Η Σύρος και το σχολείο Μ.Α.Σ. στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Η Σύρος και το σχολείο Μ.Α.Σ. στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με τη συνεισφορά μας, στη  δημιουργία του ομαδικού έργου του καλλιτέχνη Stephan Goldrajch, με ονομασία “Αrbre à palabres” (Το Δέντρο της Πλατείας) .

Μέσα από το μάθημα των καλλιτεχνικών, της ιστορίας, των αγγλικών όπως και μέσα από τον όμιλο εικαστικών, οι μαθητές άντλησαν  έμπνευση από την ιστορία της Σύρου και δημιούργησαν μοναδικά ‘line art’ (γραμμικά) σχέδια. Στη συνέχεια τα σχέδια αυτά μεταφέρθηκαν σε ύφασμα το οποίο έμπλεξαν σε ένα δίχτυ ψαρέματος. Δημιουργώντας μέσα από συμβολισμούς της Σύρου, της ιστορίας μας και της νησιωτικότητας μας, στέλνουμε ένα έργο που ευελπιστούμε θα εκπροσωπεί όχι μόνο το σχολείο Μ.Α.Σ. αλλά και τον τόπο μας, στο ομαδικό έργο “Αrbre à palabres” στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Τάξεις που συμμετέχουν: Α, Γ & Ε Δημοτικού, Όμιλος Εικαστικών Γυμνασίου-Λυκείου 

#delasalleart #emst

Περισσότερα για το τελικό ομαδικό έργο: 

Σαν αποτέλεσμα της κοινωνικής απομόνωσης που λόγω του Covid-19 όλοι ζούμε, ο καλλιτέχνης Stephan Goldrajch εμπνεύστηκε ένα συμμετοχικό έργο τέχνης για να φέρει τους ανθρώπους μαζί. Το έργο του Goldrajch με τίτλο Αrbre à palabres είναι ένα γιγαντιαίο δέντρο με ύψος έξι μέτρα, που αποτελείται από πολυάριθμα κομμάτια πλεκτών, από διαφορετικά χρώματα, μοτίβα και νήματα που έχουν δημιουργήσει άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών και κοινωνικών ομάδων. Το Αrbre à palabres βρίσκεται συνήθως στις πλατείες των αφρικανικών χωριών και αποτελεί ένα κομβικό μέρος συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών, όπου οι ηλικιωμένοι μεταδίδουν ιστορίες στα παιδιά αλλά και ένας χώρος όπου παίρνονται σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το χωριό. Στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να το συγκρίνουμε με το πλατάνι που βρίσκεται στις πλατείες των ελληνικών χωριών, όπου άνθρωποι όλων των ηλικιών συγκεντρώνονται και συμμετέχουν στην καθημερινή κοινωνική ζωή.