headerimg

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΝΗΠΙΟΥ

Ημερομηνία Ανάρτησης: 11.09.2020

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΝΗΠΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία για όλους και πρόοδο για τα παιδιά ΜΑ.Σ.

Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου τα μαθήματα ξεκινούν κανονικά. Η ώρα προσέλευσης ξεκινά στις 7:45 και ολοκληρώνεται στις 8:30. Κατά την προσέλευση και την αποχώρηση είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου. Προς αποφυγή του συνωστισμού εκπαιδευτικός θα βρίσκεται στην είσοδο του Παιδικού Σταθμού και θα κατευθύνει τους μαθητές/τριες εντός του κτηρίου τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρησή τους.

Κατά τις πρώτες μέρες των μαθημάτων θα γίνει εκπαίδευση για την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας και την τήρηση των μέτρων που ισχύουν για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ προς την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση «τα παιδιά θα πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους στο σχολείο δύο μάσκες (σε ξεχωριστά σακουλάκια η καθεμιά). Tip!! Χρησιμοποιείτε σακουλάκια μεγαλύτερων διαστάσεων από τη μάσκα για να διευκολύνονται οι κινήσεις σας. Τα σακουλάκια τροφίμων είναι μια εύκολη λύση»

Το κυλικείο θα λειτουργεί από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τουςκανόνες ασφαλείας, όπως ορίζονται από την Υ.Α. Δ1α/ΓΠ.οικ.55339 (ΦΕΚ 3780)

Σκοπός Νηπιαγωγείου: Σκοπός του Νηπιαγωγείου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτυχθούν σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά και κοινωνικά μέσα στο πλαίσιο των ευρύτερων στόχων της εκπαίδευσης. Το Νηπιαγωγείο, ως φορέας κοινωνικοποίησης του παιδιού (μετά την οικογένεια), θα πρέπει να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις, ώστε τα παιδιά να αναπτύσσονται και να κοινωνικοποιούνται ομαλά και πολύπλευρα.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ

Υπάρχει η δυνατότητα για εφαρμογή ευέλικτου ωραρίου παραμονής στο Νηπιαγωγείο για νήπια/ προνήπια που φοιτούν πρώτη φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσαρμογή τους. Το ευέλικτο ωράριο καθορίζεται από τον την/ εκπαιδευτικο της τάξης σε συνεργασία με τους γονείς ή κηδεμόνες του νηπίου. Η περίοδος προσαρμογής δε θα ξεπερνάει τις δύο εβδομάδες.

 

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

7:45 - 8:30     ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

8:30- 9:15      ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΑΘΗΣΗΣ

9:15- 10:30    ΠΑΡΕΟΥΛΑ- ΠΡΩΙΝΟ*

10:30- 11:00  ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

11:00- 13:00  ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (από τη νηπιαγωγό ή από καθηγητές ειδικοτήτων )

13:00- 13:30  ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΦΑΓΗΤΟ*

13:30- 14:00  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΑΘΗΣΗΣ

14:00- 15:00  ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

*Το πρωινό και το μεσημεριανό του παιδιού πρέπει να είναι έτοιμα, έτσι ώστε και να μην καθυστερούν οι νηπιαγωγοί να τα ετοιμάσουν και τα παιδιά να τρώνε όλα μαζί. Επιπλέον, για το πρωινό υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας φρεσκοστυμμένου χυμού πορτοκάλι από το κυλικείο μας σε ατομική, κλειστή συσκευασία με αντίτιμο 0,90€, καθώς και για το μεσημεριανό γεύμα υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας του από το Καστρί με αντίτιμο 2,60€/ μερίδα.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΣΑΝΤΑΣ:

 • αλλαξιά εποχής, πετσέτα για τα χέρια, μωρομάντιλα (Όλα θα παραμένουν στο ντουλάπι. Η πετσέτα θα επιστρέφεται κάθε μέρα σπίτι για αλλαγή.)
 • παγουρίνο
 • πρωινό και μεσημεριανό (Όλα τα τάπερ μπαίνουν σε θερμοθάλαμο.)
 • ένα μπλε ντοσιέ με λάστιχο, μία κασετίνα με: λεπτούς μαρκαδόρους, χοντρούς μαρκαδόρους, μία κόλλα stick, ένα μολύβι και μία γόμα [Όλα θα είναι μόνο για ατομική χρήση και θα παραμένουν στο ντουλάπι του παιδιού]
 • 3 μάσκες, η κάθε μία στο δικό της σακουλάκι (Οι μάσκες θα επιστρέφονται καθημερινά με σκοπό τον καθαρισμό τους.)

