headerimg

Λέσχη Ανάγνωσης

image

ο ευαίσθητος δράκος

Λέσχη Ανάγνωσης

image

Οι Ουφ και οι Φου

Λέσχη Ανάγνωσης

image

Η αρκουδίτσα και η υπομονή

Η Μόκα η αρκουδίτσα λατρεύει το παιχνίδι και το μέλι. Είναι όμως τόσο βιαστική και ανυπόμονη, που δεν θα αργήσει να βρεθεί αντιμέτωπη με τον κίνδυνο.

Λέσχη Ανάγνωσης

Το ποντικάκι και η δύναμη

Ο Ρούντι, ένα ποντικάκι όπως όλα τ΄άλλα, βρίσκει το θάρρος να τα βάλει με έναν φοβερό γάτο που τρομοκρατεί εκείνον και τους φίλους του, αποδεικνύοντας ότι η δύναμη δεν βρίσκεται στο σώμα αλλά στην ψυχή.

Λέσχη Ανάγνωσης

image

Μια μικρή ιστορία για έναν μεγάλο γάτο, δυο μικρά παιδιά, μια παχουλή γιαγιά και έναν μεγάλο καύσωνα, από την αγαπημένη Άλκη Ζέη.

Λέσχη Ανάγνωσης

image

Το κουνελάκι και η ειλικρίνεια

Ο Λάμπης είναι ένα λιχούδικο κουνελάκι που σκαρφίζεται χίλια δυο ψέματα ώστε να εξασφαλίζει περισσότερο φαγητό.

Ένα από τα κόλπα του, όμως, θα τον οδηγήσει σε σοβαρούς μπελάδες.

 

Λέσχη Ανάγνωσης

image

Η ιστορία του λαγού του Πάσχα

Λέσχη Ανάγνωσης

image

Το δαχτυλίδι και το σοκολατένιο αυγό 

Λέσχη Ανάγνωσης

image

Το μαγικό κόλπο του Μαξ.

Λέσχη Ανάγνωσης

image

Το σοκολατόδεντρο στον κήπο του κυρίου Σοράκ

Λέσχη Ανάγνωσης

image

Αφού δεν υπάρχουν δράκοι πώς ο Βασίλης έχει έναν στο σπίτι του?

Λέσχη Ανάγνωσης

image

Η κυρία καμηλοπάρδαλη διαβάζει. Εσείς, διαβάζετε?

Λέσχη Ανάγνωσης

image

Καλή Χρονιά

Ξεκινάμε με τη βασίλισσα του χιονιού που προσπάθησε να παγώσει την καρδιά του Κάη. Τα κατάφερε?

Λέσχη Ανάγνωσης

image

Καλή χρονιά βασιλιά Φρουφρού!

Λέσχη Ανάγνωσης

image

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

Έτσι κι εμείς στη Λέσχη Ανάγνωσης μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα των γιορτών διαβάζοντας τα παρακάτω βιβλία:

«Γιοπ, ο τρίτος τάρανδος»

«Ο λύκος που ήθελε να φάει τον Αϊ – Βασίλη»

«Η πινιάτα των Χριστουγέννων»

«Οι αράχνες των Χριστουγέννων»

Λέσχη Ανάγνωσης

image

Με "Το λιοντάρι και το ποντίκι" κλείσαμε τον πρώτο κύκλο ανάγνωσης μύθων του Αισώπου. Η αφήγηση έγινε με διαφορετικό τρόπο. Τα παιδιά βλέποντας σχετικές εικόνες και συζητώντας ανάπλασαν το μύθο.
Τον εξέλιξαν μάλιστα ζητώντας απο το λιοντάρι να συμβάλει στην ειρηνική συμβίωση ποντικών και γάτων στο παλάτι και το πέτυχαν !!!

Λέσχη Ανάγνωσης

image

Διαβάσαμε ακόμα έναν μύθο του Αισώπου, την "Κότα με τα χρυσά αυγά". Συζητήσαμε για την απληστία του ανθρώπου.

