Δώσε αίμα. Μοιράσου τη ζωή!

Δώσε αίμα. Μοιράσου τη ζωή!

Σήμερα, η μέρα στα Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου ήταν αφιερωμένη στην Εθελοντική Αιμοδοσία. Ξεκίνησε με υγιεινό πρωινό, που ετοίμασαν οι μαθητές- τριες της Α’ Γυμνασίου για τα παιδιά του Βαμβακάρειου Γυμνασίου – Λυκείου, στο πλαίσιο της δράσης “Τρώω και δεν με τρώει, Κινούμαι και δεν Πέφτω” που έχει στόχο την υιοθέτηση υγιεινών στάσεων και συνηθειών, ήδη από την πρώιμη εφηβεία.
Στη συνέχεια, το σχολείο Μ.Α.Σ. μαζί με το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου “Βαρδάκειο και Πρώιο”  οργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία, στην οποία γονείς και εκπαιδευτικοί έδωσαν το παρόν, συγκεντρώνοντας αίμα για τους συνανθρώπους σε ανάγκη.
Οι μαθητές/τριες της Ε’, Στ’ Δημοτικού και Α΄Γυμνασίου συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Αίμα στο Μουσείο” το οποίο διεξάγεται από το ΑΚΜΕ ΑΝΑΣΣΑ σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Science United Project. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό ταξίδι στο ανθρώπινο σώμα, με πυξίδα τη φυσιολογία και με τη βοήθεια των εκθεμάτων του Μουσείου Φυσιολογίας «Γεώργιος Κοτζιάς» της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μέσα από δράσεις, που προάγουν τις αξίες της προσφοράς και του εθελοντισμού δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να διασκεδάσουν και να προσεγγίσουν τη γνώση βιωματικά μέσα από παιχνίδια, πειράματα, προβολές και εικαστικές κατασκευές.
Ευχαριστούμε θερμά το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου “Βαρδάκειο και Πρώιο” και την κ. Δέσποινα Μπιρμπίλη για τη συνδιοργάνωση αυτής της δράσης, την κ. Έλενα Γκίκα και τον μικροβιολόγο κ. Νίκο Παντελίδη.