headerimg

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ – ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ – ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ

Την Πέμπτη, το σχολείο μας δέχτηκε επίσκεψη από την ομάδα Φωτόγραμμα, η οποία πραγματοποίησε εκπαιδευτικές παρουσιάσεις διαδραστικού κινηματογράφου. Στα παιδιά μοιράστηκαν κοντρόλ και χωρισμένα σε ομάδες έκαναν ορισμένες επιλογές που καθόριζαν την πορεία των παρουσιάσεων. Οι μικρότερες τάξεις παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην παρουσίαση για τα "Άγρια ζώα της Ελλάδας", ενώ οι μεγαλύτερες συμμετείχαν στην παρουσίαση για τη "Σχολική βία".

Ο ενθουσιασμός όλων ήταν έκδηλος καθ' όλη τη διάρκεια των παρουσιάσεων!

 

image
image
image

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Την Παρασκευή 6/12/12 ήταν ημέρα εορτασμού του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της Σύρου και προστάτη των ναυτικών. Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία καθώς και στη λιτανεία της ιερής εικόνας και του τμήματος των τιμίων λειψάνων του Αγίου, που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Ερμούπολης.

image
image
image

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΛΥΧΝΑΡΙ»

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΛΥΧΝΑΡΙ»


Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας δημιουργήθηκε το 2013 και μέχρι σήμερα αριθμεί έξι παιδικές παραστάσεις.
Οι πρώτες συναντήσεις της θεατρικής ομάδας, ο αριθμός των παιδιών, η σύνθεση της ομάδας, οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες των μελών της και τα ερεθίσματα που λαμβάνουν από τη ζωή έξω από το σχολείο, είναι τα στοιχεία που καθορίζουν την επιλογή του έργου που θα παρουσιαστεί .
Φέτος, επιλέξαμε το έργο «Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι».

Ο Αλαντίν, ένας νεαρός κλέφτης, αποκτά το μαγικό λυχνάρι. Το τζίνι που ζει μέσα σε αυτό τον βοηθάει να αποκτήσει όλα όσα επιθυμεί, όμως ο κακός μάγος Τζαφάρ παραμονεύει…

Τη Δευτέρα 2/12 και την Τρίτη 3/12 μικροί και μεγάλοι «ηθοποιοί» ανέβηκαν στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Το χειροκρότημα των θεατών ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή τους!!!

image
image
image

Κυκλαδικά ειδώλια με τα μάτια της φαντασίας!

Κυκλαδικά ειδώλια με τα μάτια της φαντασίας!

Τα παιδιά της Γ' τάξης, έχοντας αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μελέτη των κυκλαδικών ειδωλίων, πραγματοποίησαν μια δραστηριότητα χρησιμοποιώντας μόνο τα περιγράμματα των αγαλματιδίων και την φαντασία τους. Όπως έχουν ξανακάνει πρόσφατα με τις ακτογραμμές νησιών, τα παιδιά "μετέτρεψαν" τις μορφές των ειδωλίων σε δικές τους φανταστικές μορφές, και τα αποτελέσματα απέδειξαν περίτρανα πως η παιδική τους φαντασία είναι όπλο αξιοζήλευτο!

 

image
image
image

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Οι μαθητές της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης συμμετείχαν στην εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Παρακολούθησαν ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάστηκε συνοπτικά η περίοδος της επταετίας (1967-1974) και δόθηκε έμφαση στα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια, έγινε συζήτηση πάνω σε αυτά που είδαν, όπου αναλύθηκαν έννοιες όπως «δικτατορία» κα «φασισμός». Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια.

