headerimg

«Νύχτα Θαυμάτων» στα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου

«Νύχτα Θαυμάτων» στα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού «Η ΦΩΛΙΑ» και του Νηπιαγωγείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» είχαν τη χαρά να φιλοξενήσουν στις εγκαταστάσεις τους τη βραβευμένη συγγραφέα κ. Βασιλική Νευροκοπλή καθώς και παιδιά και εκπαιδευτικούς από το Βρεφονηπιακό Σταθμό «ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ», τον Παιδικό Σταθμό και Νηπιαγωγείο «ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό «Η ΚΙΜΩΛΙΑ». Η όλη συνάντηση ξεκίνησε με αφήγηση παραμυθιού στην αίθουσα «ΔΕΛΑΣΑΛ» από την κ. Νευροκοπλή. Η συγγραφέας αφηγήθηκε το παραμύθι της, «Νύχτα Θαυμάτων», και η μέρα συνεχίστηκε με πικ-νικ στο γήπεδο του σχολείου. Ακολούθησαν κατασκευές στις τάξεις, τις οποίες επιμελήθηκαν οι μαθήτριες του τμήματος «Βοηθών Βρεφονηπιοκόμου» του ΕΠΑΛ Σύρου. Η μέρα ολοκληρώθηκε με ελεύθερο παιχνίδι στους προαύλιους χώρους του σχολείου. Ελπίζουμε σύντομα να επαναληφθεί μια ανάλογη δράση.

image
image
image

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Νηπιαγωγείου. Οι γονείς παρακολούθησαν την ιστορία της Γέννησης μέσα από τις ζωγραφιές των παιδιών και όλοι μαζί τραγούδησαν, έπαιξαν και έκαναν χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Και του χρόνου!

image
image
image

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Την Παρασκευή 6/12/12 ήταν ημέρα εορτασμού του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της Σύρου και προστάτη των ναυτικών. Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία καθώς και στη λιτανεία της ιερής εικόνας και του τμήματος των τιμίων λειψάνων του Αγίου, που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Ερμούπολης.

image
image
image

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΛΥΧΝΑΡΙ»

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΛΥΧΝΑΡΙ»


Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας δημιουργήθηκε το 2013 και μέχρι σήμερα αριθμεί έξι παιδικές παραστάσεις.
Οι πρώτες συναντήσεις της θεατρικής ομάδας, ο αριθμός των παιδιών, η σύνθεση της ομάδας, οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες των μελών της και τα ερεθίσματα που λαμβάνουν από τη ζωή έξω από το σχολείο, είναι τα στοιχεία που καθορίζουν την επιλογή του έργου που θα παρουσιαστεί .
Φέτος, επιλέξαμε το έργο «Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι».

Ο Αλαντίν, ένας νεαρός κλέφτης, αποκτά το μαγικό λυχνάρι. Το τζίνι που ζει μέσα σε αυτό τον βοηθάει να αποκτήσει όλα όσα επιθυμεί, όμως ο κακός μάγος Τζαφάρ παραμονεύει…

Τη Δευτέρα 2/12 και την Τρίτη 3/12 μικροί και μεγάλοι «ηθοποιοί» ανέβηκαν στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Το χειροκρότημα των θεατών ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή τους!!!

image
image
image

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ΔΕΛΑΣΑΛ η γιορτή της επετείου του «ΟΧΙ» από τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου. Η γιορτή ξεκίνησε με το νόημα της συγκεκριμένης επετείου, ακολούθησαν τραγούδια από όλα τα τμήματα, συνοδευόμενα από κινήσεις, και ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.

image
image
image

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

image

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο εκπαιδευτήριό μας ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από τον Σεβασμιότατο Πέτρο Στεφάνου. Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Σεβασμιότατος Δωρόθεος Β’, η βουλευτής Κυκλάδων κ. Άννα Μονογυιού, ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος Λεονταρίτης και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Μηνάς Αληφραγκής. Όλοι ευχήθηκαν σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, ενώ δεν παρέλειψαν να τονίσουν το σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει το νέο απόκτημα του εκπαιδευτηρίου μας, το «Βαμβακάρειο» Γυμνάσιο, στη ζωή του τόπου μας.

image
image
image

Καλοκαιρινή γιορτή

image

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού μας.

