Διαδικτυακή επίσκεψη στο Ινστιτούτο Μοντιλιάνι

Αποδεχόμενοι την πρόσκληση από το Σχολείο των Ουρσουλινών  συμμετείχαμε σε ένα υπέροχο διαδικτυακό ταξίδι στη Σαρδηνία, για να ανακαλύψουμε τον μαγικό κόσμο του ζωγράφου AmedeoModigliani,με αφορμή την συμπλήρωση εκατό χρόνων από τον θάνατό του.

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του Σχολείου Μ.Α.Σ. ταξίδεψαν στη Σαρδηνία μαζί με τους συμμαθητές τους από το Σχολείο των Ουρσουλινών.

Το Ινστιτούτο AmedeoModigliani, μέσω της εικονικής πραγματικότητας, μας μεταφέρει στη Σαρδηνία , στην οικία Μοντιλιάνι,  όπου ο  καλλιτέχνης περνούσε τα καλοκαίρια του. Η  έκθεση  ανιχνεύει τη ζωή, τα έργα και τις αναμνήσεις του μεγάλου ζωγράφου. Ο επισκέπτης, μέσω της εικονικής ανακατασκευής του σπιτιού, έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί ανάμεσα σε 60 έργα, ιστορικές φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα και χειρόγραφα, ώστε να γνωρίσει όλη την καλλιτεχνική διαδρομή του Μοντιλιάνι.

Μηδενίζοντας τις αποστάσεις, οι μαθητές των 2 σχολείων μας ανακάλυψαν τον μαγικό κόσμο του ζωγράφουκαι παράλληλα είχαν την ευκαιρία μοιραστούν  τις σκέψεις τους  και  τις εντυπώσεις τους.