image
image
image

ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ιστορίας και των Γαλλικών, η Στ' τάξη ασχολήθηκε πολύπλευρα με τη Γαλλική Επανάσταση. Μέσα από παιχνίδια ρόλων και ομαδικές εργασίες, τα παιδιά διερεύνησαν την κατάσταση που επικρατούσε στη Γαλλία -πριν και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης-  και δημιούργησαν χρονολόγια, εννοιολογικούς χάρτες και τεχνητές αυτοβιογραφίες ανθρώπων της εποχής. Ακόμα, φτιάχνοντας μια αφίσα, πέρασαν το δικό τους μήνυμα για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη -που ψηφίστηκαν στη Γαλλική Επανάσταση- και αναζήτησαν τον ιστορικό συμβολισμό της γαλλικής σημαίας. Παράλληλα με όλα αυτά, εμπλούτισαν το λεξιλόγιό τους στη γαλλική γλώσσα!

 

 

 

image
image
image

ΦΑΡΣΑ Ή ΚΕΡΑΣΜΑ

ΦΑΡΣΑ Ή ΚΕΡΑΣΜΑ

Η ημέρα του Halloween κύλησε με ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες, ενώ ο σχολικός χώρος γέμισε με φαντάσματα, νυχτερίδες και κολοκύθες. Η Α' και η Στ', στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών, έφτιαξαν ομαδικά κατασκευές και δοκιμασίες παντομίμας που παρουσίασαν στο υπόλοιπο σχολείο, μαζί με παιδιά-επισκέπτες από το 1ο Δημοτικό. Οι υπόλοιπες τάξεις έμαθαν την ιστορία της ημέρας του Halloween, έφτιαξαν quiz αλλά και γλυκά και δώρα που αντάλλαξαν μεταξύ τους με πολύ διασκεδαστικό τρόπο!

image
image
image

Η Ε’ τάξη στην κουζίνα

Η Ε’ τάξη στην κουζίνα

Με την ευκαιρία του Halloween οι μαθητές της Ε’ τάξης δοκίμασαν τις ικανότητές τους στη ζαχαροπλαστική με τη βοήθεια της κ. Ρίτας , της μαγείρισσας του σχολείου μας. Φτιάξαμε μπισκότα βουτύρου και τους δώσαμε σχήματα νυχτερίδας και κολοκύθας. Η συνταγή που χρησιμοποιήσαμε ήταν απλή και έχει ως εξής:

Υλικά για μπισκότα βουτύρου (40 μπισκότα):

5 κούπες αλεύρι

1 κούπα ζάχαρη

2 αυγά

210 γραμμάρια βούτυρο

2 βανίλιες

1 φακελάκι Baking Powder

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο mixer.
  • Όταν ασπρίσει το μείγμα, προσθέτουμε τα αυγά.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τις βανίλιες.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά τυλιγμένο σε μεμβράνη.
  • Το ανοίγουμε με πλάστη και το κόβουμε σε διάφορα σχήματα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.
image
image
image

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

image

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παράδοση της σημαίας στους σημαιοφόρους και τους παραστάτες του σχολικού έτους 2019-2020. Στη συνέχεια, ακολούθησε προβολή βίντεο με τα γεγονότα της περιόδου 1940-1944, πλαισιωμένο από τα τραγούδια της χορωδίας των μαθητών της Ε' τάξης. Η γιορτή έκλεισε με το μικρό θεατρικό "Ο πόλεμος της πίτσας" που παρουσίασαν οι μαθητές της Στ' τάξης.

 

image
image
image

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

image

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού , υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού.  Οι εκπαιδευτικοί είχαν οργανώσει αθλητικές και καλλιτεχνικές δράσεις. Οι μαθητές, μικροί και μεγάλοι, έπαιξαν ποδόσφαιρο ,χόρεψαν, πήραν μέρος σε αθλητικά παιχνίδια, ζωγράφισαν, έκαναν κολάζ  και πέρασαν ένα δημιουργικό πρωινό.

