headerimg

Επίσκεψη κλιμακίου Πυροσβεστικής στο σχολείο μας

image

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής επισκέφθηκε το σχολείο μας και μίλησε στους μαθητές
της Ε΄και ΣΤ΄τάξης για το Πυροσβεστικό σώμα και το έργο του.
Στη συνέχεια, τους παρουσίασε ένα υπερσύγχρονο πυροσβεστικό όχημα, καθώς και τον εξοπλισμό των πυροσβεστών.
Τέλος, όλοι οι μαθητές μπήκαν στον ρόλο ενός πυροσβέστη φορώντας κράνη και ρίχνοντας νερό με τη μάνικα.

image
image
image

Επίσκεψη στον Άγιο Δημήτριο

image

Επίσκεψη στον Άγιο Δημήτριο

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών αλλά και της γιορτής του Αγίου Δημητρίου, οι τάξεις Γ’ και Δ’ επισκέφθηκαν τον ομώνυμο βυζαντινό ναό.

Εκεί, τους περίμενε ο πατέρας Λουκάς, ο οποίος τους μίλησε για τον Άγιο Δημήτριο και τη ζωή του.

Κατόπιν, αφού τους έδειξε τον ναό και απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις τους, μεταφερθήκαμε στον ιερό χώρο κάτω από τον ναό, όπου πρωτοβρέθηκε η εικόνα του Αγίου, αλλά και στο εκκλησάκι των Αποστόλων που βρίσκεται δίπλα στον ναό και αφιερώθηκε από τους ψαράδες του τόπου στους «ψαράδες» Αποστόλους.

Μας αποχαιρέτησαν αφού πρώτα μας κέρασαν γλυκά και χυμούς

image
image
image

Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς

image

Οι μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης παρακολούθησαν στο Θέατρο Απόλλων σε προβολή τη θεατρική παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής "Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς".

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το μουσικό είδος της όπερας και τα διαφορετικά ακούσματα που αυτή προσφέρει. 

image
image

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

image

Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

Τα παιδιά του Προνηπίου συζήτησαν για τη σημασία αυτής της ημέρας και το πόσο σημαντικό είναι που υπάρχουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες στη ζωή μας.

Ακολούθησε συζήτηση για το γεγονός ότι κάποιοι ηλικιωμένοι είναι μόνοι τους και τα παιδιά θέλησαν να κάνουν κάτι γι΄αυτό.

Έφτιαξαν κάρτες με μία μεγάλη αγκαλιά και πολλή αγάπη γι΄αυτούς καθώς και κέικ μήλου για να τους προσφέρουν.

Το ραντεβού έκλεισε και την επόμενη ημέρα τα παιδιά μαζί με τις εκπαιδευτικούς επισκέφθηκαν το Ησυχαστήριο των Αδελφών του Ελέους. Εκεί, προσέφεραν τις κάρτες και το κέικ στους ηλικιωμένους, μίλησαν μαζί τους, τους τραγούδησαν, άκουσαν τις ιστορίες που είχαν να τους πουν και το πιο σημαντικό τους έδωσαν την πιο ζεστή τους αγκαλιά, μια αγκαλιά γεμάτη αγάπη.

image
image
image

Επίσκεψη ΣΤ΄Δημοτικού στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

image

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου η ΣΤ΄τάξη επισκέφθηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη όπου γνώρισε τον Μάνο Ελευθερίου μέσα από το έργο του.

Στους μαθητές μίλησε η κ. Χαρούλα Σκαβάκη, υπεύθυνη της βιβλιοθήκης για τη ζωή και το έργο του Μάνου Ελευθερίου.

Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν, εξερευνώντας τον χώρο της βιβλιοθήκης.

image
image
image

Φιλοξενία στο Κίνι

image

Από τις 2 Ιουλίου ως τις 15 Ιουλίου, μαθητές των μεγάλων τάξεων του δημοτικού καθώς και απόφοιτοι του σχολείου μας φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις των Φρερ στο Κίνι.

Κολύμπι, δραστηριότητες, παιχνίδια, χοροί και τραγούδια αποτελούσαν μέρος της καθημερινότητάς τους σ’ έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο δίπλα στη θάλασσα.

image
image
image

Εκδρομή στη Νάξο

image

Στα τέλη Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η εκδρομή των μαθητών της Στ τάξης στη Νάξο.

Το ξενοδοχείο μας βρισκόταν στη Χώρα. Επισκεφθήκαμε ορεινά χωριά του νησιού, όπως το Φιλότι και την Απείρανθο. Είδαμε τον κούρο στις Μέλανες. Περπατήσαμε στα στενά της πόλης και φάγαμε νοστιμότατες βάφλες. Κάναμε τις βουτιές μας στις νεροτσουλήθρες και στην πισίνα του ξενοδοχείου μας. Περάσαμε υπέροχα!

image
image
image

To φεστιβάλ «Συριανοπατώ»

image

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Συριανοπατώ» οι Γ΄και Δ΄τάξεις επισκέφτηκαν την έκθεση παιδικής παραδοσιακής φορεσιάς στην Παιδική Βιβλιοθήκη την Παρασκευή 27/4/2018.

