headerimg

ΛΑΣΑΛΙΑΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΛΑΣΑΛΙΑΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση Εκπαιδευτικών στην αίθουσα «Δελασάλ» του σχολείου μας, παρουσία του νέου μας Γενικού Διευθυντή κ. Διονύση Μεσσάρη. Σκοπός της συγκεκριμένης συνάντησης μαζί και από κοινού να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά πάνω στις βάσεις του ετήσιου Λασαλιανού Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού.

image
image
image

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου, του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού των εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου συμμετείχαν σε επιμορφωτικό βιωματικό πρόγραμμα, με σκοπό τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε δράσεις και ομαδικές εργασίες που προάγουν το ομαδικό πνεύμα λειτουργίας, τη συνεργασία, τη λήψη αποφάσεων, την επικοινωνία, το coaching, την επίλυση προβλήματος, τον συμβουλευτικό ρόλο του εκπαιδευτικού, τον ηγετικό ρόλο του εκπαιδευτικού στην κοινωνία, τον στρατηγικό και λειτουργικό προγραμματισμό.

Ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους με τη S.W.O.T. ανάλυση των σχολικών μονάδων και τους στόχους της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Οι τελικές παρουσιάσεις και προτάσεις των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων των εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου θα συνδράμουν στον έγκαιρο προγραμματισμό της επόμενης σχολικής χρονιάς και στην καθοριστική βελτίωση όλων των παραγόντων που συμβάλλουν στην άρτια εκπαίδευση των παιδιών που θα φοιτήσουν στο Σχολείο ΜΑΣ.

Τιμώντας τις αρχές και την ιστορία των σχολείων Δελασάλ, η προσπάθεια συλλογικής βελτίωσης και αυτοβελτίωσης θα είναι συνεχής, ώστε κάθε εκπαιδευτικός, κάθε γονέας και κάθε μαθητής και μαθήτρια να γίνεται συμμέτοχος στη μεγάλη μας αυτή αποστολή για ένα σύγχρονο σχολείο που προλαμβάνει και δημιουργεί, σχολείο ανοιχτό στη ζωή και τη δράση, σχολείο που αξιοποιεί και βελτιώνει τις ικανότητες των παιδιών.

image
image
image

Βιωματικό σεμινάριο στον «Θησέα»

Βιωματικό σεμινάριο στον «Θησέα»

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου παρακολούθησαν επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων με θέμα τη μετάβαση και τίτλο: «Μετάβαση: Το παιχνίδι της ζωής – Πρακτικά εργαλεία για την καθημερινότητα και την τάξη».

Το σεμινάριο αποτελούσε ένα βιωματικό ταξίδι  δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, τα οποία με τις ανάλογες προσαρμογές μπορούν να εφαρμοστούν σε όλες τις βαθμίδες ακόμα και στους ενήλικες. Βασικός στόχος ήταν η  διαχείριση αλλά και απόλαυση του αγνώστου και η προετοιμασία για τις οποιεσδήποτε αλλαγές στη ζωή.

image
image
image

Παγκόσμια ημέρα εορτασμού του Ιδρυτή των λασαλιανών σχολείων, Jean-Baptiste de La Salle

image

15 Μαΐου 2019, παγκόσμια ημέρα εορτασμού του Ιδρυτή των λασαλιανών σχολείων, Jean-Baptiste de La Salle.

Οι εκπαιδευτικοί  όλων των λασαλιανών σχολείων συμμετείχαν σε επιμορφωτικά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν στους  χώρους των σχολείων τους .

Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε ως αργία .

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας με την παρουσία εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και φίλων του σχολείου.

Ακολούθησε κέρασμα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

image
image
image

Λασαλιανή Επιμορφωτική Συνάντηση

image

Οι 12 αρετές ενός καλού Δασκάλου την εποχή του Δελασάλ και σήμερα.

Τετάρτη 15/5/2019, 09.00 π.μ. στο Ιδ. Σχολείο "Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ".

10ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΠΕ

image

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ

Την Παρασκευή 12 Απριλίου έως και την Κυριακή 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ.

Το συνέδριο περιλάμβανε ομιλίες, εισηγήσεις και εργαστήρια αναφορικά με την αξιοποίηση των ΤΠΕ σε διαφορετικές εκπαιδευτικές βαθμίδες και σε διαφορετικά εκπαιδευτικά αντικείμενα.

Τα Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου εκπροσωπήθηκαν στο συνέδριο από τις εκπαιδευτικούς κ. Αποστόλου Ελεάννα και κ. Σαγκινέτου Ευγενία, οι οποίες παρουσίασαν εισήγηση με τίτλο «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η εκμάθησή τους σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες μέσω της χρήσης εργαλείων εκπαιδευτικής ρομποτικής».

image

Ενημερωτική ομιλία για γονείς και εκπαιδευτικούς

image

Ενημερωτική ομιλία για γονείς και εκπαιδευτικούς

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «ΔΕΛΑΣΑΛ» ομιλία – συζήτηση από τη λογοθεραπεύτρια κ. Μόσχα Κοντορούση και την εργοθεραπεύτρια κ.Ελένη Δαβανέλου.