image
image
image

ΚΟΛΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΟΛΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 Την Παρασκευή που ήταν η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η Α και Β Δημοτικού δημιούργησαν τα δικά τους κολάζ με θέμα τον αθλητισμό. Αφού είδαν έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, που δουλεύουν με την τεχνική του κολάζ, πειραματίστηκαν με τον συνδυασμό κολάζ και ζωγραφική, καθώς συζητήσαμε τα αθλήματα που τους αρέσουν και αθλήματα που δεν γνωρίζουν ακόμα, αλλά θα ήθελαν να δοκιμάσουν. 

image
image
image

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

image

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο εκπαιδευτήριό μας ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από τον Σεβασμιότατο Πέτρο Στεφάνου. Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Σεβασμιότατος Δωρόθεος Β’, η βουλευτής Κυκλάδων κ. Άννα Μονογυιού, ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος Λεονταρίτης και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Μηνάς Αληφραγκής. Όλοι ευχήθηκαν σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, ενώ δεν παρέλειψαν να τονίσουν το σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει το νέο απόκτημα του εκπαιδευτηρίου μας, το «Βαμβακάρειο» Γυμνάσιο, στη ζωή του τόπου μας.

image
image
image

Γιορτή λήξης του δημοτικού σχολείου

image

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης του δημοτικού σχολείου

Λίγα λόγια για τη γιορτή:

Οι μαθητές της Στ’ τάξης γκρινιάζουν επειδή στη γιορτή λήξης παρουσιάζονται μόνο χοροί και τραγούδια. Αποφασίζουν να δουν τι γίνεται στις γιορτές των  άλλων σχολείων σε όλο τον κόσμο. Έτσι, κάποιοι μαθητές ταξιδεύουν στην Αφρική, στην Ευρώπη, στην Αφρική, στην Ασία και στην Ωκεανία και επισκέπτονται λασαλιανά σχολεία. Εκεί παρακολουθούν τις γιορτές τους στις οποίες κυριαρχούν  χοροί και τραγούδια και στέλνουν τις αναφορές τους στους συμμαθητές τους στη Σύρο…

image
image
image

Η παιδική μας χορωδία στο Θέατρο Απόλλων

image

Η παιδική μας χορωδία στο Θέατρο Απόλλων

 

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του σχολείου μας,

το Σάββατο 6/4/2019 και ώρα 18:30  στο Θέατρο Απόλλων

η παιδική μας χορωδία συμμετείχε υπό την διεύθυνση της 

κας Έλμας Ξανθάκη στην τελετή λήξης του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου WOMEN FOR EUROPE 9  που διοργάνωσε ο Όμιλος Inner Wheel.

image
image
image

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

image

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Συμμετείχαν οι μαθητές της Ε΄και της ΣΤ΄τάξης.

Η γιορτή μας ξεκίνησε με σύνδεση μέσω skype με τον μικρό Χρήστο απ΄τους Αρκιούς  ο οποίος απήγγειλε το ποίημά του.

Η κ. Ίρση και οι μαθητές της Δ΄τάξης του σχολείου μας συνεργάζονται με τη δασκάλα του Χρήστου καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς έτσι ώστε ο Χρήστος να έχει συμμαθητές έστω και από μακριά.

Η γιορτή συνεχίστηκε με τραγούδια και θεατρικά δρώμενα.

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου μας παρευρέθηκε στη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια, οι μαθητές μας συμμετείχαν στη παρέλαση στην πλατεία Μιαούλη.

image
image
image

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2019

image

Την Κυριακή 10 Μαρτίου, το σχολείο μας πήρε μέρος, όπως κάθε χρόνο, στο Συριανό Καρναβάλι.

Το θέμα μας, «Αστέρια όλου του κόσμου», ήταν εμπνευσμένο από τα 300 χρόνια απ΄το θάνατο του ιδρυτή μας.

Πολύχρωμα αστέρια που συμβόλιζαν τους μαθητές όλων των λασαλιανών σχολείων του κόσμου γέμισαν τους δρόμους της Ερμούπολης και την πλατεία Μιαούλη όπου παρουσιάσαμε και το χορευτικό μας.

image
image
image

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

image

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Σήμερα πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς 2019 οι μαθητές του Δημοτικού, νηπιαγωγείου και παιδικού έκοψαν τις πρωτοχρονιάτικες πίτες, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους!

image
image

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Δημοτικού

image

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού.

