Ενημερωτικό για τη λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

7:30- 9:15       ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ- ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

9:15- 10:00      ΠΡΩΙΝΟ*

10:00- 12:00    ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ-ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (από τις εκπαιδευτικούς και από καθηγητές ειδικοτήτων)

12:00- 12:30    ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΦΑΓΗΤΟ*

12:30- 12:45    ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ

(12:45- 14:00    ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΥΠΝΟΣ)

12:45- 13:30    ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (από τις εκπαιδευτικούς)

13:30- 15:30 ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ- ΧΑΛΑΡΩΣΗ- ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

*Το πρωινό και το μεσημεριανό του παιδιού πρέπει να είναι έτοιμα, έτσι ώστε και να μην καθυστερούν οι εκπαιδευτικοί να τα ετοιμάσουν και τα παιδιά να τρώνε όλα μαζί.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΣΑΝΤΑΣ:

  • αλλαξιά εποχής, πετσετάκι για τα χέρια, μωρομάντιλα (Όλα θα παραμένουν στο ντουλάπι. Το πετσετάκι θα επιστρέφεται κάθε Παρασκευή.)
  • παγουρίνο
  • πρωινό και μεσημεριανό (Όλα τα τάπερ μπαίνουν σε θερμοθάλαμο.)
  • 1 γαλάζιο ντοσιέ με κρίκους Α4 (θα παραμένει στο ντουλάπι για τις εργασίες του παιδιού)
  • 1 μικρό σημειωματάριο

Παρακαλούμε να υπάρχει το όνομα του παιδιού σε όλα τα παραπάνω. Δε χρειάζεται να φέρνουν μαχαιροπίρουνα, πιάτα και παιχνίδια από το σπίτι.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ

Την Δευτέρα  6/9 ξεκινάει το σχολικό λεωφορείο και το μεσημεριανό φαγητό. Την εβδομάδα εκείνη 6-10/09  θα μπορούν να χρησιμοποιούν το πρωινό δρομολόγιο. Η  ώρα αναχώρησής τους και το αν θα φέρνουν μεσημεριανό εξαρτάται από την εξέλιξη της προσαρμογής. Η ενημέρωση θα γίνεται από τις εκπαιδευτικούς.

 ΣΙΤΙΣΗ

Το σχολείο παρέχει τη δυνατότητα σε όσους γονείς επιθυμούν να γίνεται παραγγελία μεσημεριανού φαγητού από την εταιρεία catering  Μαμά-γειρέματα. Το σχετικό έντυπο θα μοιράζεται κάθε Τετάρτη, και θα επιστρέφεται στις νηπιαγωγούς  συμπληρωμένο και με το αντίστοιχο αντίτιμο μέχρι την Παρασκευή. Το αντίτιμο για τη παραγγελία μέσω του catering είναι 2,50€\μερίδα. Την Τετάρτη 8/9 θα σας σταλεί το σχετικό έντυπο για την επόμενη εβδομάδα. Δεν θα πραγματοποιηθεί παραγγελία στις 13/09/2021, λόγω συντήρησης των εγκαταστάσεων του catering. Η παραγγελία θα είναι από 14/09-17/09/21. Τέλος, το μηνιαίο πρόγραμμα φαγητού θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του σχολείου, www.sgschool.gr, στην κατηγορία ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΑΓΗΤΟΥ .

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα μαθήματα ειδικοτήτων (Θεατρικό Παιχνίδι, Μουσική και Φυσική Αγωγή) θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 4/10 . Τα μαθήματα ειδικοτήτων  Αγγλικά και Γαλλικά θα ξεκινήσουν στις 1/11.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των ειδικοτήτων θα ενημερωθείτε με σχετική ανακοίνωση στο τέλος του Σεπτεμβρίου μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα του σχολείου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ

Από τον Οκτώβριο και έως το τέλος της σχολική χρονιάς, μία φορά το μήνα θα υπάρχει η δυνατότητα παιδιατρικής εξέτασης των παιδιών στο σχολείο από την παιδίατρο κ. Θέκλα Πουκουλίδου. Θα ενημερώνεστε για την ημερομηνία της εξέτασης μέσω του site του σχολείου, ώστε μέσα στην τσάντα του παιδιού να υπάρχει το βιβλιάριο υγείας του.

ΓΕΝΕΘΛΙΑ:

 Όποιος επιθυμεί να γίνουν τα γενέθλια του παιδιού στο σχολείο θα  πρέπει να ενημερώσει τις εκπαιδευτικούς λίγες μέρες νωρίτερα. Το  κέρασμα στα παιδιά παρακαλούμε να είναι σε κλειστή συσκευασία, ώστε να μπορεί το παιδί να το πάρει σπίτι του.

Σημείωση: Τα παραπάνω υπάρχει πιθανότητα να μεταβληθούν μετά από οδηγίες του Υπουργείου σχετικά με την πανδημία. Για τυχόν αλλαγές θα ενημερωθείτε έγκαιρα.

ΕΝΔΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

 Καλό είναι να φοράνε τα παιδιά ρούχα που είναι εύκολα στο βάλε- βγάλε για ευνόητους λόγους και να αποφεύγετε τα παπούτσια με κορδόνια καθώς και τα διάφορα κοσμήματα στα κορίτσια. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα να φοράνε τις μπλούζες του σχολείου, τις οποίες μπορείτε να παραγγείλετε από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Θα σας σταλεί σχετική ενημέρωση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Η επικοινωνία με τις εκπαιδευτικούς θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας e mail του σχολείου καθώς και κατόπιν ραντεβού ή τηλεφωνικής επικοινωνίας  μέσω της Γραμματείας. Στην ιστοσελίδα του σχολείου θα αναρτώνται όλες οι ανακοινώσεις που αφορούν τον Βρεφονηπιακό Σταθμό, καθώς και δραστηριότητες και στιγμιότυπα από τη ζωή των παιδιών μέσα στην τάξη.