headerimg

«Νύχτα Θαυμάτων» στα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου

«Νύχτα Θαυμάτων» στα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού «Η ΦΩΛΙΑ» και του Νηπιαγωγείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» είχαν τη χαρά να φιλοξενήσουν στις εγκαταστάσεις τους τη βραβευμένη συγγραφέα κ. Βασιλική Νευροκοπλή καθώς και παιδιά και εκπαιδευτικούς από το Βρεφονηπιακό Σταθμό «ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ», τον Παιδικό Σταθμό και Νηπιαγωγείο «ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό «Η ΚΙΜΩΛΙΑ». Η όλη συνάντηση ξεκίνησε με αφήγηση παραμυθιού στην αίθουσα «ΔΕΛΑΣΑΛ» από την κ. Νευροκοπλή. Η συγγραφέας αφηγήθηκε το παραμύθι της, «Νύχτα Θαυμάτων», και η μέρα συνεχίστηκε με πικ-νικ στο γήπεδο του σχολείου. Ακολούθησαν κατασκευές στις τάξεις, τις οποίες επιμελήθηκαν οι μαθήτριες του τμήματος «Βοηθών Βρεφονηπιοκόμου» του ΕΠΑΛ Σύρου. Η μέρα ολοκληρώθηκε με ελεύθερο παιχνίδι στους προαύλιους χώρους του σχολείου. Ελπίζουμε σύντομα να επαναληφθεί μια ανάλογη δράση.

image
image
image

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Την Παρασκευή 6/12/12 ήταν ημέρα εορτασμού του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της Σύρου και προστάτη των ναυτικών. Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία καθώς και στη λιτανεία της ιερής εικόνας και του τμήματος των τιμίων λειψάνων του Αγίου, που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Ερμούπολης.

image
image
image

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΛΥΧΝΑΡΙ»

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΛΥΧΝΑΡΙ»


Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας δημιουργήθηκε το 2013 και μέχρι σήμερα αριθμεί έξι παιδικές παραστάσεις.
Οι πρώτες συναντήσεις της θεατρικής ομάδας, ο αριθμός των παιδιών, η σύνθεση της ομάδας, οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες των μελών της και τα ερεθίσματα που λαμβάνουν από τη ζωή έξω από το σχολείο, είναι τα στοιχεία που καθορίζουν την επιλογή του έργου που θα παρουσιαστεί .
Φέτος, επιλέξαμε το έργο «Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι».

Ο Αλαντίν, ένας νεαρός κλέφτης, αποκτά το μαγικό λυχνάρι. Το τζίνι που ζει μέσα σε αυτό τον βοηθάει να αποκτήσει όλα όσα επιθυμεί, όμως ο κακός μάγος Τζαφάρ παραμονεύει…

Τη Δευτέρα 2/12 και την Τρίτη 3/12 μικροί και μεγάλοι «ηθοποιοί» ανέβηκαν στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Το χειροκρότημα των θεατών ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή τους!!!

image
image
image

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ΔΕΛΑΣΑΛ η γιορτή της επετείου του «ΟΧΙ» από τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου. Η γιορτή ξεκίνησε με το νόημα της συγκεκριμένης επετείου, ακολούθησαν τραγούδια από όλα τα τμήματα, συνοδευόμενα από κινήσεις, και ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.

image
image
image

Συμμετοχή της παιδικής χορωδίας στο 8ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ερμούπολης

image

Συμμετοχή της παιδικής χορωδίας στο 8ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ερμούπολης

 

  Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του σχολείου μας, το Σάββατο 22/6/2019 

και ώρα 19:45 στο Θέατρο Απόλλων η παιδική μας χορωδία συμμετείχε

στο 8ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ερμούπολης υπό την διεύθυνση 

της κας Έλμας Ξανθάκη.

 

Φωτογραφίες Αντώνης Μπουμπας - Κοινή Γνώμη.

image
image
image

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης του δημοτικού σχολείου

image

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης του δημοτικού σχολείου

Λίγα λόγια για τη γιορτή:

Οι μαθητές της Στ’ τάξης γκρινιάζουν επειδή στη γιορτή λήξης παρουσιάζονται μόνο χοροί και τραγούδια. Αποφασίζουν να δουν τι γίνεται στις γιορτές των  άλλων σχολείων σε όλο τον κόσμο. Έτσι, κάποιοι μαθητές ταξιδεύουν στην Αφρική, στην Ευρώπη, στην Αφρική, στην Ασία και στην Ωκεανία και επισκέπτονται λασαλιανά σχολεία. Εκεί παρακολουθούν τις γιορτές τους στις οποίες κυριαρχούν  χοροί και τραγούδια και στέλνουν τις αναφορές τους στους συμμαθητές τους στη Σύρο…

image
image
image

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΠΤΙΣΤΗ ΔΕΛΑΣΑΛ

image

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΠΤΙΣΤΗ ΔΕΛΑΣΑΛ.

