Γιορτή της Μητέρας στον Βρεφονηπιακό

Γιορτή της Μητέρας στον Βρεφονηπιακό

ΜΑΜΑ, ΜΗΤΕΡΑ ,ΜΑΝΟΥΛΑ…..

Μία λέξη που μέσα της κρύβει τις πιο σημαντικές έννοιες. Αγάπη, στοργή, φροντίδα, χαρούμενες στιγμές, θαλπωρή, σημαντικές συμβουλές. 

Δεύτερη Κυριακή του Μάη…. Μία μεγάλη μέρα που γιορτάζει η φύση και οι μανούλες. Αυτή η ημέρα, η Γιορτή της Μητέρας, στάθηκε η αφορμή για να συγκεντρωθούν μαμάδες και παιδιά στο σχολείο ΜΑΣ. Το πρωινό της ημέρας αυτής άρχισε με ένα όμορφο πικ – νικ στον κήπο του σχολείου. Παιδιά και μαμάδες γευμάτισαν στη φύση υπό τους ήχους της Άνοιξης… Αργότερα, η δράση μας συνεχίστηκε με την ανάγνωση ενός παραμυθιού,  «Αγάπη μου». Το παραμύθι αυτό αναφέρεται στην απεριόριστη και ανιδιοτελή αγάπη της μητέρας προς το παιδί της.

«Σε αγαπώ από τότε που σε γνώρισα και από πιο πριν.

Σε αγαπώ όταν το βλέπεις, και όταν δεν το βλέπεις.»

 Στη συνέχεια, σειρά είχε η ζωγραφική, το παιχνίδι και η κηπουρική. Το κάθε παιδί με τη μαμά του, με δεμένα μεταξύ τους τα χέρια ζωγράφισαν τη δική του κοινή και όμορφη ζωγραφιά. Μετέπειτα, σειρά είχε το παιχνίδι, όπου σε ζευγάρια πραγματοποίησαν μία σκυταλοδρομία. Όσον, αφορά την κηπουρική, τα παιδιά επέλεξαν το λουλουδάκι τους και το φύτεψαν μαζί με τη μανούλα. Δέσμευση τους ήταν κάθε φορά που έρχονται στο σχολείο, να ποτίζουν το λουλούδι μαζί. Το λουλούδι θα μεγαλώνει και θα δυναμώνει καθημερινά με φροντίδα. Έτσι, με τον ίδιο τρόπο με καθημερινή προσπάθεια και πράξεις θα δυναμώνει και θα μεγαλώνει η αγάπη μεταξύ μητέρας και παιδιού.

  Στο τέλος της ημέρας αυτής, τα παιδιά τραγούδησαν στις μανούλες και ο κύκλος μεγάλωσε και μεγάλωσε με τη συμμετοχή των μαμάδων. Τα παιδιά ΜΑΣ, όμως κράτησαν το μυστικό τους όπλο για το τέλος. Τι άλλο θα μπορούσε να είναι αυτό, από την προσφορά του δώρου για τις μανούλες. Τα παιδιά έτρεξαν να πάρουν την πάνινη χρωματιστή τσάντα, στην οποία την πλήρη επιμέλεια   την είχαν τα παιδιά, ώστε να την προσφέρουν με όλη τους την αγάπη και τον αυθορμητισμό, που τα διακρίνει.

  Η μέρα κύλησε όμορφα με το χαμόγελο και τη χαρά να διακρίνεται τόσο στις  μαμάδες  όσο και στα παιδιά. Οι μανούλες ΜΑΣ για άλλη μια μέρα δέχτηκαν το πιο σημαντικό δώρο…. Την αγάπη και την προσφορά των παιδιών τους..

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΟΥΛΕΣ…..