Στο πλαίσιο του μαθήματος της Χημείας, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφτηκαν το βιολογικό οινοποιείο ΟυΣύρα στα Χρούσσα της Σύρου. Εκεί, οι υπεύθυνοι μας μίλησαν για τη διαδικασία του τρύγου, οι μαθητές είδαν τη μηχανική πρέσα που σπάζουν τα σταφύλια, ενημερώθηκαν για τη διαδικασία και το χρόνο ζύμωσης ενώ παρακολούθησαν ζωντανά τη διαδικασία εμφιάλωσης. Οι συνοδοί καθηγητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία γευστική δοκιμή δύο ποικιλιών κρασιού, το Σεριφιώτικο και
το Φωκιανό, με πιστοποίηση Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.