Την Κυριακή 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ  Σύρου παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού. Το παιχνίδι περιελάμβανε 6 σταθμούς με διαφορετικές δοκιμασίες ο καθένας, εμπνευσμένους  από βασικά στάδια της ζωής του ιδρυτή των Λασαλιανών σχολείων, Ιωάννη Βαπτιστή Δελασάλ. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 300 χρόνων από το θάνατο του.

Τη δράση πλαισίωσαν γονείς και παιδιά του Παιδικού Σταθμού, του Νηπιαγωγείου και της Α’ δημοτικού. Στο τέλος, όλες οι ομάδες κατάφεραν να αποκτήσουν το κλειδί, που ξεκλείδωνε το σεντούκι τους και να ανακαλύψουν τον θησαυρό. Ο θησαυρός ήταν η ίδια η γνώση που απέκτησαν μέσω των ανακαλύψεων και το συμπέρασμα ότι ο καθένας μόνος του μπορεί  μεν να πάει πιο γρήγορα,  αλλά όλοι μαζί μπορούν να πάνε πιο μακριά.

Ακολούθησε παρουσίαση του ετήσιου σχεδίου εργασίας  των Προνηπίων, με θέμα «Ταξιδεύοντας στον κόσμο», όπου γονείς και παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά κατασκευές, φωτογραφίες, βιβλία καθώς και διάφορα βίντεο μέσω του Artutor, μίας εφαρμογής εικονικής πραγματικότητας.

image
image
image

"Let's Do It Greece"

image

“Let's Do It Greece”

Στο πλαίσιο των δράσεων του “Let’s Do It Greece”, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς μαζευτήκαμε στην Άνω Σύρο με σκοπό να μαζέψουμε τα σκουπίδια απ΄ την περιοχή της πηγής του Αγίου Αθανασίου.

Αφού ολοκληρώσαμε την αποστολή μας παίξαμε και κάναμε πικ νικ στην πηγή.

image
image
image

Η παιδική μας χορωδία στο Θέατρο Απόλλων

image

Η παιδική μας χορωδία στο Θέατρο Απόλλων

 

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του σχολείου μας,

το Σάββατο 6/4/2019 και ώρα 18:30  στο Θέατρο Απόλλων

η παιδική μας χορωδία συμμετείχε υπό την διεύθυνση της 

κας Έλμας Ξανθάκη στην τελετή λήξης του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου WOMEN FOR EUROPE 9  που διοργάνωσε ο Όμιλος Inner Wheel.

image
image
image

Απόκριες στο σχολείο

image

Την Παρασκευή μικροί και μεγάλοι «τσικνίσαμε» στην αυλή του σχολείου μας.

Αφού παίξαμε και χορέψαμε με τους συμμαθητές μας, φάγαμε πεντανόστιμα σουβλάκια – και όχι μόνο – τα οποία έψησαν και σέρβιραν μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Την ίδια μέρα ο κ. Νίκος Σολάρης με τον κ. Λευτέρη Βλάχο έφτιαξαν μαζί με τα παιδιά έναν παραδοσιακό χαρταετό με τα χρώματα του σχολείου μας.

image
image
image

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ "ΛΥΡΑΥΛΟΣ"

image

Εκπαιδευτική μουσική παρουσίαση «ΛΥΡΑΥΛΟΣ»

Σήμερα Δευτέρα 18/2/2019 τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, παρακολούθησαν παράσταση διδακτικού χαρακτήρα του μουσικού συνόλου «ΛΥΡΑΥΛΟΣ».

Στο πλαίσιο της παράστασης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο της αρχαιοελληνικής και παραδοσιακής μουσικής μέσα από ακουστικά παραδείγματα σπάνιων οργάνων.

Τριάντα ανακατασκευασμένα όργανα καθήλωσαν και ταξίδεψαν τα παιδιά στον χώρο της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς.

