Ενημερωτικό Οκτωβρίου - Βρεφονηπιακός Σταθμός

Ενημερωτικό Οκτωβρίου - Βρεφονηπιακός Σταθμός

  • Την Παρασκευή, 1/10, τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων. Τα παιδιά έμαθαν για την προστασία των ζώων με βιωματικές δράσεις. Οι κατασκευές, η ζωγραφική, η συζήτηση αλλά και η επίσκεψη μιας χελωνίτσας και ενός κουνελιού αποτέλεσαν μέρος των δραστηριοτήτων τους.
  • Τη Δευτέρα, 4/10, ξεκινούν οι ειδικότητες, εκτός από τις ξένες γλώσσες, οι οποίες θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα των ξένων γλωσσών, θα ανακοινωθεί στο ενημερωτικό του ΝοεμβρίουΟι ειδικότητες πραγματοποιούνται ανά τμήματα. Το πρόγραμμα των ειδικοτήτων αφορά τα 2 μεγάλα τμήματα του Προ – προνηπιακού τμήματος (μεγάλα σπουργιτάκια), το οποίο έχει διαμορφωθεί ως εξής:

   Μεγάλα ΠΡΟ-ΠΡΟΝΗΠΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ Γυμναστική
ΤΡΙΤΗ Θεατρικό Παιχνίδι
ΤΕΤΑΡΤΗ
ΠΕΜΠΤΗ Μουσική
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σημείωση: Παρακαλούνται τα παιδιά να φορούν αθλητικά παπούτσια και άνετα ρούχα, κάθε  Δευτέρα, που έχουν γυμναστική, για τη σωστή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων.

  • Την Πέμπτη,  7/10, θα γίνει εξέταση των παιδιών του Βρεφονηπιακού Σταθμού από την παιδίατρο κ. Θέκλα Πουκουλίδου. Παρακαλούμε να έχετε βάλει στην τσάντα του παιδιού σας το  βιβλιάριο υγείας του.
  • Τον μήνα Οκτώβριο, τα μεγάλα Προ – προνηπιακά τμήματα έχουν ξεκινήσει να ασχολούνται με τις θεματικές , οι οποίες αφορούν τον «Τρύγο» και τα «Ζώα του δάσους». Παράλληλα γίνονται και αναφορές στην εποχή που διανύουμε, το Φθινόπωρο. Το μικρό Προ – προνηπιακό τμήμα έχει ξεκινήσει να ασχολείται με «Τα ζώα του αγροκτήματος».
  • Θα θέλαμε να επισημάνουμε και να υπενθυμίσουμε ότι η άφιξη και  αναχώρηση των μεγάλων Προ – προνηπίων γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ από την κεντρική είσοδο του Βρεφονηπιακού Σταθμού (γκρι σιδερένια πόρτα).

  • Την Τετάρτη , 20/10,  θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση γονέων και κηδεμόνων για τα μικρά  Προ – προνηπια (τα παιδιά της κ. Γιούλης Ροσσολάτου και της κ. Αντωνίας Δελατόλα). Θα ενημερωθείτε εκ νέου για τη διαδικασία  διεξαγωγής της συγκέντρωσης.
  • Τη Δευτέρα 25/10, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση γονέων και κηδεμόνων για τα μεγάλα Προ – προνηπια (τα παιδιά της κ. Μαρίας Μπουντούρη και της κ. Μαρκελίνας Ξανθάκη). Θα ενημερωθείτε εκ νέου για τη διαδικασία  διεξαγωγής της συγκέντρωσης.
  • Την Τετάρτη,  27/10, θα πραγματοποιηθεί  η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, για τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού χωρίς την παρουσία γονέων. Το πρόγραμμα θα κυλήσει κανονικά, χωρίς αλλαγές.
  • Την Πέμπτη, 28η Οκτωβρίου, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, λόγω εθνικής εορτής.
  • Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις για τις Λασαλιανές Ημέρες Ειρήνης.
  • Παρακαλούνται οι γονείς οι οποίοι δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμη τον λογαριασμό των παιδιών για την πλατφόρμα επικοινωνίας του σχολείου μας(G-Suite), να ανατρέξουν στα εισερχόμενα τους και να αποδεχθούν την πρόσκληση που τους έχει σταλεί. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί το email, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε, ώστε να αποσταλεί εκ νέου.

Από τη Διεύθυνση