headerimg

7η ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

image

7η ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών η 7η Ημερίδα Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού των Ελληνογαλλικών Σχολείων, με θέμα: «Θετικές – Θεωρητικές επιστήμες: παραλληλίες και τομές».

Οι στόχοι της ημερίδας, στην οποία συμμετείχαν περίπου 550 εκπαιδευτικοί των Ελληνογαλλικών Σχολείων Ελλάδος, ήταν η επιμόρφωση αλλά και η έκφραση σκέψεων και βιωμάτων, ώστε τα σχολεία μας να παρέχουν μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στα παιδιά.

image

ΗΜΕΡΙΔΑ Γ.Ι.Ε.Ι.Ε.

image

ΗΜΕΡΙΔΑ Γ.Ι.Ε.Ι.Ε.

UNIVERSITE D’ AUTOMNE

image

UNIVERSITE D’ AUTOMNE

Από τις 20 μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου έλαβε χώρα στο Παρίσι και συγκεκριμένα στην περιοχή του Issy-Les-Moulinaux, στις εγκαταστάσεις του σχολικού λασαλιανού συγκροτήματος, LA SALLE-SAINT-NICOLAS, επιμόρφωση με θέμα “LE MESSAGE INTERNATIONAL DE MONSIEUR DE LA SALLE” (ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΕΛΑΣΑΛ)

Τα σχολεία μας εκπροσώπησαν οι καθηγήτριες Γαλλικών κ. Μαργαρίτα Δεναξά από τη Σύρο και κ. Ντίνα Μαριβίδου από τη Θεσσαλονίκη.

Η τριήμερη επιμόρφωση περιλάμβανε ομιλίες από τους Φρερ που κατοικούν σε διάφορες χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Βόρειας Αμερικής και μετέφεραν πώς βιώνεται το εκπαιδευτικό μήνυμα του Ιδρυτή των σχολείων μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εμπειρία ήταν μοναδική και αυτό που κατέθεσαν όλοι οι συμμετέχοντες ήταν ότι στα σχολεία μας νιώθουμε «μια καρδιά, μια αφοσίωση και μια αποστολή». (“One heart, one commitment, one mission”).

image
image
image

Λασαλιανή Εβδομάδα

image

Η "Συνάντησή" μας στη Σύρο

Δεκαεπτά άνθρωποι από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας -Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σύρο- υπηρετώντας, όμως, την ίδια ιδέα και τον ίδιο σκοπό, λασαλιανοί συνοδοιπόροι μιας μοναδικής διαδρομής προς την αναζήτηση της γνωριμίας με τον άλλο, της αυτοβελτίωσης, της ωρίμανσης και της συμφιλίωσης με τα τρωτά του χαρακτήρα μας, βιώσαμε μία εμπειρία ξεχωριστή στη μαγευτική Σύρο! Στο πλαίσιο της 11ης λασαλιανής εβδομάδας, περιηγηθήκαμε στο νησί και στις ομορφιές του, αλλά κυρίως, με την καθοδήγηση και παρότρυνση των τριών εμψυχωτών-επιμορφωτών μας, του σεβαστού φρερ Νικολά, της κ. Σταυρούλας Κανελλοπούλου και της κ. Μαρίας Νικολούτσου, μοιραστήκαμε σκέψεις, καταθέσαμε μαρτυρίες, αναγνωρίσαμε τις αδυναμίες και τις δυνάμεις μας, ¨αδειάσαμε¨ το μυαλό και την ψυχή μας από τις έγνοιες και αφεθήκαμε στον ρου αυτού του συναπαντήματος, διαπιστώνοντας πως ζήσαμε μία ¨συνάντηση¨ που μας άξιζε!

Le Cinéma Francais

Το Ιδιωτικό Δημοτικό σχολείο "Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ" σε συνεργασία με τη σύμβουλο γαλλικής γλώσσας της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, Δρ. Ευτυχίας Νικολακοπούλου, σας προσκαλεί την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30 στην αίθουσα "ΔΕΛΑΣΑΛ" του σχολείου στην ομιλία με θέμα:

"ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ"

Κεντρική ομιλήτρια η κ. Florence Saint-Ygnan, ακόλουθος συνεργασίας για τα γαλλικά του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (IF CINEMA CULTURETHEQUE IF PROFS).

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Επιμορφωτική συνάντηση των καθηγητών Γαλλικής γλώσσας

image

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση των καθηγητών Γαλλικής γλώσσας πρωτοβάθμιας και
δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη σχολική σύμβουλο Γαλλικής γλώσσας κ. Νικολακοπούλου Ευτυχία στην αίθουσα Δελασάλ του σχολείου "Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ".

Την επιμόρφωση άνοιξε η κ. Νικολακοπούλου παρουσιάζοντας την εισήγησή της με θέμα "Σχέδιο μαθήματος στη τάξη των γαλλικών"
και στη συνέχεια πήρε το λόγο η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Αργυρώ Κανακίδου (εκπαιδευτής
στο ΒΑΛΕΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΟΥ) η οποία παρουσίασε την εισήγησή της με θέμα "Σχέδια μαθήματος γαλλικής γλώσσας με την συνδρομή εργαλείων του web 2.0".

Η Επιμόρφωση ολοκληρώθηκε στις 2 και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

image

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 φιλοξενήθηκε στην αίθουσα «ΔΕΛΑΣΑΛ» του σχολείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» επιμορφωτική ημερίδα
για τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής γλώσσας (ΠΕ06) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη σχολική σύμβουλο
Αγγλικής γλώσσας κ. Γραμματή Καπνιά.

Τις εργασίες της ημερίδας με θέμα «How do we teach vocabulary effectively?”, η οποία διήρκεσε από τις 11:30π.μ. έως τις 14:00μ.μ.,
άνοιξε η κ. Καπνιά με την εισήγησή της «How to teach vocabulary effectively to students of all levels.»

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις της κ. Ε. Βαρθαλίτου (εκπαιδευτικού του σχολείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»)μετίτλο «Teaching English Learners
vocabulary using the interactive whiteboard», της κ. Ε. Τσαγκάρη (εκπαιδευτικού του εσπερινού γυμνασίου με Λ.Τ. Σύρου) με τίτλο
«Teaching and Learning English Vocabulary through webtools”, και της κ. Ε. Παππά (εκπαιδευτικού του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης)
με τίτλο « Teaching Young Learners through songs and rhymes: it works and it’s fun!».

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή όλων σε workshop που οργάνωσε η κ. Καπνιά με θέμα «Creative Vocabulary activities
for different levels»

image
logo bottom