Η παρουσίαση περιελάμβανε, πέρα από την επίδειξη των μουσικών οργάνων, και προβολή μέσω της οποίας γνωρίσαμε λεπτομέρειες από τη μουσική ζωή των αρχαίων Ελλήνων.

image
image
image

Μία καρδιά, μία δέσμευση, μία ζωή

image

Μία καρδιά, μία δέσμευση, μία ζωή

Στοιχεία από το κοινωνικό-ιστορικό πλαίσιο της εποχής που έζησε ο Δελασάλ, την κατάσταση που επικρατούσε τότε στην εκπαίδευση, αλλά και τη ζωή του ιδρυτή των λασαλιανών σχολείων παρουσίασε ο Συντονιστής του Συμβουλίου Λασαλιανής Εμψύχωσης & Επιμόρφωσης στην Ελλάδα, Μάρκος Βαρθαλίτης.

Εκτός από τη θητεία του στην Ελληνογαλλική Σχολή Saint-Paul στον Πειραιά ως καθηγητής γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας, διευθυντής Γαλλικών Σπουδών (1988-1994), διευθυντής Γυμνασίου (1996-2002), γενικός υποδιευθυντής της Σχολής (2006-2009) και γενικός διευθυντής (2009-2014), ο κ. Βαρθαλίτης έχει επίσης συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίων για τα γαλλικά διπλώματα, τη γαλλική γλώσσα και βιβλίων για την προπαρασκευή στην εισαγωγή στο Γαλλικό Τμήμα των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Το 2012 βραβεύτηκε από το γαλλικό κράτος για την προσφορά του στη διάδοση της γαλλικής γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού στη χώρα μας και είναι μέλος του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα Γαλλίας.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Βαρθαλίτης σημείωσε πως η επέτειος των 300 χρόνων από τον θάνατο του Ιωάννη-Βαπτιστή Δελασάλ αποτελεί για όλα τα λασαλιανά σχολεία του κόσμου μία ευκαιρία να γιορτάσουν τρεις αιώνες ζωής, δημιουργίας, εξέλιξης και επέκτασης του έργου που θεμελίωσε ο ιδρυτής τους. Το μήνυμα με το οποίο Φρερ και λαϊκοί επικοινωνούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019 είναι «Μία καρδιά, μία δέσμευση, μία ζωή».

Ο πραγματικός πλούτος βρίσκεται στο πνεύμα και στη χαρά της ζωής

Κεντρικό σημείο της χθεσινής εκδήλωσης αποτέλεσε η προβολή της ταινίας «Οι δικοί μου άνθρωποι», παραγωγής 1960, που αναφέρεται στη ζωή και το έργο του Ι-Β. Δελασάλ. Την ταινία προλόγισε ο κ. Βαρθαλίτης, ο οποίος επεσήμανε πως στόχος τόσο του σεναριογράφου όσο και του σκηνοθέτη ήταν να καταδείξουν πόσο μεγάλη σημασία είχαν για τον Δελασάλ οι ανθρώπινες σχέσεις. «Πράγματι το όλο έργο του στηρίχτηκε πρωτίστως στον Θεό αλλά και σε όσους ακολούθησαν και μοιράστηκαν το όραμά του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρθαλίτης ολοκλήρωσε την ομιλία του με μία σκέψη του Δελασάλ, που περικλείει το όραμά του για την εκπαίδευση και ακούγεται στο τέλος της ταινίας. «Ο πραγματικός πλούτος βρίσκεται στο πνεύμα και στη χαρά της ζωής. Δε βρίσκεται στην ικανοποίηση που νιώθουν κάποιοι, νομίζοντας ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους. Το νόημα της ζωής κρύβεται σε τρεις απλές λέξεις: πρώτον, να ξέρει να δίνει, δεύτερον, να ξέρει να δέχεται και τρίτον, να ξέρει να μοιράζεται. Τα παιδιά γνωρίζουν πολύ καλά αυτό το μυστικό και αντίθετα με τους ενήλικες δεν υπάρχει γι’ αυτά ταξικός διαχωρισμός».

 

Αμέσως μετά την προβολή της ταινίας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου με τους προέδρους τους Θάνο Αρβανίτη και Λεονάρδο Ρούσσο να εύχονται καλή χρονιά, αλλά και καλή συνέχεια στο αξιοθαύμαστο έργο των εκπαιδευτικών του «Αγίου Γεωργίου».

 

(απόσπασμα από την "ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ")

image
image
image

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

image

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον π. Νικόλαο του Ι.Ν.Αναστάσεως.