Η κ. Κοντορούση μίλησε στους παρευρισκόμενους γονείς και εκπαιδευτικούς για την πρώιμη ανίχνευση των διαταραχών λόγου / ομιλίας / φωνής και έδωσε συμβουλές καθώς και προτάσεις για γλωσσικά παιχνίδια.

Η κ. Δαβανέλου με τη σειρά της μίλησε για την παιδική εργοθεραπεία.

Θα θέλαμε να τις ευχαριστήσουμε και ευελπιστούμε σε μια μελλοντική συνεργασία.

Επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς των Α’ και Β’ τάξεων

Την Τετάρτη 13/2/19 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 των Α’ και Β’ τάξεων, με θέμα «Διαχείριση των διδακτικών αντικειμένων των Α’ και Β’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου».

Οι εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων τάξεων του σχολείου μας παρακολούθησαν το σεμινάριο και ενημερώθηκαν για θέματα παραγωγής γραπτού λόγου, για τη γλωσσική ανάπτυξη στην πρώτη σχολική ηλικία καθώς και για καλές πρακτικές σχετικά με το διδακτικό αντικείμενο των μαθηματικών.

Στην επιμόρφωση συμμετείχαν πολλοί εκπαιδευτικοί, λογοθεραπευτές και οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου  κλάδου ΠΕ70, 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Νοτίου Αιγαίου.

Τεχνικές ΚΑΡΠΑ και Πρώτες βοήθειες σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες

image

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 το διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας παρακολουθήσαμε την παρουσίαση του Παιδιάτρου του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου κ. Ιορδάνη Παπαδόπουλου.

Στο πρώτο μέρος έγινε θεωρητική παρουσίαση των τεχνικών ΚΑΡΠΑ και πρώτων βοηθειών σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες.

Ακολούθησε πρακτική εφαρμογή.

Πανελλήνιο Συνέδριο Ρητορικής

image

Πανελλήνιο Συνέδριο Ρητορικής

Το περασμένο σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε πανελλήνιο συνέδριο ρητορικής με θέμα "Η τέχνη του λόγου στη διδακτική πραξη".

Διοργανώθηκε από τα εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ" και διεξήχθη στο σχολείο του Αλίμου, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 10 χρόνων λειτουργίας του.

Μέλη του σχολείου μας πήραν μέρος στο συνέδριο, με στόχο την επιμόρφωσή τους και συνάμα τη σύσφιγξη των σχέσεων με την οικογένεια των σχολείων μας.

image
image
image

Ημερίδα για γενικούς διευθυντές και γενικούς υποδιευθυντές

image

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού σχολείου ΔΕΛΑΣΑΛ Αλίμου, Ημερίδα για γενικούς διευθυντές και γενικούς υποδιευθυντές των Λασαλιανών σχολείων και των σχολείων των Αδελφών Ουρσουλινών.

Το θέμα της ημερίδας ήταν «Το μάνατζμεντ σ΄ένα σύγχρονο ιδιωτικό σχολείο: Βελτίωση διοικητικών ικανοτήτων για την αποτελεσματική διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων».

Επιμορφωτές της ημερίδας ήταν ο κ. Μεσσάρης Διονύσιος και ο κ. Ξηρογιαννόπουλος Ιωάννης.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν η Γενική Διευθύντρια κ. Ντίνα Βουτσίνου και η υποδιευθύντρια κ. Δεναξά Μαργαρίτα.

7η ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

image

7η ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών η 7η Ημερίδα Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού των Ελληνογαλλικών Σχολείων, με θέμα: «Θετικές – Θεωρητικές επιστήμες: παραλληλίες και τομές».

Οι στόχοι της ημερίδας, στην οποία συμμετείχαν περίπου 550 εκπαιδευτικοί των Ελληνογαλλικών Σχολείων Ελλάδος, ήταν η επιμόρφωση αλλά και η έκφραση σκέψεων και βιωμάτων, ώστε τα σχολεία μας να παρέχουν μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στα παιδιά.

image

ΗΜΕΡΙΔΑ Γ.Ι.Ε.Ι.Ε.

image

ΗΜΕΡΙΔΑ Γ.Ι.Ε.Ι.Ε.

UNIVERSITE D’ AUTOMNE

image

UNIVERSITE D’ AUTOMNE

Από τις 20 μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου έλαβε χώρα στο Παρίσι και συγκεκριμένα στην περιοχή του Issy-Les-Moulinaux, στις εγκαταστάσεις του σχολικού λασαλιανού συγκροτήματος, LA SALLE-SAINT-NICOLAS, επιμόρφωση με θέμα “LE MESSAGE INTERNATIONAL DE MONSIEUR DE LA SALLE” (ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΕΛΑΣΑΛ)

Τα σχολεία μας εκπροσώπησαν οι καθηγήτριες Γαλλικών κ. Μαργαρίτα Δεναξά από τη Σύρο και κ. Ντίνα Μαριβίδου από τη Θεσσαλονίκη.