Οι μαθητές των τεσσάρων πρώτων τάξεων μας παρουσίασαν έθιμα από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Το ταξίδι ξεκίνησε από τη Γερμανία και περνώντας από τη Σουηδία, την Αγγλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και την Ισπανία ολοκληρώθηκε φυσικά στην Ελλάδα.

Στο τέλος υπήρχε ένα μικρό κέρασμα με εδέσματα των χωρών αυτών.

image

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες

image

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου μετά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό, οι μαθητές μας πέρασαν ένα πρωινό γεμάτο χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες.

Κατασκεύασαν στολίδια, έφτιαξαν τρουφάκια κι έπαιξαν και το παιχνίδι του «κρυμμένου θησαυρού».

Στο τέλος αντάλλαξαν δώρα τα οποία είχαν φτιάξει οι ίδιοι.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μοίρασε δώρα στα παιδιά με τη βοήθεια του Αϊ-Βασίλη τον οποίο κι ευχαριστούμε θερμά.

image
image
image

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου μας στο Δημαρχείο

image

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου οι μαθητές του δημοτικού με τη συνοδεία εκπαιδευτικών και γονέων στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου μας στο Δημαρχείο.

Τα στολίδια ήταν χειροποίητα και τα είχαν φτιάξει στο μάθημα των καλλιτεχνικών τα ίδια τα παιδιά.

Τέλος, κάτω από το δέντρο άφησαν δώρα για τη «Στέγη Ανηλίκων Σύρου» και για το «Χαμόγελο του παιδιού».

image
image

Επίσκεψη του Αποστολικού Νούντσιου Savio Hon Tai-Fai

image

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Αποστολικός Νούντσιος Savio Hon Tai-Fai μαζί με τον Σεβασμιότατο Πέτρο Στεφάνου.

Μίλησε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου.

Όπως τόνισε, τα παιδιά μας ήταν τα πιο χαμογελαστά και τα πιο χαρούμενα απ΄όλα τα παιδιά των σχολείων που έχει επισκεφθεί ανά τον κόσμο.

image
image

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

image

Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου γιορτάσαμε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας τους μαθητές του 1ου Δημοτικού και συμμετείχαμε σε ποικίλες δραστηριότητες όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χορό κλπ.

Περάσαμε υπέροχα κι ανυπομονούμε να το επαναλάβουμε.

image
image
image

ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου 2018, η τελετή θεμελίωσης του Γυμνασίου μας.

Φωτογραφίες και βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.koinignomi.gr/news/paideia/2018/07/29/themelios-lithos-gia-vamvakareio-gymnasio-ton-frer.html

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

image

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή του Δημοτικού Σχολείου με τη συμμετοχή των μαθητών
της Ε΄και της ΣΤ΄τάξης.
Την Κυριακή αντιπροσωπία μαθητών μας παρακολούθησαν τη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και συμμετείχαν στην παρέλαση.

image
image
image

Αγώνες βόλεϊ δημοτικών σχολείων

image

Σήμερα, 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν αγώνες βόλεϊ με τη συμμετοχή όλων των δημοτικών σχολείων του νησιού μας.

Το σχολείο μας συμμετείχε με 4 ομάδες.

Όλοι οι μαθητές πέρασαν ένα ευχάριστο αθλητικό πρωινό.

image
image
image

Αγώνες βόλεϊ δημοτικών σχολείων

image

Σήμερα, 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν αγώνες βόλεϊ με τη συμμετοχή όλων των δημοτικών σχολείων του νησιού μας.

Το σχολείο μας συμμετείχε με 4 ομάδες.