Μετά την τέλεση του αγιασμού ο π. Νικόλαος  ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και καλή πρόοδο στους μαθητές μας.

image
image
image

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

image

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Σήμερα πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς 2019 οι μαθητές του Δημοτικού, νηπιαγωγείου και παιδικού έκοψαν τις πρωτοχρονιάτικες πίτες, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους!

image
image

Γιορτή Πολυτεχνείου

image

Σήμερα Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, τιμήσαμε την 45η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου με τραγούδια από τη χορωδία των μαθητών των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων και την προβολή video με τα γεγονότα της εποχής.

image
image
image

ΞΥΠΝΑ ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ

image

ΞΥΠΝΑ ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ

 

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου οι εκπαιδευτικοί του Παιδικού Σταθμού «Η ΦΩΛΙΑ» και του Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» με συντονίστρια την κ. Ελένη Βουτσίνου παρουσίασαν στην αίθουσα «ΔΕΛΑΣΑΛ» την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου την παράσταση κουκλοθεάτρου «Ξύπνα Ντενεκεδούπολη». Η παράσταση είχε ως πρωταγωνιστές άδεια, σκουριασμένα, παλιά ντενεκεδάκια τα οποία είχαν δημιουργήσει τη δική τους ντενεκεδένια πολιτεία δίπλα στον σκουπιδότοπο.

Η ιστορία εξελίσσεται ως εξής. Μία μέρα τα ντενεκεδάκια αποφασίζουν μετά από τη συμβουλή του Σοφού ότι πρέπει να χτίσουν ένα σχολείο για να μάθουν γράμματα, γιατί σύμφωνα με εκείνον όποιος ξέρει να διαβάζει καταλαβαίνει καλύτερα τι γίνεται γύρω του και δεν την παθαίνει. Οι εργασίες ξεκινούν και όλα βαίνουν καλώς, ώσπου ξαφνικά εμφανίζονται στην Ντενεκεδούπολη τρεις  καμινάδες. Στην αρχή δείχνουν άκακες και αθόρυβες, στη συνέχεια όμως φανερώνουν τον πραγματικό τους εαυτό και αρχίζουν κρυφά από τα ντενεκεδάκια να καταστρέφουν ό,τι έχουν δημιουργήσει μέχρι στιγμής για το σχολείο. Τελικά, όμως, τα ντενεκεδάκια καταλαβαίνουν ότι οι καμινάδες  μαζί με τον Αρχηγό τους είναι υπεύθυνες για όλες τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο σχολείο και στα πράγματά τους και αποφασίζουν να τις δώσουν στον παλιατζή για να τις επιστρέψει στον σκουπιδότοπο. Οι καμινάδες φεύγουν με τον παλιατζή και το σχολείο είναι πια πραγματικότητα στην Ντενεκεδούπολη.

Μία ιστορία που παρουσιάζει με τρόπο γλαφυρό στα παιδιά τη σημασία της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Θεατές της παράστασης ήταν οι λιλιπούτειοι μαθητές του σχολείου καθώς και παιδιά του Παιδικού Σταθμού του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης. Στο τέλος, μάλιστα, της παράστασης τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού του Δήμου προσέφεραν ως αναμνηστικό δώρο στους καινούριους τους φίλους μία ντενεκεδένια γλάστρα, η οποία ήταν κατασκευασμένη με τέτοιον τρόπο ώστε να μοιάζει στη Μηλίτσα, βασική ηρωίδα της Ντενεκεδούπολης. Ακολούθησε ένα μικρό κέρασμα και πολύ παιχνίδι στο γήπεδο του σχολείου.

image
image
image

Παγκόσμιες Λασαλιανές Ημέρες Ειρήνης

          Παγκόσμιες Λασαλιανές Ημέρες Ειρήνης

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις Παγκόσμιες Ημέρες Ειρήνης, οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο και τη χορωδία του Δημοτικού δημιούργησαν ένα βίντεο με την τεχνική stop motion animation και δραματοποίησαν το τραγούδι «Ειρήνη» της Κικής Καψάσκη .

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να μπείτε στον παγκόσμιο χάρτη της google και να δείτε την εργασία των παιδιών.