Η τριήμερη επιμόρφωση περιλάμβανε ομιλίες από τους Φρερ που κατοικούν σε διάφορες χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Βόρειας Αμερικής και μετέφεραν πώς βιώνεται το εκπαιδευτικό μήνυμα του Ιδρυτή των σχολείων μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εμπειρία ήταν μοναδική και αυτό που κατέθεσαν όλοι οι συμμετέχοντες ήταν ότι στα σχολεία μας νιώθουμε «μια καρδιά, μια αφοσίωση και μια αποστολή». (“One heart, one commitment, one mission”).

image
image
image

Λασαλιανή Εβδομάδα

image

Η "Συνάντησή" μας στη Σύρο

Δεκαεπτά άνθρωποι από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας -Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σύρο- υπηρετώντας, όμως, την ίδια ιδέα και τον ίδιο σκοπό, λασαλιανοί συνοδοιπόροι μιας μοναδικής διαδρομής προς την αναζήτηση της γνωριμίας με τον άλλο, της αυτοβελτίωσης, της ωρίμανσης και της συμφιλίωσης με τα τρωτά του χαρακτήρα μας, βιώσαμε μία εμπειρία ξεχωριστή στη μαγευτική Σύρο! Στο πλαίσιο της 11ης λασαλιανής εβδομάδας, περιηγηθήκαμε στο νησί και στις ομορφιές του, αλλά κυρίως, με την καθοδήγηση και παρότρυνση των τριών εμψυχωτών-επιμορφωτών μας, του σεβαστού φρερ Νικολά, της κ. Σταυρούλας Κανελλοπούλου και της κ. Μαρίας Νικολούτσου, μοιραστήκαμε σκέψεις, καταθέσαμε μαρτυρίες, αναγνωρίσαμε τις αδυναμίες και τις δυνάμεις μας, ¨αδειάσαμε¨ το μυαλό και την ψυχή μας από τις έγνοιες και αφεθήκαμε στον ρου αυτού του συναπαντήματος, διαπιστώνοντας πως ζήσαμε μία ¨συνάντηση¨ που μας άξιζε!

Le Cinéma Francais

Το Ιδιωτικό Δημοτικό σχολείο "Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ" σε συνεργασία με τη σύμβουλο γαλλικής γλώσσας της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, Δρ. Ευτυχίας Νικολακοπούλου, σας προσκαλεί την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30 στην αίθουσα "ΔΕΛΑΣΑΛ" του σχολείου στην ομιλία με θέμα:

"ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ"

Κεντρική ομιλήτρια η κ. Florence Saint-Ygnan, ακόλουθος συνεργασίας για τα γαλλικά του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (IF CINEMA CULTURETHEQUE IF PROFS).

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Επιμορφωτική συνάντηση των καθηγητών Γαλλικής γλώσσας

image

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση των καθηγητών Γαλλικής γλώσσας πρωτοβάθμιας και
δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη σχολική σύμβουλο Γαλλικής γλώσσας κ. Νικολακοπούλου Ευτυχία στην αίθουσα Δελασάλ του σχολείου "Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ".

Την επιμόρφωση άνοιξε η κ. Νικολακοπούλου παρουσιάζοντας την εισήγησή της με θέμα "Σχέδιο μαθήματος στη τάξη των γαλλικών"
και στη συνέχεια πήρε το λόγο η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Αργυρώ Κανακίδου (εκπαιδευτής
στο ΒΑΛΕΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΟΥ) η οποία παρουσίασε την εισήγησή της με θέμα "Σχέδια μαθήματος γαλλικής γλώσσας με την συνδρομή εργαλείων του web 2.0".

Η Επιμόρφωση ολοκληρώθηκε στις 2 και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

image

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 φιλοξενήθηκε στην αίθουσα «ΔΕΛΑΣΑΛ» του σχολείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» επιμορφωτική ημερίδα
για τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής γλώσσας (ΠΕ06) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη σχολική σύμβουλο
Αγγλικής γλώσσας κ. Γραμματή Καπνιά.

Τις εργασίες της ημερίδας με θέμα «How do we teach vocabulary effectively?”, η οποία διήρκεσε από τις 11:30π.μ. έως τις 14:00μ.μ.,
άνοιξε η κ. Καπνιά με την εισήγησή της «How to teach vocabulary effectively to students of all levels.»

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις της κ. Ε. Βαρθαλίτου (εκπαιδευτικού του σχολείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»)μετίτλο «Teaching English Learners
vocabulary using the interactive whiteboard», της κ. Ε. Τσαγκάρη (εκπαιδευτικού του εσπερινού γυμνασίου με Λ.Τ. Σύρου) με τίτλο
«Teaching and Learning English Vocabulary through webtools”, και της κ. Ε. Παππά (εκπαιδευτικού του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης)
με τίτλο « Teaching Young Learners through songs and rhymes: it works and it’s fun!».

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή όλων σε workshop που οργάνωσε η κ. Καπνιά με θέμα «Creative Vocabulary activities
for different levels»

image
logo bottom