Η ιστορία του σχολείου μας

Η ιστορία του σχολείου μας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου συμμετείχαν σε μια δράση με θέμα : ” Η ιστορία του σχολείου μας”, η οποία πραγματοποιήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

  • Επισκέφτηκαν το παλιό κτήριο του σχολείου, ξεναγήθηκαν στους χώρους του, μοιράστηκαν τις σκέψεις, τις εμπειρίες και τις πληροφορίες που άντλησαν από τους μεγαλύτερους σε ηλικία συγγενείς τους (γονείς- παππούδες) που είχαν στο παρελθόν μαθητεύσει στο σχολείο μας.
  • Δέχτηκαν την επίσκεψη του Frère του σχολείου μας, ο οποίος αφηγήθηκε στα παιδιά την ιστορία της ζωής του: πώς το σχολείο τον στήριξε στα παιδικά του χρόνια, καθόρισε τις μετέπειτα επιλογές του και τον οδήγησε σε ένα τρόπο ζωής βασισμένο στην προσφορά και την αγάπη.
  • Μελέτησαν τη ζωή του Ιωάννη Βαπτιστή Δελασάλ, ιδρυτή του σχολείου μας, καθώς και τις αξίες που αποτελούν τη βάση της παιδαγωγικής του προσέγγισης.
  • Δουλεύοντας σε ομάδες διαμόρφωσαν το ερωτηματολόγιο του επιτραπέζιου παιχνιδιού που σχεδίασαν και τις οδηγίες του. Επίσης διαμόρφωσαν εικαστικά το παιχνίδι (ταμπλό, πιόνι, κάρτες, χρώματα…