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1x4XcA3HHFr6DVOXrQBf_OZ1eb_viH3XG&ll=37.446768000000006%2C24.939561000000026&z=8

HALLOWEEN

image

Happy Halloween
Το σχολείο συμμετέχοντας στον εορτασμό του Halloween γέμισε αράχνες, φαντάσματα και κολοκύθες.
Τις προηγούμενες μέρες είχε αρχίσει η προετοιμασία, με όλες τις τάξεις να κάνουν
τις ανάλογες κατασκευές που στόλισαν τους χώρους του σχολείου.
Την Τετάρτη οι δραστηριότητες άρχισαν με το καθιερωμένο trick or treat από τα παιδιά της Ε΄ τάξης.
Στη συνέχεια οι μαθητές της ΣΤ΄ και Α΄ τάξης έφτιαξαν γλυκιές αραχνούλες από γλειφιτζούρια
και οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ έφτιαξαν μπισκοτένια φαντάσματα και κολοκύθες.
Τα παιδιά της Β΄ τάξης ανέλαβαν να στολίσουν τους χώρους του σχολείου.
Τα παιδιά έπαιξαν, χόρεψαν και διασκέδασαν, ενώ στο τέλος φωτογραφήθηκαν με φόντο την εορταστική διακόσμηση.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Αρτοποιείο "Σείριος" για τη ζύμη των μπισκότων,
στο ζαχαροπλαστείο "Σταύρος" για το γλάσο και στο μανάβικο "Saladino" για τις κολοκύθες.

image
image
image

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

image

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν στην παρέλαση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου.

Τα παιδιά τίμησαν τη γιορτή της σημαίας και της επετείου του «ΟΧΙ» και χειροκροτήθηκαν από πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Μιαούλη.

image
image

Γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

image

Σήμερα, Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Τα παιδιά των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων εξιστόρησαν τα γεγονότα ου Ελληνοϊταλικού πολέμου και της γερμανικής κατοχής, πλαισιώνοντας τη γιορτή με τραγούδια και σκετς, τιμώντας, με τον τρόπο τους, τους αγωνιστές της περιόδου 1940-44.

image
image
image

Το πλανητάριο Θεσσαλίας στο σχολείο μας

image

Αυτήν την εβδομάδα, είχαμε τη χαρά να δεχτούμε επίσκεψη από το Πλανητάριο Θεσσαλίας, το οποίο με έναν εντυπωσιακό κινητό θόλο «ταξίδεψε» τα παιδιά των μικρότερων τάξεων (νηπιαγωγείο, Α΄, Β΄, Γ΄και Δ΄) από τα γεμάτα χρώματα και ζωή νερά του ωκεανού, στα γεμάτα φως αστέρια του Γαλαξία μας!

Η «εξερεύνηση» αυτή είχε τη μορφή παιδικών ταινιών τις οποίες παρακολούθησαν παιδιά και εκπαιδευτικοί με αμείωτο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό.

image
image
image

Θεατρική παράσταση "Ο Σέρλοκ Χολμς και το γαλάζιο ρουμπίνι"

image

Το Σάββατο και την Κυριακή  13 και 14 Οκτώβρη 2018 πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Απόλλων» η παιδική παράσταση με τίτλο: « Ο Σέρλοκ Χολμς και το γαλάζιο ρουμπίνι.»

Για άλλη μια χρονιά η θεατρική ομάδα του σχολείου αποτελούμενη από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, έζησε τη μαγεία της προετοιμασίας και της παρουσίασης μιας παράστασης  μυστηρίου.

Η εξαφάνιση και η αναζήτηση μιας σπάνιας πολύτιμης πέτρας μας ταξίδεψαν νοερά από την Κίνα στις Ελβετικές Άλπεις και από κει στο ατμοσφαιρικό Λονδίνο της βικτωριανής εποχής.

Με μουσικές, κουστούμια και αντικείμενα εποχής αλλά και με  φαντασία,  παιχνίδι και  κυρίως την τέχνη του θεάτρου, άλλη μια παράσταση του σχολείου ένωσε μικρούς και μεγάλους που,  μαζί με το κοινό απόλαυσαν το ξεχωριστό ταξίδι που χαρίζει μια θεατρική παράσταση.

image
image
image

Επίσκεψη του Αποστολικού Νούντσιου Savio Hon Tai-Fai

image

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Αποστολικός Νούντσιος Savio Hon Tai-Fai μαζί με τον Σεβασμιότατο Πέτρο Στεφάνου.

Μίλησε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου.

Όπως τόνισε, τα παιδιά μας ήταν τα πιο χαμογελαστά και τα πιο χαρούμενα απ΄όλα τα παιδιά των σχολείων που έχει επισκεφθεί ανά τον κόσμο.

image
image
image

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

image

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς με τη συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού σχολείου.