Παρακαλούμε να υπάρχει το όνομα του παιδιού σε όλα τα παραπάνω. Δε χρειάζεται να φέρνουν μαχαιροπίρουνα, πιάτα και παιχνίδια από το σπίτι.

 

ΓΕΝΕΘΛΙΑ/ ΓΙΟΡΤΗ: Όποιος θέλει να προσφέρει κέρασμα στα παιδιά παρακαλούμε να είναι σε κλειστή συσκευασία, έτσι ώστε το κάθε παιδί να μπορεί να το πάρει στο σπίτι του. Δεν επιτρέπονται οι τούρτες.

 

ΕΝΔΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ: Καλό είναι να φοράνε τα παιδιά ρούχα που είναι εύκολα στη χρήση τους για ευνόητους λόγους. Να αποφεύγετε τα παπούτσια με κορδόνια καθώς και τα διάφορα κοσμήματα στα κορίτσια. Υπάρχει η δυνατότητα να φοράνε τις μπλούζες του σχολείου, για την παραγγελία των οποίων θα σας σταλεί σχετική ενημέρωση.

 

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τη νηπιαγωγό για τυχόν αλλεργίες και ασθένειες του παιδιού.

Κάθε πρώτη εβδομάδα θα πραγματοποιείται δωρεάν παιδιατρικός έλεγχος των παιδιών από την παιδίατρο με την οποία συνεργάζεται το σχολείο. Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Παρακαλούμε, εάν δεν το έχετε ήδη κάνει, όπως προσκομίσετε έως την Παρασκευή 25/9 το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή και τη ληξιαρχική πράξη γέννησης ή πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού στη Γραμματεία του σχολείου.

 

 

         

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ

Θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τη νηπιαγωγό για όποιον γονέα θελήσει κατόπιν ραντεβού με τη Γραμματεία (22810- 87713), καθώς και μέσω προσωπικού μηνύματος στην πλατφόρμα G suite for Education του σχολείου μας.

Παρακαλούμε όπως ελέγχετε τακτικά την ιστοσελίδα του σχολείου μας www.sgschool.gr για τυχόν ανακοινώσεις.

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα μαθήματα ειδικοτήτων θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 21/09 και θα περιλαμβάνουν τα εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ: Αγγλικά

ΤΡΙΤΗ: Γυμναστική

ΠΕΜΠΤΗ: Μουσική & Θεατρικό Παιχνίδι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Γαλλικά

 

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η δανειστική βιβλιοθήκη θα αρχίσει να λειτουργεί την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Το κάθε παιδί καλείται να φέρει τη δική του πάνινη τσάντα.

 

Από τη Δευτέρα 21/9, όσοι επιθυμούν μπορούν να παραγγέλνουν μεσημεριανό φαγητό από το Καστρί. Την Τετάρτη 16/9 θα σας σταλεί το σχετικό έντυπο.

Το σχολικό ξεκινάει κανονικά την εκτέλεση των δρομολογίων του από την Τρίτη 15/7.

 

 

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

 • Χρήση ατομικής μάσκας εντός σχολικής τάξης κατά τη διάρκεια των οργανωμένων και των ελεύθερων δραστηριοτήτων. Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Ειδικά για τους μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως και την Γ’ Δημοτικού ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

 

 • Εκπαίδευση των παιδιών για την εφαρμογή της υγιεινής των χεριών και τη σωστή χρήση της μάσκας. Αφιέρωση των πρώτων ημερών σε δράσεις αναφορικά με την ενημέρωση των παιδιών για την προστασία τους από τον covid
 • Προαυλισμός και διαδικασία τραπεζαρίας ξεχωριστά για κάθε τμήμα και αφού απολυμανθούν οι επιφάνειες μετά από κάθε χρήση τους.
 • Τακτική απολύμανση παιχνιδιών και επιφανειών της τάξης κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών.
 • Δημιουργία γωνιών μάθησης εντός της τάξης με συγκεκριμένο αριθμό παιδιών που μπορούν να συνδιαλλαγούν σε αυτές.
 • Είσοδος στον χώρο μόνο των παιδιών και του απαραίτητου προσωπικού.
 • Χρήση ατομικού εξοπλισμού από τα παιδιά (πχ. κασετίνα).
 • Συστηματικός φυσικός αερισμός χώρων.
 • Κάθε παιδί που εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με covid 19 θα πρέπει να κάνει μοριακό τεστ και μόνο αν βγει αρνητικό και με την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και την ύφεση των συμπτωμάτων του θα μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο. Απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικού αποδεικτικού.
 • Δημιουργία υπαίθριας τάξης.

 

 

 

Από τη Διεύθυνση

logo bottom