Λέσχη Ανάγνωσης

image

Ενώ διαβάζαμε τον μύθο "Ο τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας", εμφανίστηκε μπροστά μας ο ίδιος ο Μέρμηγκας.
Βρέθηκε στο νησί μας εντελώς τυχαία καθώς έπαιζε στην παράσταση "Το δέντρο της γνώσης" που μόλις είχαμε παρακολουθήσει στο θέατρο "Απόλλων".
Μας επισκέφθηκε μαζί με τον σκηνογράφο της παράστασης, μας μίλησε για τον φίλο του τον τζίτζικα και τραγουδήσαμε μαζί τον μύθο.

image
image
image

Λέσχη Ανάγνωσης

image

Αίσωπος! Ο μεγαλύτερος μυθοπλάστης της αρχαιότητας. Πολλοί λένε ότι δεν υπήρξε στην πραγματικότητα, αλλά ότι όλοι αυτοί οι μύθοι δεν είναι παρά ιστορίες που δημιούργησε ο λαός με τη σοφία του κι ότι από στόμα σε στόμα φτάσανε σ΄εμάς. Κάποιοι άλλοι όμως υποστηρίζουν πως ο Αίσωπος ήταν υπαρκτό πρόσωπο και καταγόταν από τη Φρυγία. Άλλοι πάλι λένε ότι καταγόταν από τη Λυδία, άλλοι από τη Σάμο και άλλοι από τη Θράκη.
Ο Αίσωπος ήταν δούλος. Λένε πως ήταν πολύ άσχημος και ότι έμοιαζε με τον Καραγκιόζη. Όμως είχε τέτοιο μυαλό που δεν έβλεπες την ασχήμια του. Έβλεπες μόνο την εξυπνάδα του. Οι γνώσεις του και τα αστεία του άφησαν εποχή. Ο Ιάδμων, ο κύριός του, τον θαύμαζε τόσο πολύ που του χάρισε την ελευθερία του. Πολλές φορές οι ήρωες των μύθων του είναι ζώα που μιλούν. Είχε όμως και πολλούς μύθους με ανθρώπους.
Ο Αίσωπος έζησε γύρω στα 600 π.Χ. Δεν ξέρουμε πόσους μύθους έγραψε, εκείνο που ξέρουμε είναι ότι σώζονται 584, από τους οποίους διαλέξαμε 16 για να τους κάνουμε θέατρο αλλά και όμορφα βιβλία. Αρχίζουμε από τον μύθο "Ο λαγός και η χελώνα" και θα συνεχίσουμε με άλλους μύθους.

Λέσχη Ανάγνωσης

image

Η Λέσχη Ανάγνωσης ξεκίνησε. Διαβάσαμε το πρώτο μας βιβλίο!

image

Λέσχη Ανάγνωσης

Στη Λέσχη Ανάγνωσης θα διαβάζουμε ιστορίες, θα παίζουμε, θα μιλάμε και θα κάνουμε πολλά ευχάριστα και ενδιαφέροντα πράγματα.

Μέσω της ανάγνωσης το παιδί ταξιδεύει στους δικούς του ονειρικούς κόσμους, με το ίδιο, πρωταγωνιστή και ήρωα. Αρχίζει να σκέφτεται, να επαναστατεί, να εξελίσσεται, να εκφράζεται και να  διαμορφώνεται.

Ταυτόχρονα συνυπάρχει ελεύθερο, ικανό,  ανεξάρτητο και ίσο στην ομάδα του και κατ επέκταση στο σχολείο, την οικογένεια και την κοινωνία.

Η επιλογή βιβλίων και η  ανάγνωση θα γίνεται από τη συντονίστρια  με διαδραστικό τρόπο.

Θα  παρουσιάζει το  βιβλίο, σχολιάζοντας το εξώφυλλο,  τον τίτλο και πού αυτός  παραπέμπει, τον συγγραφέα και τις εκδόσεις.  Κατά την εξέλιξη της ανάγνωσης θα κάνει ερωτήσεις  του τύπου “ τι νομίζετε ότι θα κάνει ο ήρωας στη συνέχεια;”  “Συμφωνείτε ή όχι και γιατί;” Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα μάθουν να ακούνε, να εκφράζονται, να υποστηρίζουν την άποψή τους αλλά και να ονειρεύονται διαμορφώνοντας την ιστορία.

Στο τέλος κάθε συνάντησης θα αναρτάται  στο site  του σχολείου το εξώφυλλο και η περίληψη του βιβλίου που  διαβάστηκε για να έχουν τη δυνατότητα, όσοι εκτός της ομάδας ενδιαφέρονται, να το αναζητήσουν και να το διαβάσουν!

logo bottom