headerimg

Το Σχολείο ΜΑΣ αφουγκράζεται την κοινωνία (Community School)

                                    Το Σχολείο ΜΑΣ αφουγκράζεται την κοινωνία (Community School)

 

Τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του Δήμου Σύρου Ερμούπολης , συμμετείχαν εθελοντικά στην εκστρατεία συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας στη Καρδίτσα, οι οποίοι επλήγησαν από τις πλημμύρες . Μια μικρή αντιπροσωπεία μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς τους παρέδωσαν τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν στο χώρο συλλογής του Δήμου.

image
image
image

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης δημοτικού καθώς και η Α’ Γυμνασίου επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική. Αφού παρακολούθησαν μια σύντομη παρουσίαση από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου, κ. Πέτρου, στη συνέχεια χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Κάθε ομάδα πέρασε από τρεις σταθμούς που είχαν ήδη οργανωθεί από τους πυροσβέστες. Στον πρώτο σταθμό ενημερώθηκαν για τον εξοπλισμό των πυροσβεστών, στον δεύτερο μίλησαν στον ασύρματο και στον τρίτο χρησιμοποίησαν μάνικες για «κατάσβεση φωτιάς». Τελικός σταθμός για όλους ήταν «ο πάγκος με τα αναψυκτικά», προσφορά της υπηρεσίας. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν τόσο με τον χώρο όσο και με τις δράσεις στις οποίες συμμετείχαν. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Πέτρου και όλους τους πυροσβέστες για την φιλοξενία τους!

 

image
image
image

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΣΥΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΣΥΡΟΥ

Τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ ευχαριστούν όλους όσοι προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης για τη Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου. Την Τρίτη 3/12, τα παιδιά της Στ' Δημοτικού πήγαν στον χώρο που τα φιλοξενεί και τα παρέδωσαν με μεγάλο ενθουσιασμό.
Χάρη στις δικές σας προσφορές συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός προϊόντων που θα καλύψουν άμεσες ανάγκες των παιδιών.

Η δράση αυτή συνεχίζεται, όπως ήδη γνωρίζετε κι έτσι μέχρι να κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων θα μαζεύουμε τα εξής:

  • Αλεύρι μιας χρήσης
  • Χυμό τομάτας (π.χ. pummaro), πελτέ
  • Κρουασάν
  • Ρύζι κίτρινο
  • Ζάχαρη
  • Μωρομάντιλα
  • Κύβους ζωμού λαχανικών και κοτόπουλου
  • Τσάι, χαμομήλι, φασκόμηλο
  • Χυμούς, αναψυκτικά, νερά
  • Χαρτόνια κανσόν και γκοφρέ

 

Κάθε προσφορά γι’ αυτά τα παιδιά είναι πολύτιμη!!!

image
image
image

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2019, Παγκόσμια Ημέρα ατόμων ΑΜΕΑ, η Δ’ τάξη επισκέφθηκε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης. Τα παιδιά, αφού γνωρίστηκαν μεταξύ τους, σχημάτισαν μεικτές ομάδες και παίζοντας γνώρισαν τη Σύρο με διάφορους τρόπους. Στο τέλος, «έφαγαν» συριανά λουκούμια, τραγούδησαν όλα μαζί και αντάλλαξαν δώρα. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία που ενθουσίασε όλα τα παιδιά.

image
image
image

Περίπατος στο Κλειστό Γυμναστήριο

Περίπατος στο Κλειστό Γυμναστήριο

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, οι μαθητές του Δημοτικού πραγματοποίησαν περίπατο στο Κλειστό Γυμναστήριο. Εκεί πέρασαν ένα ευχάριστο πρωινό παίζοντας κάτω από τα δέντρα και κάνοντας διάφορες δραστηριότητες με τους συμμαθητές τους.

image
image
image

Η Γ' και η Δ' στο Κυκλαδικό Μουσείο

image

Η Γ' και η Δ' στο Κυκλαδικό Μουσείο

Η Γ' και η Δ' τάξη επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 18/11 και την Τρίτη 19/11 το Μουσείο Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης, όπου με μεγάλο ενθουσιασμό συζήτησαν για τα όσα έχουν ήδη γνωρίσει μέσα από το project τους για τις Κυκλάδες. Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν επίσης, την κ. Κατερίνα Μπάνου, υπεύθυνη του Μουσείου, που τους ξενάγησε με έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο. Στο πλαίσιο των επισκέψεων, τα παιδιά έφτιαξαν δικούς τους τελαμώνες και προσωπεία, διακόσμησαν τηγανόσχημα αγγεία και έφτιαξαν χάρτινες μαριονέτες ειδωλίων.