Η γιορτή με θέμα «ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...ΕΤΣΙ ...ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ» ήταν αφιερωμένη στον Ιωάννη Βαπτιστή Δελασάλ, ιδρυτή των σχολείων μας, καθώς φέτος είναι η επέτειος των 300 χρόνων από τον θάνατό του.

Τα παιδιά μέσα από πολύ χορό, τραγούδια και θεατρικά δρώμενα παρουσίασαν γνωστά κλασικά παραμύθια, όπως τα ξέρουμε όλοι μας, αλλά και αλλιώς , όπως μονάχα λίγοι τα γνωρίζουν, κάνοντάς μας να δούμε πέρα από τα φαινόμενα την ουσία.

image
image
image

Εορτασμός για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

image

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «ΔΕΛΑΣΑΛ» η γιορτή του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η γιορτή περιλάμβανε τραγούδια, παραδοσιακούς χορούς, ποιήματα και θεατρικά δρώμενα.

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, αντιπροσωπεία μαθητών μας παρευρέθηκε στη δοξολογία στον Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια και οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου παρέλασαν στην πλατεία.

image
image
image

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2019

image

Την Κυριακή 10 Μαρτίου, το σχολείο μας πήρε μέρος, όπως κάθε χρόνο, στο Συριανό Καρναβάλι.

Το θέμα μας, «Αστέρια όλου του κόσμου», ήταν εμπνευσμένο από τα 300 χρόνια απ΄το θάνατο του ιδρυτή μας.

Πολύχρωμα αστέρια που συμβόλιζαν τους μαθητές όλων των λασαλιανών σχολείων του κόσμου γέμισαν τους δρόμους της Ερμούπολης και την πλατεία Μιαούλη όπου παρουσιάσαμε και το χορευτικό μας.

image
image
image

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ "ΛΥΡΑΥΛΟΣ"

image

Εκπαιδευτική μουσική παρουσίαση «ΛΥΡΑΥΛΟΣ»

Σήμερα Δευτέρα 18/2/2019 τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, παρακολούθησαν παράσταση διδακτικού χαρακτήρα του μουσικού συνόλου «ΛΥΡΑΥΛΟΣ».

Στο πλαίσιο της παράστασης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο της αρχαιοελληνικής και παραδοσιακής μουσικής μέσα από ακουστικά παραδείγματα σπάνιων οργάνων.

Τριάντα ανακατασκευασμένα όργανα καθήλωσαν και ταξίδεψαν τα παιδιά στον χώρο της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς.

Η παρουσίαση περιελάμβανε, πέρα από την επίδειξη των μουσικών οργάνων, και προβολή μέσω της οποίας γνωρίσαμε λεπτομέρειες από τη μουσική ζωή των αρχαίων Ελλήνων.

image
image
image

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

image

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Σήμερα πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς 2019 οι μαθητές του Δημοτικού, νηπιαγωγείου και παιδικού έκοψαν τις πρωτοχρονιάτικες πίτες, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους!

image
image

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες

image

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου μετά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό, οι μαθητές μας πέρασαν ένα πρωινό γεμάτο χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες.

Κατασκεύασαν στολίδια, έφτιαξαν τρουφάκια κι έπαιξαν και το παιχνίδι του «κρυμμένου θησαυρού».

Στο τέλος αντάλλαξαν δώρα τα οποία είχαν φτιάξει οι ίδιοι.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μοίρασε δώρα στα παιδιά με τη βοήθεια του Αϊ-Βασίλη τον οποίο κι ευχαριστούμε θερμά.

image
image
image

Γιορτή των παιδιών του νηπιαγωγείου

image

Οι γονείς και οι φίλοι που παρακολούθησαν τη γιορτή των παιδιών του νηπιαγωγείου, ταξίδεψαν μαζί τους στο δάσος τη νύχτα των Χριστουγέννων & γέμισαν από την αγάπη και τη ζεστασιά που οι μικροί μας ήρωες μοίρασαν απλόχερα.

