Ενημερωτικό για τη λειτουργία του τμήματος του Νηπιαγωγείου

Ενημερωτικό για τη λειτουργία του τμήματος του Νηπιαγωγείου

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

7:45-8:30Πρόωρη υποδοχή μαθητών/τριων (προαιρετικό πρόγραμμα)
08:15-8:30Υποδοχή μαθητών/τριών
08:30-09:30Ελεύθερο παιχνίδι – ενασχόληση στα κέντρα μάθησης (γωνιές)
09:30-10:00Πρωινό*
10:00 – 10:30ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
10:30-12:30Οργανωμένες δραστηριότητες και διερευνήσεις με βάση το ΔΕΠΠΣ-ΑΠΣ, ανατροφοδότηση
12:30-13:00Μεσημεριανό φαγητό
13:00-14:00Διευρυμένο ωράριο (ειδικότητες)
14:00– (15:00)AΠΟΧΩΡΗΣΗ (ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ)

*Το πρωινό και το μεσημεριανό του παιδιού πρέπει να είναι έτοιμα, έτσι ώστε και να μην καθυστερούν οι νηπιαγωγοί να τα ετοιμάσουν και τα παιδιά να τρώνε όλα μαζί.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΣΑΝΤΑΣ:

  • αλλαξιά εποχής, πετσέτα για τα χέρια, μωρομάντιλα (Όλα θα παραμένουν στο ντουλάπι. Η πετσέτα θα επιστρέφεται κάθε μέρα σπίτι για αλλαγή.)
  • παγουρίνο
  • πρωινό και μεσημεριανό (Όλα τα τάπερ μπαίνουν σε θερμοθάλαμο).
  • τρία χάρτινα ντοσιέ με λάστιχο (κίτρινο, κόκκινο, μπλε), μία κασετίνα με: λεπτούς μαρκαδόρους, χοντρούς μαρκαδόρους, μία κόλλα stick, ένα μολύβι, μία γόμα, ένα μικρό σετ πινέλων και ένα ψαλίδι [Όλα θα είναι μόνο για ατομική χρήση και θα παραμένουν στο ντουλάπι του παιδιού]
  • 3 μάσκες, κατά προτίμηση υφασμάτινες, η κάθε μία στο δικό της σακουλάκι. (Οι μάσκες θα επιστρέφονται καθημερινά με σκοπό τον καθαρισμό τους.)

Παρακαλούμε να υπάρχει το όνομα του παιδιού σε όλα τα παραπάνω. Δε χρειάζεται να φέρνουν μαχαιροπίρουνα, πιάτα και παιχνίδια από το σπίτι.

ΣΙΤΙΣΗ:

Το σχολείο παρέχει την δυνατότητα σε όσους γονείς επιθυμούν να γίνεται παραγγελία μεσημεριανού φαγητού από την εταιρεία catering Μαμά-γειρέματα. Το σχετικό έντυπο θα μοιράζεται κάθε Τετάρτη, και θα επιστρέφεται στις νηπιαγωγούς συμπληρωμένο και με το αντίστοιχο αντίτιμο μέχρι και την Παρασκευή. Το αντίτιμο για την παραγγελία μέσω του catering είναι 2,50 €/μερίδα. Την Τετάρτη 15/9 θα σας σταλεί το σχετικό έντυπο για την επόμενη εβδομάδα (20/9-24/9).Τέλος το μηνιαίο πρόγραμμα φαγητού θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του σχολείου, www.sgschool.gr, στην κατηγορία ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΑΓΗΤΟΥ.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ:

Τα μαθήματα ειδικοτήτων (Γυμναστική, Θεατρικό παιχνίδι, Μουσική, Γαλλικά, Αγγλικά) θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους κανονικά, στις 14/9.

Το πρόγραμμα θα είναι το εξής:

Δευτέρα: Αγγλικά

Τρίτη: Γυμναστική

Τετάρτη: Θεατρικό παιχνίδι

Πέμπτη: Μουσική

Παρασκευή: Αγγλικά και Γαλλικά

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΖΩΝΗ:

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της μεσημεριανής ζώνης θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους κανονικά, στις 14/9.

Το πρόγραμμα θα είναι το εξής:

Δευτέρα: Θεατρικό παιχνίδι

Τρίτη: Αθλητισμός

Τετάρτη: Αθλητισμός

Πέμπτη: Καλλιτεχνικά

Παρασκευή: Θεατρικό παιχνίδι.

