Συμμετοχή στον  Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 6th Aegean Robotics Competition 2022

Συμμετοχή στον  Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 6th Aegean Robotics Competition 2022

Στο πλαίσιο του Club Ρομποτικής, οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου, συμμετείχαν στον διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που διοργανώθηκε από την ομάδα AegeanRobotics του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης και Στήριξης Αποφάσεων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η ομάδα αποτελούταν από τα εξής μέλη: Μυρτώ Κουμαριανού, Πάρις Καραβέβας, Λεωνίδας Κοφινάς, Μιχάλης Καλογεράκης και Μαρίνα Αλμπέσκου. Οι μαθητές συμμετείχαν  για πρώτη φορά σε διαγωνισμό ρομποτικής. Μέσα από την συγκεκριμένη διαδικασία μπόρεσαν  να κατανοήσουν καλύτερα την έννοια της ομάδας και τη σημασία της συνολικής προσπάθειας και της συνεργασίας, ώστε να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα ( ρομποτικές κατασκευές, μακέτα, παρουσίαση, κ.α. ).

Οι μαθητές υλοποίησαν το παρακάτω σενάριο:

«Βρισκόμαστε σε έναν σταθμό υδροπλάνων μεταφοράς επιβατών. Τα πάντα λειτουργούν με αυτοματισμούς. Το όχημα μεταφοράς για τους επιβάτες  ξεκινάει την πορεία του προς το υδροπλάνο. Κατά την άφιξή του στο υδροπλάνο, η λειτουργία του σταματάει, ώστε να αποβιβαστούν οι ταξιδιώτες. Ο αισθητήρας, που είναι συνδεδεμένος στο υδροπλάνο, όταν αντιλαμβάνεται την άφιξη του οχήματος, ξεκινάει και θα σταματήσει όταν το όχημα αρχίσει να απομακρύνεται. Το όχημα σταματάει, όταν φτάσει πίσω στον σταθμό, για να επιβιβαστούν οι επόμενοι ταξιδιώτες.»

Τέλος, οι μαθητές παρουσίασαν την ημέρα του διαγωνισμού όλα τα στάδια υλοποίησης του παραπάνω σεναρίου αποσπώντας από την επιτροπή πολύ θετικά σχόλια, τόσο για την ιδέα, όσο και για την επιτυχή υλοποίηση όλου του σεναρίου.