Ενημερωτικό Νηπιαγωγείου για τη Σχολική Χρονιά 2021-2022

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

ξεκινάμε την νέα μας σχολική χρονιά με ελπίδα, χαρά, δημιουργικότητα και με τις απαραίτητες ενέργειες που θα μας προστατεύσουν από την διασπορά του κορονοϊού.

Αρχικά, υπενθυμίζουμε πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου Μ.Α.Σ. πρέπει να έχουν στην τσάντα τους 3 προστατευτικές μάσκες ( υφασμάτινες ή απλές χειρουργικές). Επίσης, θα χρειαστεί να έχουν στην τσάντα τους αντισηπτικό και δύο σακουλάκια. Το ένα θα περιέχει τις καθαρές μάσκες και στο άλλο θα τοποθετούμε τις χρησιμοποιημένες.

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.