ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

  • Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος μετάβασης από τον Παιδικό Σταθμό στο Νηπιαγωγείο, η τάξη του Παιδικού σταθμού επισκέφτηκε την τάξη του Προνηπίου. Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν να αφηγηθούν οι μαθητές του Παιδικού σταθμού το παραμύθι που δημιούργησαν με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, στους μαθητές του Προνηπίου.
  • το τμήμα του Νηπιαγωγείου έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα της Κυκλοφοριακής αγωγής, το οποίο έχει διάρκεια τρεις (3) μήνες και πραγματοποιείται παράλληλα με την εκάστοτε θεματική ενότητα. Η Κυκλοφοριακή Αγωγή, συνιστά τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης προκειμένου τα παιδιά να λειτουργούν υπεύθυνα, ως πεζοί, ως συνεπιβάτες, ως ποδηλάτες και μετέπειτα ως οδηγοί. Η μύηση των παιδιών στην κατάλληλη οδική συμπεριφορά πραγματοποιείται με θεωρητικό αλλά και βιωματικό τρόπο, στο mini πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του σχολείου μας.
  •  Οι μαθητές του Νηπίου και του Προνηπίου κατά τον μήνα Φεβρουάριο θα υλοποιήσουν δράσεις και δραστηριότητες για τις Απόκριες.
  • Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Τα επαγγέλματα» και σε συνδυασμό με το μάθημα της Μουσικής, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, θα επισκεφτεί την τάξη του Προνηπίου μας ένας μουσικός, προκειμένου να μιλήσει στα παιδιά για την εμπειρία του σε αυτόν τον τομέα, να τους γνωρίσει ένα διαφορετικό μουσικό όργανο και να λύσει όλες τους τις απορίες.
  • Την Τσικνοπέμπτη, οι μαθητές του Προνηπίου και του Νηπίου θα φορούν τις αυτοσχέδιες στολές που θα δημιουργήσουν στο σχολείο μας.
  • Την  Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί εξέταση των παιδιών από την παιδίατρο κ. Θέκλα Πουκουλίδου. Παρακαλούμε να στείλετε τα βιβλιάρια υγείας. Σε περίπτωση που δεν έχει σταλεί κάποιο βιβλιάριο, το παιδί θα εξεταστεί κανονικά, χωρίς όμως να λάβει σχετική βεβαίωση.
  • Στις 24 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικο πάρτι. Για περισσότερες πληροφορίες, θα ενημερωθείτε εκ νέου. Εκείνη την ημέρα, θα διατεθεί στα παιδιά γεύμα από τον Σύλλογο γονέων, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα καλαμάκι κοτόπουλο και σαλάτα, επομένως δεν θα δοθεί παραγγελία στο εστιατόριο «Μαμα-γειρέματα». Όποιος γονέας επιθυμεί, μπορεί να φέρει επιπλέον φαγητό.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Καλό μήνα !