθητών και μαθητριών μας

Α. Μαθησιακή υποστήριξη των μαθητών:

Θέτουμε τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, οργανώνουμε  τη μελέτη ανάλογα με τον ατομικό τύπο μάθησης, παρέχουμε εξατομικευμένα προγράμματα και βοηθούμε τον μαθητή να κατανοήσει τον δικό του τρόπο γνώσης και σκέψης.

Β. Συμβουλευτική υποστήριξη μαθητών:

Προσφέρουμε στρατηγικές αποτελεσματικής μελέτης και προετοιμασίας για τις εξετάσεις, εθίζουμε τον μαθητή στην ορθή οργάνωση και διαχείριση του χρόνου και του χώρου του, την αντιμετώπιση του άγχους και την εσωτερική ή εξωτερική κινητοποίησή του.

Γ. Συμβουλευτική υποστήριξη οικογένειας:

Με δεδομένο ότι οι μαθητές μας διανύουν την εκρηκτική περίοδο της εφηβείας τους, επικοινωνούμε με τους γονείς, ώστε να επιλυθούν κάθε είδους εντάσεις που θα διαταράξουν το θετικό κλίμα μελέτης.

Δ. Επαγγελματική σταδιοδρομία:

Μεριμνούμε για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών μας.

Πιστεύουμε ότι το ποιοτικό και σημαντικό αυτό έργο θα βρει ανταπόκριση, θα στηριχτεί και θα αξιοποιηθεί από της οικογένειες της Σύρου.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ διατρέχουν κάθε ενέργειά μας γιατί όπως λέμε τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ δεν είναι απλά ένα Σχολείο αλλά ένας άλλος τρόπος ζωής.

Επίσης τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου παρέχουν ευκαιρίες για την παροχή υποτροφιών σε μαθητές και μαθήτριες  που διακρίνονται για την επιμέλειά τους και επιθυμούν να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο και Λύκειο. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και η αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά βρίσκονται στην ιστοσελίδα μας Υποτροφίες-Εκπαιδευτηρίων-Δελασάλ.pdf (sgschool.gr)