Χρόνια πολλά σε όλους!

image
image
image

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

image

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «ΔΕΛΑΣΑΛ» από τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Τη γιορτή άνοιξαν τα Προ-προνήπια παρουσιάζοντας τον «Φακή» μουσικοκινητικά.

Ακολούθησε το τραγούδι του «Ντούτσε» απ΄όλα τα παιδιά, ένα μικρό θεατρικό δρώμενο για τη σημασία του Πολέμου και της Ειρήνης από τα Προνήπια, το τραγούδι «Τα Ραφτικά της Γιαγιάς» και ποιήματα από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου.

Τέλος, η γιορτή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο από όλα τα παιδιά.

image
image
image

Επίσκεψη του Αποστολικού Νούντσιου Savio Hon Tai-Fai

image

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Αποστολικός Νούντσιος Savio Hon Tai-Fai μαζί με τον Σεβασμιότατο Πέτρο Στεφάνου.

Μίλησε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου.

Όπως τόνισε, τα παιδιά μας ήταν τα πιο χαμογελαστά και τα πιο χαρούμενα απ΄όλα τα παιδιά των σχολείων που έχει επισκεφθεί ανά τον κόσμο.

image
image
image

ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018, η τελετή θεμελίωσης του Γυμνασίου μας.

Φωτογραφίες και βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.koinignomi.gr/news/paideia/2018/07/29/themelios-lithos-gia-vamvakareio-gymnasio-ton-frer.html

Γιορτή λήξης Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου

image

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης του Παιδικού Σταθμού «Η ΦΩΛΙΑ» και του Ιδ. Νηπιαγωγείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».

Μια γιορτή σαν παλιό σινεμά, γεμάτη με πολλή μουσική και πολύ χορό.

Το σύνθημα δόθηκε «Χασάπη, φώτα!» και η ταινία μας ξεκίνησε.

Κοκόρια, σαραβαλάκια, τα παιδιά του Πειραιά, κυρίες της αυλής, μαθήτριες και μπακαλόγατοι έκαναν την εμφάνισή τους στην οθόνη μας.

Η γιορτή μας έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών στα παιδιά του Νηπιαγωγείου και με το τραγούδι «Σαν παλιό σινεμά».

image
image
image

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

image

Την Παρασκευή 11 Μαΐου τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού «Η Φωλιά» και του Νηπιαγωγείου «Ο Άγιος Γεώργιος» με αφορμή τον ερχομό της «Γιορτής της Μητέρας» είχαν την ευκαιρία να περάσουν στο σχολείο τους μία ξεχωριστή ημέρα. Καλεσμένη αυτής της ημέρας ήταν μία ξεχωριστή μητέρα, η κ. Άννα Ρούσσου, η οποία ήρθε εκπροσωπώντας όλες τις μητέρες των παιδιών για να τους πει ένα μυστικό.

Η επίσκεψή της ξεκίνησε με συζήτηση για τη σημασία αυτής της σημαντικής γιορτής. Στη συνέχεια, η κ. Άννα εξήγησε στα παιδιά τον λόγο του ερχομού της και τους είπε το μυστικό της, το μυστικό όλων των μητέρων, διαβάζοντάς τους ένα βιβλίο, το «Αγάπη μου» του Astrid Desbordes. Στο τέλος της ανάγνωσης του βιβλίου η κ. Άννα ζήτησε από τα παιδιά να της πουν ποιο ήταν τελικά το μυστικό και τα παιδιά με τη σειρά τους της απάντησαν ότι ήταν η αγάπη και ό,τι οι μαμάδες αγαπούν πάντα τα παιδιά τους ό,τι και αν κάνουν.