Όλοι οι μαθητές πέρασαν ένα ευχάριστο αθλητικό πρωινό.

image
image
image

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ

image

Την Παρασκευή 16/2 έγινε στο σχολείο μας αποκριάτικο πάρτι.

Τα παιδιά ντυμένα με τις στολές τους έφτιαξαν κατασκευές, χόρεψαν  κι έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έψησε σουβλάκια – κι όχι μόνο – για μικρούς και μεγάλους.

image
image
image

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2018

image

Την Κυριακή 18/2 το σχολείο μας συμμετείχε στο Καρναβάλι του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Ντυμένοι «Ονειροπερπατητές του Φωτός» κρατώντας φωτόσπαθα χόρεψαν στην πλατεία, ενώ μικροί και  μεγάλοι δεινόσαυροι έτρεχαν ανάμεσά τους.

image
image
image

Οι μαθητές μας λένε τα κάλαντα στα γηροκομεία

image

Στις 22 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Ε΄και της ΣΤ΄τάξης, με τη συνοδεία εκπαιδευτικών, είπαν τα κάλαντα στους ηλικιωμένους και των τριών γηροκομείων του νησιού μας.

image
image
image

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξης

image

Την Τετάρτη 20/12 οι μαθητές της Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξης πραγματοποίησαν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους στην αίθουσα «Δελασάλ».

Η Α΄ τάξη παρουσίασε την ιστορία της Γέννησης του Χριστού. Η Β΄ τάξη μετέφερε το κοινό στο χωριό του Άϊ – Βασίλη και συγκεκριμένα στο εργαστήριό του. Η χορωδία της Γ΄ και της Δ΄ καλωσόρισαν μελωδικά το κοινό ερμηνεύοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τη συνοδεία φλογέρας και μελόντικας, ενώ στη συνέχεια παρουσίασαν σε διασκευή το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα».

image
image
image

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Ε΄και ΣΤ΄Δημοτικού

image

Την Παρασκευή 22/12 οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Tracking Santa!”, ενώ οι μαθητές της Ε΄ τάξης παρουσίασαν το θεατρικό “Le costume d΄oncle Guillaume”. Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία της Ε΄και ΣΤ΄ τάξης με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

image
image
image

Φιλανθρωπική δράση των μαθητών του σχολείου μας

image

Στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών δράσεων του σχολείου μας, οι μαθητές της Ε΄τάξης μαζί με τις οικογένειές τους προσέφεραν τρόφιμα, παιχνίδια, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και γλυκά μέσω των φιλανθρωπικών φορέων του νησιού μας, Φιλόπτωχο ταμείο και Στέγη ανηλίκων σε οικογένειες οι οποίες τα έχουν ανάγκη.

Η ιδέα των παιδιών ήταν να φτιαχτούν 6 πακέτα αγάπης και την τελευταία ημέρα της σχολικής χρονιά με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των υπευθύνων να δοθούν στις οικογένειες.

image
image

Αγιασμός με την έναρξη του 2018

image

Σήμερα, 8 Ιανουαρίου έγινε στο σχολείο μας ο καθιερωμένος Αγιασμός από τον π. Αντώνιο Χαλά.

Στη συνέχεια, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έκοψαν πρωτοχρονιάτικες πίτες σε όλες τις τάξεις και έδωσαν δώρα στους τυχερούς που βρήκαν τα «φλουριά».

Ευχόμαστε σε όλους το 2018 να είναι μια χρονιά γεμάτη με υγεία κι ευτυχία.

image

Πρόγραμμα χριστουγεννιάτικης γιορτής Ε΄& ΣΤ΄Δημοτικού

image

The Cast

Narrator                            Georgia Voutsinou

News Anchor 1                   Anthimos Maragkos

News Anchor 2                   Isidoros Maragkos

Weathergirl                        Angeliki Kaloudi

Dr. Tachta                          Gianna Tachta

Field Reporter in Australia   Markos Papadopoulos

Field Reporter in Turkey      Sofia Malanou

Field Reporter in Austria      Danai Printezi

Field Reporter in Germany   Marina Altouva

Field Reporter in England     Agis Platis

Field Reporter in Mexico       Tasos Korfiatis and

                                          Agni Makryonitou

Field Reporter in the US        Gianna Ntoulou

Paper boy and guitar player   Michael Zannakis

Representatives abroad         Titziano De Simone

                                           Athina Dimitriou

                                           Pavlos Angelou

 