Το θέμα της ήταν «20 χρόνια μετά».

Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης φαντάζονταν το μέλλον τους και συγκεκριμένα την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Ναυτικοί, οικοδόμοι, δικαστές, δασκάλες, χορεύτριες, μοντέλα παρουσιάστηκαν μπροστά στο κοινό που παρακολουθούσε με ενθουσιασμό.

Η γιορτή τελείωσε με τον αποχαιρετισμό της ΣΤ΄τάξης.

image
image
image

Γιορτή λήξης Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου

image

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης του Παιδικού Σταθμού «Η ΦΩΛΙΑ» και του Ιδ. Νηπιαγωγείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».

Μια γιορτή σαν παλιό σινεμά, γεμάτη με πολλή μουσική και πολύ χορό.

Το σύνθημα δόθηκε «Χασάπη, φώτα!» και η ταινία μας ξεκίνησε.

Κοκόρια, σαραβαλάκια, τα παιδιά του Πειραιά, κυρίες της αυλής, μαθήτριες και μπακαλόγατοι έκαναν την εμφάνισή τους στην οθόνη μας.

Η γιορτή μας έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών στα παιδιά του Νηπιαγωγείου και με το τραγούδι «Σαν παλιό σινεμά».

image
image
image

Επίσκεψη στη Μικρή Ελεύθερη Βιβλιοθήκη

image

Οι μαθητές της Α΄τάξης επισκέφθηκαν τη Μικρή Ελεύθερη Βιβλιοθήκη της κ. Άννας Ρούσσου στη Βάρη.

Τα παιδιά αντάλλαξαν βιβλία και διάβασαν παραμύθια.

Η κ. Άννα αφηγήθηκε ιστορίες στους μικρούς μαθητές και οι ίδιοι είχαν την ευκαιρία να πουν δικές τους.

Η φιλοξενία, στον υπέροχα διαμορφωμένο κήπο της, ήταν μοναδική και τα παιδιά απόλαυσαν ένα ξεχωριστό πρωινό ανάγνωσης!

Ευχαριστούμε πολύ κυρία Άννα!

image
image
image

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

image

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή του Δημοτικού Σχολείου με τη συμμετοχή των μαθητών
της Ε΄και της ΣΤ΄τάξης.
Την Κυριακή αντιπροσωπία μαθητών μας παρακολούθησαν τη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και συμμετείχαν στην παρέλαση.

image
image
image

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

image

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ – ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «Η ΦΩΛΙΑ»

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το σχολείο «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Αποφοίτων και Φίλων απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους όσοι συμμετείχαν στο φιλανθρωπικό bazaar  για τον Δημήτρη Ρίζο που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου την Κυριακή 18 Μαρτίου.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε ανέρχεται στις 5.300 € το οποίο θα διατεθεί για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας του Δημήτρη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα αυτούς που πλαισίωσαν  την εκδήλωση:

Άρωμα Παράδοσης, Η σοφία της Παράδοσης, Λύκεια (Γενικό και ΕΠΑ.Λ), Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, Σχολή Χορού Μ. Μπέτση, κ. Φόλγκα Τερέζα (Ρυθμική Γυμναστική)          

Ένα θερμό ευχαριστώ και στους  χορηγούς μας αφού χάρη σ’ αυτούς τα έξοδα της εκδήλωσής μας ήταν ελάχιστα:

ΤΥΠΟΚΥΚΛΑΔΙΚΗ Α, ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΝΘΗ ΦΥΤΑ, ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΗΣ Α, ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΝΤΑΝΟΣ, ΝΕΜΕΤ, HONDOS CENTER, MAMA PROJECT, PLAZA, ΡΟΔΙΑ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΩΝ ΡΟΥΣΣΟΥΝΕΛΟΣ, ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΣΕΙΡΙΟΣ, SALADINO, CORAL ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ, ΣΟΣΟΝΙ FABRIC CRAFTINGS, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ ΥΙΟΙ, ISLAND FOOD SERVICE, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΥΡΟΥ, ΦΥΣΙΣ ΚΗΡΑΛΟΙΦΗ ΣΥΡΟΣ

Ευχαριστούμε επίσης τον Γιώργο Ρούσσο, που παρουσίασε την εκδήλωση, την κ. Λέττα Πρίντεζη για την προσφορά πασχαλινών ειδών και τους παρακάτω που έδωσαν δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά:

ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΗΣ ΑΕ, ΑΡΩΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟΝ, ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ “ΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ”, ΛΥΓΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ -ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ, KALOE, ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ ΑΕ, SEAT ΓΙΑΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ, VODAFONE, ΨΑΛΛΙΔΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ, OLYMPIC CLUB, DECOR – ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΓΑΛΑ
LIQUID, GINO PERARDI, MARAGOS FASHION GROUP, SPAZIO, ΤΟ ΔΩΡΟΝ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΑΡΙΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ, DIVA UNDERWEAR, TECH HOUSE, ΡΟΥΣΣΕΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ, ΤΟ ΚΗΡΟΠΗΓΙΟ
ΨΑΛΛΙΔΑΣ  ΡΟΥΧΑ, GAS MASK, ΜΙΤΣΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, ΑΠΟΨΗ, ΑΙΤΩΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΟΚΙΟ ΚΑΦΕ bar
COFFEE LAB, ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΥΡΟΣ ΑΕ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΥΡΕΙΟ “Ο ΠΑΝΟΣ”, ΚΟΥΡΕΙΟ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ, GREEN SHIRT, AVON, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΡΝΗΛΑΚΗ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΝΗΛΑΚΗ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ, ΤΟ ΧΡΥΣΟ, ΑΝΤΩΝΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ – spa therapies by Antonia
ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΡΟΥΣΣΟΥΝΕΛΟΣ, ΕΛΠΙΔΑ ΡΟΥΣΣΟΥ – ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΩΝ ΖΩΩΝ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΟΥΜΑΖΟΥ Κ ΣΙΑ ΕΕ, ΣΥΜΒΟΛΟ, TALLY WEIL, ΟΠΤΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΗΣ, TWINS, MOD, ΣΑΡΑΝΤΟΣ, FACE, EMPORIO, ΛΟΥΚΟΥΜΙ, ΟΔΟΣ ΕΡΜΟΥ, ΡΟΔΙΑ, ROUBI TOMMASINI, ΕΚΦΡΑΣΗ, ΠΡΕΚΑΣ, ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ, ΚΑΒΑ ΨΑΡΡΟΣ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΦΛ. ΑΝΔΡΙΩΤΑΚΗ, ΧΙΟΝΑΤΗ, ΛΕΥΚΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΚΑΛΟΥΤΑΣ, LOUSOU, ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ, ELIKAS, ΤΟ ΔΩΡΗΜΑ, LA CASA, ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ADMIRAL, ΑΠΕΡΓΗΣ ΒΕΒΕ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΑΠΕΡΓΗΣ, ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ “ΤΟ ΣΑΛΙΜΠΑΚΙ”, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΩΝΙΑ, ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΕΙΔΗ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ & ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΒΑ ΚΡΙΤΣΙΝΗΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΕΛΕΚΗΣ CdiLIO, ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ”ΕΣΤΙΑΣΗ”, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΑΘΥΜΑΡΙΤΗΣ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ, CENTRO, ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ, SALAD SHOP, BENETTON, ΡΗΓΟΥΤΣΟΣ, ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΣΥΚΟΥΤΡΗ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΠΡΑΛΙΝΑ, ΚΡΕΑΤΟΠΗΓΗ ΜΑΝΝΑ, COCO MAT, CELESTINO, MEDUSA, SHELL “TA ΓΟΥΡΓΟΥΡΑΚΙΑ”, MAROU SHOES, ΚΕΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΚΑΝΑΚΑΡΗ, ΑΝΤΙΘΕΣΗ, ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΚΟΡΡΕ, SUERTE, SMART CENTRE ΔΑΛΕΖΙΟΣ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΦΟΙΝΙΚΑ ΦΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΝΝΑ MARKET, ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ Α. Β. ΛΕΙΒΑΔΑΡΑΣ, ALEXI ANDRIOTI, ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΝΗΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΥΡΟΥ, ΚΡΙΘΑΡΗΣ

 

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που ανώνυμα στηρίξατε την προσπάθειά μας με τη συμμετοχή σας και την προσφορά σας.

image
image
image

Αγώνες βόλεϊ δημοτικών σχολείων

image

Σήμερα, 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν αγώνες βόλεϊ με τη συμμετοχή όλων των δημοτικών σχολείων του νησιού μας.

Το σχολείο μας συμμετείχε με 4 ομάδες.