Ακολούθησαν ερωτήσεις που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά, οι οποίες αφορούσαν όλες τις μαμάδες, όπως για παράδειγμα: Τι δουλειά κάνουν οι μαμάδες; Οι μαμάδες δουλεύουν πολύ σκληρά; Πόσων χρονών είναι οι μαμάδες; Γιατί χρειαζόμαστε τις μαμάδες;

Με αφορμή μια ερώτηση που της έθεσε ένα παιδί, «Πριν πόσο καιρό γεννήσατε;», η κ. Άννα αποφάσισε να πει στα παιδιά τη δική της διαφορετική ιστορία για εκείνη και την κόρη της, την οποία μάλιστα έχει γράψει σε βιβλίο. Αφού τους το  διάβασε, δώρισε  κι από ένα σε κάθε παιδί.

Η δική της ιστορία σχετιζόταν με έναν μακρινό τόπο, την Αιθιοπία, όπου μία φτωχή μητέρα γέννησε ένα παιδί. Μία νεράιδα έκανε την εμφάνισή της και τελικά το σοκολατένιο χέρι αυτού του παιδιού ενώθηκε και έγινε ένα με αυτό της κ. Άννας, γιατί όλη αυτή η μαγεία δεν υπάρχει μόνο στα παραμύθια αλλά πολλές φορές και γύρω μας. Η έννοια της λέξης "μητέρα" είναι τελικά πολύ βαθύτερη από τη γέννα ενός παιδιού. Είναι, όπως είπαν και τα ίδια τα παιδιά, η αγάπη, η αγκαλιά, το χάδι, η φροντίδα, το φιλί.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της και έχοντας απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών, τους έκανε εκείνη μία τελευταία ερώτηση: «Θα σας άρεσε η ιδέα να είχατε στο σπίτι σας ένα παιδί, όπως της δικής μου ιστορίας, όπως το δικό μου παιδί;». Λαμβάνοντας, θετική απάντηση από όλα τα παιδιά, έφυγε με ένα χαμόγελο στα χείλη της και με ένα πολύτιμο δώρο, πέραν του συμβολικού χειροποίητου κολιέ που της χάρισαν τα παιδιά, την αγνή αγάπη που υπάρχει στις καρδιές όλων των παιδιών.

Η ημέρα συνεχίστηκε με παιχνίδια και πολλή ζωγραφική. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν ελεύθερα σε καρδιές τι σημαίνει γι' αυτά η μητέρα τους και στο τέλος με τις παλάμες τους έφτιαξαν ένα πολύχρωμο πανό με την επιγραφή «ΜΑΝΟΥΛΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ», το οποίο κρεμάστηκε μαζί με τις καρδιές στην είσοδο του σχολείου στέλνοντας το δικό του μήνυμα σε όλες τις μητέρες.

image
image
image

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

image

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου τα παιδιά του Νηπιαγωγείου πραγματοποίησαν γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η γιορτή αποτελούνταν από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αφορούσε στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, με τα παιδιά να απαγγέλουν σχετικά ποιήματα και να παρουσιάζουν ένα μικρό θεατρικό δρώμενο πλαισιωμένο από τον «Ύμνο της αγάπης». Συνεχίστηκε με παράσταση Καραγκιόζη με τίτλο «Τα μήλα του πασά», την οποία δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά βασιζόμενα στις απαγορεύσεις του πασά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Η γιορτή έκλεισε με τραγούδια που υμνούσαν τις αρετές της ειρήνης και φυσικά με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Την Κυριακή 25 Μαρτίου αντιπροσωπία των παιδιών του Νηπιαγωγείου παρευρέθηκε στη δοξολογία στον       Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο. Στη συνέχεια, συμμετείχε στη στεφάνωση που έλαβε χώρα στο Ηρώον στο κέντρο του οικισμού. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή όλων των παιδιών του Νηπιαγωγείου στην παρέλαση.

image
image
image

"ΚΥΡΑ - ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ"

image

«ΚΥΡΑ – ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ»

Με αφορμή την έναρξη της περιόδου της Σαρακοστής τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού έφτιαξαν με ζυμάρι και με την πολύτιμη βοήθεια της κ. Ρίτας Κτιστάκη τη δική τους Κυρά-Σαρακοστή.

image
image
image

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ

image

Την Παρασκευή 16/2 έγινε στο σχολείο μας αποκριάτικο πάρτι.