 

image
image
image

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΥΡΟΥ

image

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΥΡΟΥ

Στο μάθημα της Φυσικής οι μαθητές της ΣΤ τάξης ανακάλυψαν ότι εκτός από βασική πηγή ενέργειας, το πετρέλαιο είναι πρώτη ύλη για πολλά πράγματα γύρω μας. Έτσι, επισκέφθηκαν  τα Πλαστικά Σύρου ώστε να δουν τη μεταμόρφωσή του σε διάφορα χρηστικά αντικείμενα. Ξεναγήθηκαν τόσο στον χώρο του εργοστασίου, όσο και του καταστήματος και εντυπωσιάστηκαν από την ποικιλία των αντικειμένων. 

 

image
image

Παρακολούθηση ταινίας από μαθητές της Ε΄ & Στ΄ τάξης στο πλαίσιο του Animasyros

image
Σήμερα, Πέμπτη 19/9/2019, στο πλαίσιο του Animasyros 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων,
οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης παρακολούθησαν στον  κινηματογράφο  "Παλλάς"  την
ισπανική ταινία "Το βιβλίο της Λίλα" , (Lila's Book),   με ελληνικούς υπότιτλους.
   
    Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε ενημερωτική ομιλία της μη κυβερνητικής οργάνωσης
Aegean  Rebreath που ασχολείται με την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης.

Επίσκεψη στο σχολείο μας των πρωταθλητών του Τρίαθλου

image

Σήμερα Τετάρτη 22/5/2019, επισκέφθηκαν το σχολείο μας οι Έλληνες πρωταθλητές του Τρίαθλου  η κ.Εύα Μπέκα και ο κ. Παναγιώτης Δημόπουλος μαζί με τον αρμόδιο αθλητικού τουρισμού  Σύρου κ. Μιχάλη Παράβαλο και τον δημοσιογράφο κ. Λευτέρη Πλακίδα.

Ενημέρωσαν τους μαθητές των τριών μεγάλων τάξεων για τις διαδικασίες και τους κανονισμούς του αγώνα, τους έδειξαν τα ποδήλατά τους και τους παρότρυναν να συμμετάσχουν κι αυτοί στους αγώνες του Ιουνίου.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον, εξέφρασαν απορίες και εκδήλωσαν την επιθυμία να πάρουν μέρος στους αγώνες αυτούς.

image
image
image

Επίσκεψη στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

image

Στις 13 Μαρτίου 2019 η Δ΄τάξη επισκέφτηκε το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Στόχος μας ήταν, σε συνδυασμό με το βιβλίο της φιλαναγνωσίας, η ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στα άτομα με δυσκολίες.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στον χώρο, ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τη λειτουργία του κέντρου, γνωρίστηκαν με τα παιδιά και έκαναν βιωματικές δραστηριότητες για να καταλάβουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτά τα άτομα.

Οι μαθητές μας τους προσέφεραν «το δέντρο της φιλίας» φτιαγμένο από τα προνήπια, την ΣΤ΄ και την Δ΄τάξη κι εκείνα έδωσαν σε κάθε παιδί από ένα στολίδι που είχαν φτιάξει τα ίδια.

image
image
image

Κάλαντα

image

Σήμερα, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Στ΄τάξης τραγούδησαν τα κάλαντα στο ησυχαστήριο των Αδελφών του Ελέους, στο Γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα, στο Κέντρο ΚΔΑΠ-μεΑ και στην Ελληνική Αστυνομία.

Ευχήθηκαν με το χαμόγελό τους και το τραγούδι τους «ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» ,και, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2019 σε όλους!

image
image
image

Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς

image

Οι μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης παρακολούθησαν στο Θέατρο Απόλλων σε προβολή τη θεατρική παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής "Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς".

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το μουσικό είδος της όπερας και τα διαφορετικά ακούσματα που αυτή προσφέρει. 

image
image

Επίσκεψη ΣΤ΄Δημοτικού στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

image

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου η ΣΤ΄τάξη επισκέφθηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη όπου γνώρισε τον Μάνο Ελευθερίου μέσα από το έργο του.

Στους μαθητές μίλησε η κ. Χαρούλα Σκαβάκη, υπεύθυνη της βιβλιοθήκης για τη ζωή και το έργο του Μάνου Ελευθερίου.

Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν, εξερευνώντας τον χώρο της βιβλιοθήκης.

image
image
image

Επίσκεψη στο Βιομηχανικό Μουσείο

image

Επίσκεψη στο Βιομηχανικό Μουσείο

Τα παιδιά της ΣΤ΄τάξης πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Βιομηχανικό Μουσείο, όπου είδαν την έκθεση που αφορά στο ναυάγιο του τροχοκίνητου ατμόπλοιου «Πατρίς».