Acteurs

Narrateurs                            Chrysa Minogianni

                                            Foteini Zarmponi

                                            Zannis Kassiotis

Famille Petite

Maman                                  Vasileia Xagorari

Papa                                      Panagiotis Pantogios

Fille 1                                    Marletta Kechagia

Fille 2                                    Ariadni Kamariotaki

 

Famille Oncle Guillaume

Maman                                  Mikaela Vakondiou

Papa                                      Georges Maragkos

Fils 1                                     Zannis Roussos

Fils 2                                     Nikos Prekas

ο κρυφός Αϊ-Βασίλης

image

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Η Γ΄τάξη έκανε τον «Κρυφό Αϊ-Βασίλη».

Κάθε παιδάκι έφτιαξε μία χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά ή μία κατασκευή. Τα ονόματα όλων γράφτηκαν σε κλήρους και το κάθε παιδί πήρε από έναν. Έγινε έτσι ο κρυφός Αϊ-Βασίλης για τον συμμαθητή που του έτυχε. Μ΄αυτόν τον τρόπο όλοι πήραν κάτι μοναδικό και χειροποίητο και έμαθαν ότι σημασία έχει το να προσφέρεις και όχι το τι προσφέρεις.

image

Εορτασμός Αγίου Νικολάου

image

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα εορτασμού του πολιούχου της πόλης μας Αγίου Νικολάου, η σημαιοφόρος και οι παραστάτες του σχολείου μας, παρακολούθησαν τη δοξολογία στον ομώνυμο ιερό ναό και συνόδευσαν την περιφορά της εικόνας του Αγίου.

image

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

image

Στις 4 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές του σχολείου μας έλαβαν μέρος στην εκδήλωση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης με τίτλο

"Χριστούγεννα στολίζοντας

στη Σύρο με τα παιδιά μας,

δέντρο θα υιοθετήσουμε

είναι το σύνθημά μας".

Τα παιδιά με τη συνοδεία γονέων και εκπαιδευτικών στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους μέσα στο δημαρχιακό μέγαρο με στολίδια που είχαν φτιάξει τα ίδια.

image
image
image

44η επέτειος του Πολυτεχνείου

image

Παραμονή του Πολυτεχνείου προβλήθηκε στην αίθουσα «Δελασάλ», βίντεο με αποσπάσματα σχετικά με την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, του 1973.
Στη συνέχεια τα παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, ερμήνευσαν τραγούδια της 44ης επετείου του Πολυτεχνείου.

image
image

We had a creative, colourful and very very happy Halloween !!!

image

We had a creative, colourful and very very happy Halloween !!!
Στις 31 Οκτώβρη, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τρομάξαμε τα "κακά πνεύματα" με τις χειροτεχνίες, τις φωνές και τα χαμόγελά μας!
Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης βοήθησαν τα παιδιά της Α΄τάξης, στα πλαίσια του προγράμματος "Υιοθετήστε ένα πρωτάκι", να φτιάξουν τρομακτικές αλλά γλυκύτατες αραχνολιχουδιές, ενώ οι μαθητές της Ε΄τάξης διακόσμησαν την τάξη τους με θεματικά παζλάκια.
Και του χρόνου λοιπόν!

