Διαγωνισμός SaferInternet4Kids

Διαγωνισμός SaferInternet4Kids

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού SaferInternet4Kids, μαθητές από την  Ε΄ Τάξη Δημοτικού απέστειλαν τις δημιουργίες τους, οι οποίες είχαν τη μορφή Quiz και Video.

Οι μαθητές Γιώργος Μπάιλας, Γιώργος Φρέρης και Βασίλης Βασιλάκης έφτιαξαν το Quiz τους μέσω του online εργαλείου δημιουργίας Quiz Kahoot. Οι ερωτήσεις είχαν σχέση με το Report και το Block στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Το Quiz έπαιξαν και μαζί με τους συμμαθητές τους, στην ώρα του μαθήματος της Πληροφορικής. Οι δημιουργοί του Quiz είχαν τον ευθύνη, πέρα από το να διαχειριστούν το Quiz,  να εξηγήσουν και στους συμμαθητές τους γιατί ήταν σωστή η εκάστοτε απάντηση.

 Οι μαθητές Λεονάρδος Ρούσσος, Χριστίνα Μαλάνου και Φραγκίσκα Ρούσσου δημιούργησαν και πρωταγωνίστησαν στο video που έφτιαξαν με θέμα « Report and Block». Η ιστορία του video αφορούσε τρία παιδιά, εκ των οποίων το ένα είχε υποστεί άσχημη λεκτική συμπεριφορά, από κάποιον χρήστη της ιστοσελίδας που είχε επισκεφτεί. Οι δυο φίλοι του, προσπάθησαν να τον προστατέψουν και να τον συμβουλέψουν τι πρέπει να κάνει, ώστε να μην του συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο. Τον βοήθησαν, λοιπόν, να εφαρμόσει τις δυο βασικές ρυθμίσεις του Report  και του Block. Όμως, η πιο σημαντική συμβουλή ήταν ότι όταν μας συμβαίνει κάτι άσχημο στο Διαδίκτυο πρέπει να ενημερώνουμε έναν ενήλικα, π.χ. τους γονείς μας.

Οι δημιουργίες των μαθητών έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του SaferInternet4Kids, στον σύνδεσμο: https://saferinternet4kids.gr/category/sid/sid-2022/symmetoxes-sid-2022/