Ο υπεύθυνος της έκθεσης, κ. Μπογέας, τους έδειξε φορεσιές από διάφορα μέρη της Ελλάδας και τους έδωσε πληροφορίες για τον τρόπο κατασκευής τους.

image
image

Επίσκεψη στη Μικρή Ελεύθερη Βιβλιοθήκη

image

Οι μαθητές της Α΄τάξης επισκέφθηκαν τη Μικρή Ελεύθερη Βιβλιοθήκη της κ. Άννας Ρούσσου στη Βάρη.

Τα παιδιά αντάλλαξαν βιβλία και διάβασαν παραμύθια.

Η κ. Άννα αφηγήθηκε ιστορίες στους μικρούς μαθητές και οι ίδιοι είχαν την ευκαιρία να πουν δικές τους.

Η φιλοξενία, στον υπέροχα διαμορφωμένο κήπο της, ήταν μοναδική και τα παιδιά απόλαυσαν ένα ξεχωριστό πρωινό ανάγνωσης!

Ευχαριστούμε πολύ κυρία Άννα!

image
image
image

Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής

image

Την Πέμπτη 27 Απριλίου οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν σε Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής. Η υπεύθυνη του προγράμματος, η επισκέπτρια υγείας κ. Μαρία Βαρθαλίτου, μέσω  ευχάριστων δραστηριοτήτων, ενημέρωσε τα παιδιά για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν όταν κυκλοφορούν στον δρόμο ως πεζοί και επιβάτες οχημάτων, αλλά και όταν οδηγούν  το ποδήλατό τους.

image
image
image

Αγώνες ποδοσφαίρου

image

Την Τρίτη 24 Απριλίου, μαθητές από την Ε΄ και την ΣΤ΄ τάξη συμμετείχαν στους αγώνες ποδοσφαίρου των δημοτικών σχολείων της Σύρου.

image
image
image

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ

image

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου τα παιδιά του Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου «Ο Άγιος Γεώργιος» και του Προνηπίου του Παιδικού Σταθμού «Η Φωλιά» πραγματοποίησαν περίπατο στον παραδοσιακό οικισμό της Άνω Σύρου. Ο περίπατος πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα σχέδια εργασίας που υλοποιούνται στα δύο τμήματα, με το  Νηπιαγωγείο να έχει ως θεματική τη Διαφορετικότητα, ενώ το Προνήπιο τη Λαϊκή Παράδοση.

Ο περίπατος ξεκίνησε με επίσκεψη στον Ιερό  Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και συνεχίστηκε με τη Μονή Καπουκίνων, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να  πάρουν το πρωινό τους στον κήπο της Μονής και στη συνέχεια να ξεναγηθούν από τον πατέρα Paulino στο Μουσείο και την εκκλησία του Μοναστηριού. Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση  στο Μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη και στο Μουσείο των Παραδοσιακών Επαγγελμάτων. Η όλη εξόρμηση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια στην Καμάρα.

Τα παιδιά μέσα από αυτό τον περίπατο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές του τόπου τους, να μάθουν αρκετά στοιχεία της λαϊκής τους παράδοσης και να ανακαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς στα σοκάκια του οικισμού. Επιπλέον, είδαν από κοντά την καθημερινότητα  ανθρώπων που έχουν επιλέξει να αφιερώσουν τη ζωή τους στον Θεό και στον συνάνθρωπο, έναν διαφορετικό τρόπο ζωής από τον δικό μας, καθώς και το πόσο διαφορετικά ζούσαν οι άνθρωποι στη Σύρο πριν πολλά χρόνια, χωρίς τις σημερινές ανέσεις, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αξιοποιώντας στο έπακρον τα υλικά της φύσης.

Τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο με τις καλύτερες εντυπώσεις, έχοντας μάλιστα δώσει τον λόγο τους στους Μοναχούς Καπουκίνους ότι θα τους επισκεφθούν ξανά.

image
image
image

Tριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα

image

Οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης πραγματοποίησαν τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα.

Επισκέφθηκαν τη Βουλή και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Έκαναν πειράματα ηλεκτρομαγνητισμού στο Μουσείο Πειραμάτων.

Παρακολούθησαν τη διαδραστική παραγωγή εικονικής πραγματικότητας «Αγία Σοφία: 1500 χρόνια Ιστορίας» στη Θόλο του «Ελληνικού Κόσμου».

Ξεναγήθηκαν στην έκθεση «ICE AGE. ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ».

Παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Χένσελ και Γκρέτελ» της Κάρμεν Ρουγγέρη στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Κιβωτός» και διασκέδασαν παίζοντας bowling.

image
image
image
logo bottom