ΓΕΝΕΘΛΙΑ/ ΓΙΟΡΤΗ: 

Όποιος επιθυμεί να γίνουν τα γενέθλια του παιδιού στο σχολείο θα πρέπει να ενημερώσει τις εκπαιδευτικού λίγες ημέρες νωρίτερα. Το κέρασμα στα παιδιά παρακαλούμε να είναι σε κλειστή συσκευασία, ώστε να μπορεί το παιδί να το πάρει σπίτι του.

Σημείωση: Τα παραπάνω υπάρχει πιθανότητα να μεταβληθούν μετά από οδηγίες του Υπουργείου σχετικά με την πανδημία. Για τυχόν αλλαγές θα ενημερωθείτε έγκαιρα.

ΕΝΔΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ: 

Καλό είναι να φοράνε τα παιδιά ρούχα που είναι εύκολα στη χρήση τους για ευνόητους λόγους. Να αποφεύγετε τα παπούτσια με κορδόνια καθώς και τα διάφορα κοσμήματα στα κορίτσια. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα να φοράνε τις μπλούζες του σχολείου, για την παραγγελία των οποίων θα σας σταλεί σχετική ενημέρωση.

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

Από τον Οκτώβριο και ως το τέλος της σχολικής χρονιάς, μια φορά τον μήνα θα υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης των παιδιών στο σχολείο από την παιδίατρο κ. Θέκλα Πουκουλίδου. Θα ενημερώνεστε για την ημερομηνία της εξέτασης μέσω του site του σχολείου, ώστε μέσα στην τσάντα του παιδιού να υπάρχει το βιβλιάριο υγείας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Η επικοινωνία με τις εκπαιδευτικούς θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας G-suite του σχολείου μας, καθώς και κατόπιν ραντεβού ή τηλεφωνικής επικοινωνίας μέσω της γραμματείας (22810-87713).

Στην ιστοσελίδα του σχολείου μας (www.sgschool.gr) θα αναρτώνται όλες οι ανακοινώσεις που αφορούν το Νηπιαγωγείο, καθώς και οι δραστηριότητες και στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των παιδιών μέσα στην τάξη.

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η δανειστική βιβλιοθήκη θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Οκτώβριο. Η διαδικασία θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή, όπου το κάθε παιδί θα επιλέγει το βιβλίο που επιθυμεί και θα το επιστρέφει εντός της επόμενης εβδομάδας. Το κάθε παιδί καλείται να φέρει την δική του πάνινη τσάντα.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

  • Χρήση ατομικής μάσκας εντός σχολικής τάξης κατά τη διάρκεια των οργανωμένων και των ελεύθερων δραστηριοτήτων. Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Ειδικά για τους μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως και την Γ’ Δημοτικού ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας
  • Εκπαίδευση των παιδιών για την εφαρμογή της υγιεινής των χεριών και τη σωστή χρήση της μάσκας. Αφιέρωση των πρώτων ημερών σε δράσεις αναφορικά με την ενημέρωση των παιδιών για την προστασία τους από τον covid
  • Προαυλισμός και διαδικασία τραπεζαρίας ξεχωριστά για κάθε τμήμα και αφού απολυμανθούν οι επιφάνειες μετά από κάθε χρήση τους.
  • Τακτική απολύμανση παιχνιδιών και επιφανειών της τάξης κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών.
  • Δημιουργία γωνιών μάθησης εντός της τάξης με συγκεκριμένο αριθμό παιδιών που μπορούν να συνδιαλλαγούν σε αυτές.
  • Είσοδος στον χώρο μόνο των παιδιών και του απαραίτητου προσωπικού.
  • Χρήση ατομικού εξοπλισμού από τα παιδιά (πχ. κασετίνα).
  • Συστηματικός φυσικός αερισμός χώρων.
  • Κάθε παιδί που εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με covid 19 θα πρέπει να κάνει μοριακό τεστ και μόνο αν βγει αρνητικό και με την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και την ύφεση των συμπτωμάτων του θα μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο. Απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικού αποδεικτικού.
  • Δημιουργία υπαίθριας τάξης.

                  Από τη Διεύθυνση