Αφού παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τη σχετική ταινία, η οποία παρουσιάζει όλη την προσπάθεια για την ανέλκυση του «Πατρίς», είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά διάφορα ευρήματα και να εκφράσουν τις απορίες τους.

image
image
image

Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής

image

Την Πέμπτη 27 Απριλίου οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν σε Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής. Η υπεύθυνη του προγράμματος, η επισκέπτρια υγείας κ. Μαρία Βαρθαλίτου, μέσω  ευχάριστων δραστηριοτήτων, ενημέρωσε τα παιδιά για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν όταν κυκλοφορούν στον δρόμο ως πεζοί και επιβάτες οχημάτων, αλλά και όταν οδηγούν  το ποδήλατό τους.

image
image
image

Αγώνες ποδοσφαίρου

image

Την Τρίτη 24 Απριλίου, μαθητές από την Ε΄ και την ΣΤ΄ τάξη συμμετείχαν στους αγώνες ποδοσφαίρου των δημοτικών σχολείων της Σύρου.

image
image
image

Επίσκεψη στην έκθεση παραδοσιακών παιχνιδιών

image

Στις 17 Ιανουαρίου οι μαθητές της Β΄και Δ΄τάξης επισκέφθηκαν την έκθεση παραδοσιακών παιχνιδιών στην αίθουσα Βάτη. Ο κ. Σολάρης τους παρουσίασε τα παιχνίδια με τα οποία έπαιζαν τα παιδιά στις γειτονιές (και όχι μόνο) τα παλιότερα χρόνια, παιχνίδια που έφτιαχναν από απλά υλικά και χωρίς κόστος. Τα παιδιά παρακολούθησαν έκπληκτα και με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση, έπαιξαν με κάποια από αυτά και ενθουσιάστηκαν με τη δημιουργικότητα των συνομηλίκων τους εκείνα τα χρόνια.

image
image
image

Tριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα

image

Οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης πραγματοποίησαν τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα.

Επισκέφθηκαν τη Βουλή και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Έκαναν πειράματα ηλεκτρομαγνητισμού στο Μουσείο Πειραμάτων.

Παρακολούθησαν τη διαδραστική παραγωγή εικονικής πραγματικότητας «Αγία Σοφία: 1500 χρόνια Ιστορίας» στη Θόλο του «Ελληνικού Κόσμου».

Ξεναγήθηκαν στην έκθεση «ICE AGE. ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ».

Παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Χένσελ και Γκρέτελ» της Κάρμεν Ρουγγέρη στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Κιβωτός» και διασκέδασαν παίζοντας bowling.

image
image
image

Επίσκεψη στην έκθεση παραδοσιακών παιχνιδιών

image

Στις 17 Ιανουαρίου οι μαθητές της Β΄ και Δ΄ τάξης επισκέφθηκαν την έκθεση παραδοσιακών παιχνιδιών στην αίθουσα Βάτη. Ο κ. Σολάρης τους παρουσίασε τα παιχνίδια με τα οποία έπαιζαν τα παιδιά στις γειτονιές (και όχι μόνο) τα παλιότερα χρόνια, παιχνίδια που έφτιαχναν από απλά υλικά και χωρίς κόστος. Τα παιδιά παρακολούθησαν έκπληκτα και με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση, έπαιξαν με κάποια από αυτά και ενθουσιάστηκαν με τη δημιουργικότητα των συνομηλίκων τους εκείνα τα χρόνια.

image
image
image

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

image

Την Παρασκευή 12/1/18 οι μαθητές της Α’ τάξης επισκέφθηκαν την έκθεση παραδοσιακών παιχνιδιών που διοργάνωσε ο κ. Σολάρης και φιλοξενείται στην αίθουσα Βάτη. Τα παιδιά γνώρισαν πολλά από τα παιχνίδια που έφτιαχναν με καθημερινά και απλά υλικά τα παλιότερα χρόνια στην Ελλάδα. Είχαν την ευκαιρία να παίξουν με κάποια απ’ αυτά, διασκέδασαν και εντυπωσιάστηκαν  από  τη φαντασία και την εφευρετικότητα των παιδιών εκείνης της εποχής.

image
image
image

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

image

Οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης πραγματοποίησαν τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα.
Επισκέφθηκαν τη Βουλή και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.
Έκαναν πειράματα ηλεκτρομαγνητισμού στο Μουσείο Πειραμάτων.
Παρακολούθησαν τη διαδραστική παραγωγή εικονικής πραγματικότητας «Αγία Σοφία: 1500 χρόνια Ιστορίας» στη Θόλο του «Ελληνικού Κόσμου».
Ξεναγήθηκαν στην έκθεση «ICE AGE. ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ».
Παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Χένσελ και Γκρέτελ» της Κάρμεν Ρουγγέρη στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Κιβωτός» και διασκέδασαν παίζοντας bowling.

image
image
image
logo bottom