Όλοι οι μαθητές πέρασαν ένα ευχάριστο αθλητικό πρωινό.

image
image
image

"ΚΥΡΑ - ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ"

image

«ΚΥΡΑ – ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ»

Με αφορμή την έναρξη της περιόδου της Σαρακοστής τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού έφτιαξαν με ζυμάρι και με την πολύτιμη βοήθεια της κ. Ρίτας Κτιστάκη τη δική τους Κυρά-Σαρακοστή.

image
image
image

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ

image

Την Παρασκευή 16/2 έγινε στο σχολείο μας αποκριάτικο πάρτι.

Τα παιδιά ντυμένα με τις στολές τους έφτιαξαν κατασκευές, χόρεψαν  κι έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έψησε σουβλάκια – κι όχι μόνο – για μικρούς και μεγάλους.

image
image
image

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2018

image

Την Κυριακή 18/2 το σχολείο μας συμμετείχε στο Καρναβάλι του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Ντυμένοι «Ονειροπερπατητές του Φωτός» κρατώντας φωτόσπαθα χόρεψαν στην πλατεία, ενώ μικροί και  μεγάλοι δεινόσαυροι έτρεχαν ανάμεσά τους.

image
image
image

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΔΙΗΜΕΡΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

image

Το Σάββατο και την Κυριακή 27 και 28/1/2018 το σχολείο μας συμμετείχε με παιδική χορωδία υπό την καθοδήγηση της δασκάλας-μουσικού κ. Έλμας Ξανθάκη σε διήμερο ρεσιτάλ θρησκευτικής μουσικής.

Το ρεσιτάλ διοργανώθηκε από την Καθολική Επισκοπή Σύρου και ήταν αφιερωμένο στον συνθέτη Ζωζέφ Ακεψιμά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι μαθητές της χορωδίας τραγούδησαν παιδικούς θρησκευτικούς ύμνους.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση τραγούδησε και η μικτή πολυφωνική χορωδία της Ευαγγελίστριας υπό την καθοδήγηση του κ. Ιωάννη Ρηγούτσου. Τις δύο χορωδίες τις πλαισίωνε  πενταμελής ορχήστρα, ενώ την ενορχήστρωση και τη γενική επιμέλεια είχε ο ίδιος ο συνθέτης, Ζωζέφ Ακεψιμάς.

image
image
image

Πρόγραμμα χριστουγεννιάτικης γιορτής Ε΄& ΣΤ΄Δημοτικού

image

The Cast

Narrator                            Georgia Voutsinou

News Anchor 1                   Anthimos Maragkos

News Anchor 2                   Isidoros Maragkos

Weathergirl                        Angeliki Kaloudi

Dr. Tachta                          Gianna Tachta

Field Reporter in Australia   Markos Papadopoulos

Field Reporter in Turkey      Sofia Malanou

Field Reporter in Austria      Danai Printezi

Field Reporter in Germany   Marina Altouva

Field Reporter in England     Agis Platis

Field Reporter in Mexico       Tasos Korfiatis and

                                          Agni Makryonitou

Field Reporter in the US        Gianna Ntoulou

Paper boy and guitar player   Michael Zannakis

Representatives abroad         Titziano De Simone

                                           Athina Dimitriou

                                           Pavlos Angelou

 

Acteurs

Narrateurs                            Chrysa Minogianni

                                            Foteini Zarmponi

                                            Zannis Kassiotis

Famille Petite

Maman                                  Vasileia Xagorari

Papa                                      Panagiotis Pantogios

Fille 1                                    Marletta Kechagia

Fille 2                                    Ariadni Kamariotaki

 

Famille Oncle Guillaume

Maman                                  Mikaela Vakondiou

Papa                                      Georges Maragkos

Fils 1                                     Zannis Roussos

Fils 2                                     Nikos Prekas

χριστουγεννιάτικο bazaar

image

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας διοργάνωσαν χριστουγεννιάτικο bazaar με λιχουδιές και χειροτεχνίες την ημέρα επίδοσης των ελέγχων προόδου. Κι επειδή μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις.... για τα υπόλοιπα θα μιλήσουν οι φωτογραφίες μας!

image

ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

image

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η γιορτή του σχολείου μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης παρουσίασαν το χρονικό, τραγούδια και σκετς.

Την ίδια ημέρα έγινε η παράδοση της σημαίας στη σημαιοφόρο και τους παραστάτες.

image
image
image
logo bottom