ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου,

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους υγεία και δύναμη για να  ξεπεράσουμε τις πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις που ζούμε αυτήν την περίοδο.

Από τις 11 Μαρτίου, με εντολή του Υπουργείου, όλα τα σχολεία έκλεισαν. Το  Δημοτικό και το Γυμνάσιο δεν ανέστειλαν τη λειτουργία τους. Με εφόδια την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό των εκπαιδευτικών μας, την αγάπη τους για τους μαθητές τους, τις ηλεκτρονικές εκπαιδευτικές πλατφόρμες και λοιπές υποδομές που ήδη λειτουργούσαν στο σχολείο μας σχεδιάστηκε, από την πρώτη ημέρα, ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης από απόσταση, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις κάθε ηλικιακής ομάδας. Μετά την ταχύτατη προσαρμογή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας στις νέες απαιτήσεις διδασκαλίας και επικοινωνίας, το πρόγραμμα αυτό εξελίχθηκε και συνεχίζει να εξελίσσεται, ανταποκρινόμενο στις ιδιαίτερες και συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Η στρατηγική του σχολείου μας σχεδιάστηκε πάνω σε τρεις άξονες :

  1. στην εποικοδομητική απασχόληση των μαθητών και μαθητριών μας, έτσι ώστε να τους διατηρούμε δημιουργικούς και σε επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία,
  2. στην επανάληψη και εμπέδωση της ύλης που είχαν διδαχθεί για το πρώτο χρονικό διάστημα,
  3. στη διδασκαλία νέας ύλης και εμπέδωση αυτής, ώστε να διασφαλίσουμε την απόκτηση των αναγκαίων γνώσεων για την τάξη στην οποία φοιτούν.

Όλα τα παραπάνω γίνονται με τον απαραίτητο εκπαιδευτικό σχεδιασμό, ώστε η παιδαγωγική προσέγγιση σε κάθε ηλικιακή κατηγορία να συνδυαστεί με την  κατάλληλη μεθοδολογία. Οι εκπαιδευτικοί μας, υλοποιώντας τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, ξεκίνησαν με επαναλήψεις της διδαχθείσας ύλης και συνεχίζουν με τη διδασκαλία νέας ύλης, τροφοδοτώντας καθημερινά τους μαθητές μας με καθήκοντα  και εκπαιδευτικό υλικό, συνδυάζοντας την ασύγχρονη και τη σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία. Βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους μαθητές, απαντούν στις απορίες που δημιουργούνται και ελέγχουν τις εργασίες τους. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ”, καθώς εργάζονται άοκνα, τις περισσότερες φορές χωρίς ωράριο, για να υποστηρίξουν την εκπαιδευτική διαδικασία, κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. Καταγράφουμε σε κάθε μάθημα τη συνολική και την εξατομικευμένη πρόοδο και συμμετοχή των παιδιών, ώστε να είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε ακόμα και εξατομικευμένα, όπου χρειαστεί, κάθε μαθητή και μαθήτριά μας.  Προχωράμε βήμα – βήμα και οργανωμένα, ώστε να είμαστε σε θέση κάθε φορά να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις όποιες πολιτικές αποφάσεις, εξασφαλίζοντας ότι τα παιδιά μας δεν θα υστερήσουν σε κανένα γνωστικό αντικείμενο και θα λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις που απαιτούνται για την επόμενη σχολική τάξη.

Στη φάση αυτή που βρισκόμαστε, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια και σιγουριά με ποιον τρόπο θα ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία και θα φροντίσουμε να εξασφαλίσουμε τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, εναρμονιζόμενοι με τις αποφάσεις της πολιτείας.

Τα Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου, όπως γνωρίζετε, αποτελούν έναν μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό και τα έξοδά του καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τα δίδακτρα και τα κόμιστρα που καταβάλλουν οι οικογένειες των μαθητών μας. Σε συνάρτηση με τη λασαλιανή μας παράδοση, διατηρούμε το ύψος των διδάκτρων σε ένα  τέτοιο επίπεδο, ώστε να έχουμε έναν βιώσιμο οργανισμό, προσιτό σε οικογένειες όλων των οικονομικών δυνατοτήτων.

Σχετικά με τις οικονομικές εκκρεμότητες θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

  1. Τα δίδακτρα που σχετίζονται με τις απογευματινές και πρόσθετες δραστηριότητες (clubs) και τα κόμιστρα θα αναπροσαρμοστούν σύμφωνα με υπουργική απόφαση, ανάλογα με τις υπηρεσίες που θα σας έχουμε προσφέρει μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους, καθώς μόνο τότε θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις υπηρεσίες αυτές, αφού είναι πιθανό να υπάρξουν παρατάσεις και αναπληρώσεις.
  2. Τα δίδακτρα φοίτησης παραμένουν ως έχουν και για όλο το σχολικό έτος, ακόμα και αν απαιτηθεί παράταση αυτού.

Μετά τις γιορτές του Πάσχα, θα σας ενημερώσουμε για τη διαδικασία και τις ημερομηνίες των εγγραφών για την επόμενη σχολική χρονιά. Κατανοούμε τις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε, όμως πρέπει να κρατήσουμε το σχολείο μας όρθιο, ώστε να ανταποκριθεί στη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών και τις λοιπές υποχρεώσεις του, ακόμα και  τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τους οποίους δεν εισπράττονται δίδακτρα.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία, την κατανόηση και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε. Είναι πολύ σημαντικό για μας να σας έχουμε δίπλα μας. Εξάλλου, ο στόχος όλων μας είναι κοινός: η πρόοδος και το καλό των παιδιών μας. Εμείς σας υποσχόμαστε ότι με ευσυνειδησία, αγάπη και επιστημονικό σχεδιασμό θα είμαστε  συνεχώς κοντά σας όπως αυτό γίνεται στη μεγάλη ιστορική διαδρομή των Λασαλιανών σχολείων.

Στην πορεία μας προς τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα, εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας Καλή Ανάσταση.

                                                                                              Με εκτίμηση

Η Γενική Διευθύντρια

                                                                                                                       Ντίνα Βουτσίνου