Διαγωνισμός Ρομποτικής 2023

Διαγωνισμός Ρομποτικής 2023

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας, έλαβαν συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής 2023 που διοργανώνεται από τον WRO Hellas. Το θέμα της δράσης, η οποία για την βαθμίδα του Νηπιαγωγείου δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, ήταν “Η πόλη που ονειρεύομαι”.
Οι μαθητές ήρθαν σε δημιουργική επαφή με τις βασικές έννοιες του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης, αναπτύσσοντας παράλληλα το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο και την ικανότητά τους να συνεργάζονται. Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά και φαντασία δημιούργησαν μία ονειρεμένη πόλη, η οποία περιέχει ρομποκουβαδάκια που συλλέγουν από μόνα τους τα απορρίμματα, δέντρα με κάμερες και σύστημα αυτόματης κατάσβεσης, σε περίπτωση πυρκαγιάς, καθώς και ένα συντριβάνι. 
Ένα συντριβάνι που δεν βρέχει νερό, αλλά…μακαρόνια! Για όλους τους μακαρονάδες και όσους δυσκολεύονται να βρουν φαγητό. Τέλος, δημιούργησαν μία παιδική χαρά, με τσουλήθρα, τραμπολίνο και μία τεράστια ρόδα που λειτουργεί με νερό που αντλεί από τη θάλασσα.
Το επιδαπέδιο ρομπότ, με τις εντολές των παιδιών, είναι έτοιμο να σας ξεναγήσει στην πόλη μας. Η ξενάγηση βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε στο κανάλι της WRO HELLAS στο youtube. 
Απολαύστε τους μικρούς μας ξεναγούς στην πόλη των ονείρων τους!

Δείτε το σχετικό βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=98id_ZbUzQY&ab_channel=WROHellas