Γιορτή Ιωάννη Βαπτιστή Δελασάλ

Γιορτή Ιωάννη Βαπτιστή Δελασάλ

Tη Δευτέρα 16 Μαΐου , τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας προς τιμή του Ιωάννη Βαπτιστή Δελασάλ, ιδρυτή των Λασαλιανών Σχολείων.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου, Μέλπω Γαβρίηλ απηύθυνε χαιρετισμό και εξιστόρησε τη ζωή του Ιωάννη Βαπτιστή Δελασάλ.

Τη Θεία Λειτουργία και το έργο πλαισίωσαν τα παιδιά της χορωδίας του Δημοτικού, που έψαλαν εκκλησιαστικούς ύμνους, υπό την καθοδήγηση της κ. Έλμας Ξανθάκη.

Ο Ι.Ν. Ευαγγελίστριας ήταν κατάμεστος από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τον ιδρυτή του σχολείου μας.

Κοντά μας βρέθηκαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου, αδερφός Φραγκίσκος Βαρθαλίτης αλλά και ο αδερφός Νίκος Πρίντεζης του τάγματος των Αδελφών των Χριστιανικών Σχολών Δελασάλ.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκε επίσης ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων και η οργανωτική συντονίστρια 1ου ΠΕΚΕΣ κ. Ειρήνη Τσαβαλά καθώς και εκπρόσωποι φορέων του νησιού μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον π. Νικόλαο Ρούσσο για τη συμβολή του στην πνευματική και παιδαγωγική προσέγγιση του Ιωάννη Βαπτιστή Δελασάλ καθώς και τη μεταφορά των αξιών και παιδαγωγικών αρχών του στη σύγχρονη κοινωνία.

Χρόνια Πολλά σε όλα τα μέλη των Λασαλιανών κοινοτήτων!