image
image
image

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

image

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Το σχολείο μας ανταποκρίθηκε με ευχαρίστηση σε πρόσκληση του ηθοποιού Νίκου Μαυράκη και συμμετείχε στη φιλανθρωπική εκδήλωση «Σχέσεις 2x3» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στο θέατρο Απόλλων για τη στήριξη της «Στέγης Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου».
Στην εκδήλωση συμμετείχε ομάδα παιδιών από την Δ΄και Ε΄Δημοτικού, ως χορωδία και τραγούδησε το «Imagine» του John Lennon.

image

Ο μήνας της ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

image

Ο μήνας της ομαδικότητας


Ο Οκτώβριος ήταν αφιερωμένος στην κατανόηση μιας πολύ σημαντικής δεξιότητας που όλα τα μέλη μιας ομάδας θα πρέπει να έχουν, της ομαδικότητας.


Καθώς κάθε τάξη αποτελεί μια ομάδα, ο τρόπος που κάθε μέλος της συμμετέχει σε αυτήν, την επηρεάζει θετικά ή αρνητικά.

Αυτόν τον μήνα λοιπόν ζωγραφίσαμε τα κομμάτια πολλών παζλ, που ενώ με την πρώτη ματιά έδειχναν ασύνδετα και χωρίς νόημα, μόλις μπήκαν το ένα δίπλα στο άλλο, εμφανίστηκαν εικόνες που μας ξάφνιασαν!
Έτσι απλά, είδαμε με τα μάτια μας πόσο όμορφα ομαδικά πράγματα μπορεί να δημιουργήσει η καλή συνεργασία, κι εντυπωσιαστήκαμε!

image
image
image

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ

image

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας αποφάσισε ομόφωνα την απονομή "Βραβείων Προόδου" στους μαθητές που ξεχώρισαν για την επιδοσή τους, τελειώνοντας την Ε΄τάξη με μέσο όρο "10" σε όλα τα μαθήματα.

ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

image

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η γιορτή του σχολείου μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης παρουσίασαν το χρονικό, τραγούδια και σκετς.

Την ίδια ημέρα έγινε η παράδοση της σημαίας στη σημαιοφόρο και τους παραστάτες.

image
image
image

“Αθλούμαι – χαράΖΩ το μέλλον”

image

“Αθλούμαι – χαράΖΩ το μέλλον”
Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γιορτάστηκε τη Δευτέρα στο Ιδ. Σχολείο «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».Οι μαθητές του σχολείου υποδέχτηκαν τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου και όλοι μαζί συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών των δύο σχολείων.
Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, κ. Αλτουβάς και κ. Σταμπουλή, οργάνωσαν δράσεις με στόχο τη συνεργασία και την ευγενή άμιλλα. Οι μαθητές πέρασαν ένα ευχάριστο αθλητικό πρωινό και επιθυμία όλων είναι να επαναληφθεί το συντομότερο.

image
image
image

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΙΒΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ

image

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας, τα παιδιά της Ε΄και ΣΤ΄τάξης παρουσίασαν αφιέρωμα στη μεγάλη soprano.
Για το αφιέρωμα τα παιδιά δούλεψαν οργανωμένα σε 4 ομάδες, συγκέντρωσαν υλικό (φωτογραφιες, κείμενα, δημοσιεύματα) και τα ανάρτησαν σε πίνακα της εισόδου του σχολείου δημιουργώντας ένα μουσικό κολάζ. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ακούγονταν αποσπάσματα από τα μεγάλα της έργα.
Το αφιέρωμα αυτό πλαισίωσαν με τις ζωγραφιές τους οι μικροί μαθητές των Β΄και Γ΄τάξεων ζωγραφίζοντας το πορτρέτο της Μεγάλης Ντίβας.

image
image

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-18

image

Σήμερα, τελέστηκε ο Αγιασμός στο σχολείο μας από τον Σεβασμιότατο Πέτρο με την παρουσία του πατέρα Νικολάου, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Μαραγκού και πλήθος γονέων οι οποίοι συνόδεψαν τα παιδιά τους.
Η αυλή γέμισε και πάλι παιδικές φωνές.
Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά.

image
image
logo bottom