Τα παιδιά ντυμένα με τις στολές τους έφτιαξαν κατασκευές, χόρεψαν  κι έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έψησε σουβλάκια – κι όχι μόνο – για μικρούς και μεγάλους.

image
image
image

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2018

image

Την Κυριακή 18/2 το σχολείο μας συμμετείχε στο Καρναβάλι του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Ντυμένοι «Ονειροπερπατητές του Φωτός» κρατώντας φωτόσπαθα χόρεψαν στην πλατεία, ενώ μικροί και  μεγάλοι δεινόσαυροι έτρεχαν ανάμεσά τους.

image
image
image

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

image

Η τελευταία εβδομάδα του 2018 περιείχε ποικίλες δραστηριότητες για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου. Η εβδομάδα ξεκίνησε με τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου. Η γιορτή αφορούσε στην αναζήτηση του πραγματικού νοήματος των Χριστουγέννων και των αξιών ευρύτερα της ζωής. Η εβδομάδα συνεχίστηκε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου από κοινού με τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού να ζωγραφίζουν τις δικές τους ευχές για το 2018. Οι ευχές αυτές δέθηκαν στη συνέχεια σε μεγάλα μπαλόνια, τα οποία αφέθηκαν στον ουρανό. Η Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου περιλάμβανε χριστουγεννιάτικες κατασκευές, την προετοιμασία του γράμματος στον  Αϊ-Βασίλη και το πλάσιμο χριστουγεννιάτικων μπισκότων. Ακολούθησε η Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Νηπιαγωγείου στη στολισμένη Ερμούπολη. Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, όπου έδωσαν προσωπικά τις ευχές τους στον Δήμαρχο, το Ταχυδρομείο, όπου έριξαν στο ειδικό κουτί τα γράμματά τους για τον Αϊ-Βασίλη, το γηροκομείο των «Αδελφών του Ελέους», όπου μοίρασαν σε κάθε ηλικιωμένο από ένα μικρό δωράκι και τέλος το «Θέατρο Απόλλων». Η εβδομάδα έκλεισε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου με τον εκκλησιασμό των παιδιών και την παρακολούθηση χριστουγεννιάτικης ταινίας μαζί με τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού.

image
image
image

η μαγεία των Χριστουγέννων

image

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου οι γονείς και τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά στους χώρους του σχολείου τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, με τη συνεργασία της δασκάλας χορού κ. Μαίρης Βαρθαλίτου και της αφηγήτριας παραμυθιών κ. Άννας Ρούσσου απασχόλησαν για δύο ώρες τους μικρούς και μεγάλους φίλους τους  με αφηγήσεις παραμυθιών, κατασκευές, ζαχαροπλαστική και πολύ χορό.

image
image
image

Ξύπνα Ντενεκεδούπολη

image

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου οι εκπαιδευτικοί του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου με συντονίστρια την κ. Ελένη Βουτσίνου ανέβασαν για τα παιδιά την κουκλοθεατρική παράσταση «Ξύπνα Ντενεκεδούπολη». Μέσα από αυτή, τα παιδιά έμαθαν για τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

image
image

Πρόγραμμα "Καλής συμπεριφοράς"

image

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στα πλαίσια επιβράβευσης για το πρόγραμμα «Καλής συμπεριφοράς» που πραγματοποιείται στο τμήμα του Νηπιαγωγείου από την αρχή της σχολικής χρονιάς, τα παιδιά έφτιαξαν τα δικά τους τρουφάκια τα οποία και δοκίμασαν στη συνέχεια.

image
image
image

Φαγώσιμος κήπος

image

«ΦΑΓΩΣΙΜΟΣ ΚΗΠΟΣ»

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου τα παιδιά του Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» και του Παιδικού Σταθμού «Η ΦΩΛΙΑ» έζησαν μία ξεχωριστή εμπειρία. Με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16 Οκτωβρίου) τα παιδιά υιοθέτησαν, στα πλαίσια του προγράμματος της WWF «Καλύτερη Ζωή», τη δράση «Φαγώσιμος Κήπος» την οποία και υλοποίησαν στοv κήπο του σχολείου τους. Εκεί, φύτεψαν τα δικά τους λαχανικά (φασόλια, μαρούλια, άνηθο, κολοκύθια, κρεμμύδια) και αρωματικά φυτά (λεβάντα, δυόσμο, φασκόμηλο), βγαίνοντας πολλαπλά κερδισμένοι. Αρχικά, πρασίνισε ο κήπος του σχολείου τους αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την βιοποικιλότητά του. Επίσης, τα παιδιά θα έχουν την ευχαρίστηση να ασχολούνται δημιουργικά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με τον κήπο αναλαμβάνοντας την περιποίησή του ανά τμήμα συγκεκριμένη ημέρα την εβδομάδα. Τέλος, μακροπρόθεσμα θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν το δικό τους γεύμα με τα προϊόντα του κήπου αντιλαμβανόμενα τη σημασία των βιολογικών προϊόντων και τον τρόπο καλλιέργειάς και φροντίδας τους. Όπως δήλωσαν και οι εκπαιδευτικοί τους, αυτή ήταν μόνο η αρχή των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος, έχοντας ως απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα που αφορούν τη διατροφή και το περιβάλλον, τα οποία θα τα οδηγήσουν σε μία «Καλύτερη Ζωή». 

image
image
image

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

image

Στα πλαίσια της επετείου της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε γιορτή από τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου στην αίθουσα Δελασάλ.

Τα παιδιά του Προ-προνηπίου ανεμίζοντας τα σημαιάκια τους άνοιξαν τη γιορτή τραγουδώντας «Τα στρατιωτάκια» τραγούδι το οποίο αναπαράστησαν και κινητικά.

Ακολούθησαν τα Προνήπια, των οποίων τα κορίτσια ντυμένα νοσοκόμες αναπαράστησαν το τραγούδι «όταν κάνουμε πόλεμο, η γη έχει πονόλαιμο» ενώ τα αγόρια ντυμένα στρατιωτάκια παρουσίασαν «το Φακή».

Μετέπειτα, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μέσα από ένα ποίημα παρουσίασαν τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, δίνοντας το καθένα χωριστά στη συνέχεια το δικό του νόημα της ειρήνης και φωνάζοντας «ΟΧΙ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! ΝΑΙ, ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ!».

Η γιορτή έκλεισε τραγουδώντας όλα μαζί τα παιδιά τον «Ντούτσε, και τη «Σημαία».

image
image
image

Τα φρούτα του φθινοπώου

image

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου στα πλαίσια της θεματικής ενότητας που μελετούν με τίτλο "φθινόπωρο" μίλησαν για τα φρούτα του φθινοπώρου, τη διατροφική τους αξία και έφτιαξαν το δικό τους υγιεινό πρωινό το οποίο και έφαγαν.

image

Τσάντες από παλιές μπλούζες

image

Μπήκε ο Οκτώβρης και η δανειστική βιβλιοθήκη του Νηπιαγωγείου θα ξεκινήσει να λειτουργεί. Γι΄αυτό το σκοπό τα παιδιά δημιούργησαν, χρησιμοποιώντας παλιές μπλούζες, τις δικές τους τσάντες. Το εργαστήρι ραπτικής στήθηκε και το αποτέλεσμα ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

image
image
image

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

image

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4 Οκτωβρίου) τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού μίλησαν για τη σημασία της προστασίας τους και κατασκεύασαν με ανακυκλώσιμα υλικά τα δικά τους ζώα.

image
image

Ο ΤΡΥΓΟΣ ΜΑΣ

image

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου στα πλαίσια της θεματικής ενότητας που μελετούν με τίτλο "Φθινόπωρο" πάτησαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο τα σταφύλια τους παράγοντας τον δικό τους μούστο.

image
image

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-18

image

Σήμερα, τελέστηκε ο Αγιασμός στο σχολείο μας από τον Σεβασμιότατο Πέτρο με την παρουσία του πατέρα Νικολάου, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Μαραγκού και πλήθος γονέων οι οποίοι συνόδεψαν τα παιδιά τους.
Η αυλή γέμισε και πάλι παιδικές φωνές.
Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά.

image
image
logo bottom